petrurbi Vloženo 4. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2013 Měl jsem na fabii prasklé těsnění pod hlavou a extrémně oleje mi teklo do chladicí kapaliny a naopak. Těsnění mám opravené, ale ještě na mě pípá kontrolka chladicí kapaliny. Potřebuji ještě totiž vyměnit nádobku na chladící kapalinu, ale tu když tam dám novou tak se mi to zase hned zasere těma zbytkama oleje, co tam jsou. Potřebuju to teda nějak důkladně propláchnout. Zase když tam naliju vodu, necham ji tam chvílí a všechno vyleju, tak se toho oleje v tom nezbavim, ani když to udělám 10x. Napadal mě i jar trošku zředit s vodou a lít tam to, ale toho se zase bojím, že by to extrémně pěnilo, když to nechám trošku zahřát. Poradíte mi někdo, co místo té chladící kapaliny tam prolévat, aby se to vyčistilo pořádně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2013 Ne, ten Jar je v naprostým pořádku. Jestli chceš něco drastičtějšího, zkus sehnat průmyslovej STAR 50 (s logem mývala) - ale i ten několikanásobnej výplach saponátem na nádobí musí stačit. Samozřejmě je potřeba vždycky nálev ohřát až do sepnutí sahary. Koncentraci dělej jako na nádobí - asi tak 2 lžíce do kbelíku vody. Na tohle vypláchnutí nepotřebuješ destilku, můžeš používat i vodovodní - na finální náplň po vyčištění ale destilku dát musíš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 4. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2013 (editace) ja osobne jeste pouzival ocet,... ale doporucuju tak cca 0,5 litru octa a zredit jeste spolecne s jarem pak poradne proplachovat zatim v pohode nadobka nova a kapalina je taktez porad nova jak kdyz auto vyjelo z vyroby s novym fridexem .............. nadobku doporucuju koupit original !!!!! Editováno: 4. Červenec 2013, autor: Lukason Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrurbi Vloženo 4. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 4. Červenec 2013 ocet? notak doufám že to nejsou fóry. připadá mi to trošku drastický lejt do tý mojí holky ocet. A když udělám tenhle koncentrát, kolikrát to je tak lepší propláchnout. Jinak nádobku mám orig a už i koupenou. akorát ji tam dám teda až to bude uplně čistý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2013 Ocet je dobrej leda tak na motor s litinovým blokem a hlavou, do kterýho někdo nalil vodu z vodovodu - NA HLINÍKOVEJ MOTOR NEDÁVAT!!!!!!! Mělo by to odstranit minerální usazeniny, jenže když je do motoru už z výroby nalejvaná směs G12, nemá se v něm co usadit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.