Přejít na obsah

Clintův pirátský klub

Clint

Doporučené příspěvky

Wankel byl dobrej nápad, škoda že nebyl moc spolehlivej (těsnění) a nedalo se na něj moc nalítat, opravy drahé. Co vím, tak ho dávala snad už pak jenom Mazda do RX8...Ale výkon to mělo neskutečnej. Bohužel i spotřebu :(

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dvoudobé naftové motory se používají stále, obzvlášť jako stacionární, mají vysokou účinnost...

Wankel je zajímavej, bohužel emise ho celkem likvidujou a bohužel jako jediná s ním měla/má co dočinění Mazda. Svýho času se s ním velmi experimentovalo v motorkách, ale nakonec zápory zcela deklasovaly klady... Zajímavý článek zde...

V autech je to opět náročné, i když mazaní do ztracena je populární zejména v dnešních motorech TSI, Clint by mohl vyprávět  :kol-46:

Odkaz ke komentáři

Ach jo, tady je zas mrtvo, Clinta už ani neberou Americká auta a ostatní se flákají někde v práci a dělají, jako že dělají. Samozřejmě nejvíce Pražáci. Pawouk od té doby co byl povýšen nosí povýšený i nosánek a sem už mezi obyčejný lidi tam dole nechodí, nebyl by von. 

Odkaz ke komentáři

No nechapu proc maji vsichni zazito, ze bez deti to nejde. Kdyz vidim kdo vsechno ma dite.... nejdriv musi byt prostredi a pak teprve pomysleni. Nejvic o detech blabolej ti, co maji zaplaceny bydleni a nove auto. A pak ta spodina, co si neumi dat pet a pet dohromady a ma deti kopec. Navic stat absolutne nepodporuje rodiny. Moje mama mela novomanzelskou pujcku na 20let 20tis Kc (snad i bezurocne) - to je dnes jako pujcka pres 200tis. Vybavili za to s tatou moderne celej barak o 10 pokojich (a dodnes vse maji - kuchyn jako nova, gauc neodrbanej neznicenej, nevybledlej).

Takze az na dite budu mit, budu o tom premyslet. Co jsem tak pocital, stat dava snad 200 nebo 300tisic za mateřskou, kdyz to rozpocitam, vychazi to na nejakych prumerne 9tis Kc at nezeru (spis ale pod 8tis). Cili toto jsou penize na jidlo a asi na potreby pro spunta. A ten zbytek? Co kdyz onemocnim, nejaka dopravni nehoda... a jsme na dlazbe s detskem na zadech. V mych vypoctech tedy vyslo, ze bych potreboval mit nasetreno alespon 300tis+. A pokud bych kalkuloval i s delsi nemoci tak se castka nasobi. A bez rezervy do toho nejdu.

Co po matersky, skolky preplneny, rodice mame 110km daleko, sami chodi do prace a hakujou (drive se chodilo do duchodu v 50ti, babicky hlidaly), takze hlidani a nebo zena doma za zivotni minimum 2700Kc. Hlidani od 10tis+... co po skolce, nastup do prvni tridy 10tis+-, ihned vylety, akce... rocne min dalsich 10tis+ (toto vsechno si nevymysim, to vidim ve svem okoli a jak vsichni breci ze nemaj).

Spousta lidi co ma deti neplati zavazky, plati jen max uroky, aby neprisli o strechu, kupujou doslova sracky a ne jidlo (500g parku za 20Kc - maso v nich opravdu neni) a tak podobne.

Pes je z tohoto pohledu nenarocnej, tak proto dnes lidi maji cim dal min deti.

Navic v rodine mame jeden takovy pripad, tak nechapu jakym pravem me tu soudite. A kazdy si mysli ze ho to nemuze potkat, az kdyz se to stane v okoli nebo jeste bliz, tak nahle zpozorni. Spis se chovam zodpovedne a rozumne.

Navic pritelkyne mluvi jiz leta o svatbe a ze to je jednou za zivot a kdo vi co, takze ji nestaci jen papir na urade (ja stale rikam, ze papiry se davaj na hlavu ne na zensky), takze to je dalsich alespon 100tis - musi to byt preci velkolepe. Rodice prachu nemaj moc, babicky a dedeckove uz nejsou... takze 90% vlastni kapsa.

Takze ja zatim nemam penize ani na Superba ani na dite, ale 5000Kc na civavu jsem mel! A byly to nejlip utraceny prachy.

Odkaz ke komentáři

Jeste Peetrr,

Mam kamarada se zakladni skolou a delal v Praze projektanta za luxusnich 50tis v cistem - jen si caral v CADu. Takze chapu ze se to pekne soudi kdyz sam delas projektanta. Sice nemas 50 ale na pomery ostatnich v okoli si myslim mas nadprumer a klidne bych rekl, ze mas vic, nez urcite 50% Prazaku. Kamos s tim pak seknul a dela projektanta v Nymburku kde si koupil za hotove barak a je ted vyladenej. Uz si splaci jen motorky a auta. Rodinu uz nema, zenska mu plachla za jinym, jen z nej cucala prachy, dokud hakoval v Praze. Vsicjni mu to rikali, ale mel svoji penezenku, teda hlavu.

Odkaz ke komentáři

Radiusy, já tebe tady nemít, neměl bych co číst. :-) Vyjímečně s tebou musím až na vyjímky souhlasit. Předchozí text nebyl myšlený jen na tebe, ale všeobecně o vztahu pes vs. dítě. No musím souhlasit, že nejlepší je vytvořit nějaký domov, zázemí a pak přemýšlet o rodině, přemýšlel jsem stejně, to je taky důvod proč mám rodinu "bohužel" až po 30cítce. Svatbu jsme si platili komplet také sami, bylo by mi blbé po rodičích, kteří sami nemají na rozdávání něco chtít i když samozřejmě nějaký příspěvek a svatební dar jsme dostali. Svatba 40lidí a sakum prdum nás to vyšlo (s hostinou v restauarci) včetně půjčení šatů, prstýnků atd. atd. na 70tis tedy téměř 2 motosmanovi jednotky :-) a o5 bych neměnil. Jsou věci, co ti peníze nevynahradí a těch peněz vůbec nelituji, sešla se rodina, lidi na tu svatbu do dnes rádi vzpomínají a já měl radost, že měli i ostatní radost a tu slávu mohli sdílet s námi, ano na tu svatbu jsme museli šetřit samozřemě nějaký čas. Tvoje myšlení je hodně racionální a zodpovědné, měl jsem to také tak, ale všeho moc škodí, dnes když se ohlédnu trochu lituji, že jsme tu rodinu neměli třeba již o něco dříve po i tragické události co nás potkala vzhledem k prvorozenému synovi. To pak člověk trochu přehodnotí a život není jen o penězích a majetcích. Tedy, nepřežeň to, pokud budeš takhle přemýšlet až moc zodpovědně, nikdy si rodinu nepořídíš vždy se najde něco proč si ji nepořizovat (splátka novýho auta, nová koupelna, dovolená atd.) Jinak tě opravím, mateřská je prvních půl roku po narození dítěte a je to cca 70% platu partnerky, rodičovská je do 3 let dítěte a dělá 7200kč měsíčně při té tříleté variantě (bez ohledu na výši mzdy). S tím státem a pomoci rodinám souhlasím, pokud máš plat vyší jak 2,5 násobek životního minima nemáš nárok na porodné (13tis), toho dnes docílí o5 jen hnědočeši co nedělají vůbec. No máš ale nárok na slevu na dítě pokud děláš a to dělá 13100 ročně odečte se ti z daní. A dále (což jsem do nedávna nevěděl) slevu na manželku, pokud manželka vydělá méně jak 68tis ročně (mateřská se do toho oběmu nepočítá) ty si pak můžeš z daní odečíst dalších 23tis. Tedy pokud nejsi lepml a neděláš za minimální mzdu, stát ti jakmile máš rodinu a jsi ženatý (myslím že podmínka na slevu na manželku/manžela platí to i obráceně) vrátí za rok nějakých 36tis, což na ulici taky nenajdeš, tedy musím se státu trochu zastat v tomto, nějaká malá podpora rodin s dětmi tu je. 

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...