Přejít na obsah

Problém s alarmem


janza

Doporučené příspěvky

Zdravím kolegy,

 

koupil jsem superba v německu, jedná se o 2005, 1,9 tdi manuál ve výbavě Elegance a mám malý problém, několikrát denně se mi spouští alarm, auto mi parkuje před domem, takže to slyším, vypnu alarm, znovu zamknu, ale po chvíli se ozve opět. Zkoušel jsem i zevnitř vyhánět mouchy, něco jsem tam našel, ale nepomohlo to, alarm se spouští cca 4x denně, nenašel jsem jedinou souvislost s ničím...

Poradíte prosím možnou příčinu ?

Ani netuším, jestli má superb infračidla uvnitř, zkoušel jsem se zamknout vevnitř a pohybem jsem alarm spolehlivě spustil, takže myslím, že čidla pohybu tam jsou...

Dá se nějak nastavit třeba jejich citlivost ? netuším, jestli to dělá nějaká muška, nebo co to může být...

Jinak auto šlape jak má, ještě mne napadá, jdu změřit napětí baterky, jestli náhodou nějak výrazně neklesá, ale když to startuje na otočení klíčku, tak by to snad napětí nemělo být, ne ?

Díky za rady.

Honza

Editováno: , autor: janza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud maš v zadnich lampičkach čidla origo tak na sloupku B u ridiče maš vypinač a a ten Ti to vypne, je to když tam nechaš male spici ditě nebo zviře. Při každem opětovnem otevřeni se to aktivuje. Takže otevři zmačkni vypinač zavři vrata zmačkni na kličku alarm tim se ti vypnou senzory a počkej tu hodinu. Jestli to bude robit chybu dal tak pak už jen vag a dobreho mechoša Cus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, tak jsem ty lampičky rozdělal a odpojil jsem je, dělá to stále....

Konečně jsem ale vysledoval nějakou souvislost, zdá se, že alarm se ozve vždy cca za hodinu po zavření dveří a zamknutí auta, jak jeden alarm nechám a nevypnu ho, další už se neozve....

Nevíte někdo prosím, jak se dá dostat k paměti poplachů ? Jde to jen přes VAG, nebo mi i jiným způsobem dokáže sdělit, co způsobilo poplach ?

Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi jsem měl i ve 120 alarm od jablotronu, který uměl říct co ho spustilo... Jedoduše, nějakou posloupností se spustí servisní menu a např. počtem bliknutí diody alarm sdělil, co ho aktivovalo ...

Jenže od tohoto nemám manuál...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zítra to konečně jde na diagnostiku, tak uvidíme, volal jsem ještě předcházejícímu majiteli a ten řekl, že mám auto zamykat nadvakrát, pokud jsem mu správně rozuměl, němčina není můj obor :-)

Zkoušel jsem to, auto opravdu jde zamknout a pak znovu zamknout, nevíte jaká funkce se tím aktivuje/deaktivuje pls ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak alarm spouští chyba číslo 16, což je prý zámek zadních dveří, ale při kontrole v servisu nenalezli na tom zámku nic špatného, vše funguje jak má, sháním dobrého autoelektrikáře, který by našel závadu, neznáte někdo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Jo jo, má pravdu, bezpečnější je jakákoli čínská mrdka, kterou si schováš sám, kam chceš. Zloděj jde na jisto při origo alarmu.

Když uvidí něco jiného, odradí ho to, nebo minimálně zdrží

A to stačí i obyčejné relé s tajným spínačem třeba na čerpadlo a o zábavu je postaráno :kol-27:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čerpadlo nedoporučuju přerušovat :-) u nafty kvuli zavzdušnění atd... lepší je přerušit jiné věci ktere hodně pozdrží :-) Největší sviňárna je mít všechny barvy kabelů ve stejné barvě... Nebo taky poladit zásuvečku na VAG aby vše odkuřila co doni připojíš :-) takhle mohu pokračovat jeste dlouho co se dá udělat :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řeknu ti to takhle.....

 

Otevřu ( prostě je nějak otevřu nebudu řikat jak stačí 5sekund ) vyrvu krytku pojistek a vyndam ti pojistku toho alarmu a tradááá a alarm celkove houkal 7 vteřin :-)

prostě origo je shit .... Doufam, že jsem ti to vysvětlil dobře o řádek výše proč je k hovnu a už to chápeš :-)

 

Jinak tajný vypínač je fajn :-) Snad ho máš dobře umístěnej :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...