janza Vloženo 3. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2013 (editace) Zdravím kolegy, koupil jsem superba v německu, jedná se o 2005, 1,9 tdi manuál ve výbavě Elegance a mám malý problém, několikrát denně se mi spouští alarm, auto mi parkuje před domem, takže to slyším, vypnu alarm, znovu zamknu, ale po chvíli se ozve opět. Zkoušel jsem i zevnitř vyhánět mouchy, něco jsem tam našel, ale nepomohlo to, alarm se spouští cca 4x denně, nenašel jsem jedinou souvislost s ničím... Poradíte prosím možnou příčinu ? Ani netuším, jestli má superb infračidla uvnitř, zkoušel jsem se zamknout vevnitř a pohybem jsem alarm spolehlivě spustil, takže myslím, že čidla pohybu tam jsou... Dá se nějak nastavit třeba jejich citlivost ? netuším, jestli to dělá nějaká muška, nebo co to může být... Jinak auto šlape jak má, ještě mne napadá, jdu změřit napětí baterky, jestli náhodou nějak výrazně neklesá, ale když to startuje na otočení klíčku, tak by to snad napětí nemělo být, ne ? Díky za rady. Honza Editováno: 3. Srpen 2013, autor: janza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 3. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2013 Změřil jsem napětí a je tam 12,53 na baterii Varta, to vypadá ok, leda že by tam docházelo k nějakému poklesu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 3. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2013 Ještě jsem vysledoval, že se alarm většinou spustí 1 hodinu +-5 minut po zamknutí auta, ale netuším co to signalizuje... nevíte někdo prosím ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaS Vloženo 4. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2013 Mně to délalo u dovezeneho auta poklesem teploty ve voze.Zdravím.PaS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 4. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2013 ultrazvuková čidla jsou umístěna v zadních lampičkách pokud to je origo alarm.Dá se to vypnout na vagu do doby než zjistíš čím to může být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuzik Vloženo 4. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2013 Pokud maš v zadnich lampičkach čidla origo tak na sloupku B u ridiče maš vypinač a a ten Ti to vypne, je to když tam nechaš male spici ditě nebo zviře. Při každem opětovnem otevřeni se to aktivuje. Takže otevři zmačkni vypinač zavři vrata zmačkni na kličku alarm tim se ti vypnou senzory a počkej tu hodinu. Jestli to bude robit chybu dal tak pak už jen vag a dobreho mechoša Cus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 4. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 4. Srpen 2013 Díky, tak jsem ty lampičky rozdělal a odpojil jsem je, dělá to stále.... Konečně jsem ale vysledoval nějakou souvislost, zdá se, že alarm se ozve vždy cca za hodinu po zavření dveří a zamknutí auta, jak jeden alarm nechám a nevypnu ho, další už se neozve.... Nevíte někdo prosím, jak se dá dostat k paměti poplachů ? Jde to jen přes VAG, nebo mi i jiným způsobem dokáže sdělit, co způsobilo poplach ? Díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo 5. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2013 určitě jen přes vag jak jinak by ti to auto poté sdělilo ale jestli tam bude důvod spuštění to netuším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 5. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 5. Srpen 2013 Kdysi jsem měl i ve 120 alarm od jablotronu, který uměl říct co ho spustilo... Jedoduše, nějakou posloupností se spustí servisní menu a např. počtem bliknutí diody alarm sdělil, co ho aktivovalo ... Jenže od tohoto nemám manuál... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 6. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2013 Toto origo alarm ani nema. Hod to na vag pokud to vubec najde chybua od toho se odpichnem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 14. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 14. Srpen 2013 Zítra to konečně jde na diagnostiku, tak uvidíme, volal jsem ještě předcházejícímu majiteli a ten řekl, že mám auto zamykat nadvakrát, pokud jsem mu správně rozuměl, němčina není můj obor :-) Zkoušel jsem to, auto opravdu jde zamknout a pak znovu zamknout, nevíte jaká funkce se tím aktivuje/deaktivuje pls ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 14. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2013 jedním zamknutím aktivuješ alarm jako takový(dveře,kapota) a pokud zamkneš podruhé tak aktivuješ hlídání vnitřního prostoru.Taky to tak mám.Alarm od jablotronu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 14. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2013 má to tak i origo, je to v uživat, příručce popsané Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 15. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2013 Ještě dodám, že jakmile dvakrát zamkneš, tak se deaktivuje doublelock a můžeš auto otevřít zevnitř. Je to signalizováno neblikající diodou na levých dveřích... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 16. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 16. Srpen 2013 tak diagnostika vypsala, že poslední 4 alarmy byly označeny kódem 16, poradíte někdo pls co znamená ten kód, nebo kde hledat závadu ? Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 21. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Tak alarm spouští chyba číslo 16, což je prý zámek zadních dveří, ale při kontrole v servisu nenalezli na tom zámku nic špatného, vše funguje jak má, sháním dobrého autoelektrikáře, který by našel závadu, neznáte někdo ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 21. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Zase Moravák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 21. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Zase Moravák nj, my bez té slivovice nemůžeme žít :-) PS : odměna možná i v tekutém stavu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 11. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Září 2013 lidičky nemáte doma někdo náhodou zámek pátých dveří + ten mikrospínač u zámku navíc ? Odkoupil bych, vypadá to, že veškerý problém s alarmem bude v tom zámku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 26. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2013 Tak zámek vyměněn a stále houká :-) stále hledám šikovného autoelektrikáře na jižní moravě, díky za tip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 Origo alarm zahoď a pořiď nějaký jiný.... origo alarm se už zloději naučili obcházet dávno ... Tzn je ti k ničemu ... Já osobně ho v autě nemám a jsem rád :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 Jo jo, má pravdu, bezpečnější je jakákoli čínská mrdka, kterou si schováš sám, kam chceš. Zloděj jde na jisto při origo alarmu. Když uvidí něco jiného, odradí ho to, nebo minimálně zdrží A to stačí i obyčejné relé s tajným spínačem třeba na čerpadlo a o zábavu je postaráno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 26. Září 2013 Sdílet Vloženo 26. Září 2013 čerpadlo nedoporučuju přerušovat :-) u nafty kvuli zavzdušnění atd... lepší je přerušit jiné věci ktere hodně pozdrží :-) Největší sviňárna je mít všechny barvy kabelů ve stejné barvě... Nebo taky poladit zásuvečku na VAG aby vše odkuřila co doni připojíš :-) takhle mohu pokračovat jeste dlouho co se dá udělat :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janza Vloženo 28. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 28. Září 2013 Origo alarm samozřejmě mám doplněný tajným spínačem, takže mi nikdo s autem jednoduše neodejede... Na vykradení mám ty pohybové senzory v origo alarmu, ale problém je, že ten alarm mi houká preventivně tu hodinku po zamknutí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 28. Září 2013 Sdílet Vloženo 28. Září 2013 Řeknu ti to takhle..... Otevřu ( prostě je nějak otevřu nebudu řikat jak stačí 5sekund ) vyrvu krytku pojistek a vyndam ti pojistku toho alarmu a tradááá a alarm celkove houkal 7 vteřin :-) prostě origo je shit .... Doufam, že jsem ti to vysvětlil dobře o řádek výše proč je k hovnu a už to chápeš :-) Jinak tajný vypínač je fajn :-) Snad ho máš dobře umístěnej :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.