Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím,

na Oktávce 1.8T AUM kombi se mi objevil nový problém. Při zatáčení vlevo cítím od pravého kola vibrace. Dělá to při malém i velkém rejdu, ale jen když je zařazená rychlost a přidávám plyn.

Pokud mám zařazený volnoběh tak se zvuk neozývá! Při jízdě vpravo a rovně taky nic. Dá se říct, že čím prasáčtěji zatočím vlevo a šlápnu na plyn, tím je vibrování silnější. Byl jsem v servise, ale slušná jízda servismana i následné zvednutí auta nic neodhalilo.

Ložiska měněny nedávno (ten zvuk to neni) a kola jsem pro jistotu nechal převážit. Díky za každou radu. :help:

Editováno: , autor: robert27
Vloženo
bude to homouš...

Jako že je načnutý jo a teprve mě čeká to nejhorší? Na aute předtím mi homokloub dost hlasite "lupal" s nižší frekvencí. Tohle je fakt spíše tišší vibrování.

Vloženo

Tak logicky mi to vychadza na homo. Ten zvykne lupat pri vytoceni a zatazeni - t.j. v tahu. Nema tam velice co ine lupat a rachotit. Lozisko je OK ako si hovoril, tak uz len asi klb. Teda ak ten rachot vychadza z kolesa ako si uvideol.

• o 1 rok později...
Vloženo

Zdravím, mám takový né zatím moc patrný problém ale je Mám octavii s motorem 1.9TDi (81kW) najeto 199300. Z místa spolujezdce jsou cítit při akceleraci vibrace, pouze z místa spolujezdce. Při ustálené jízdě nebo bez plynu to cítit není. Neví někdo co by to mohlo dělat?

• o 2 týdny později...
Vloženo

Včera jsem navštívil kamaráduv servis aby se mi podíval co s tím je. Po 5 minutách byla závada objasněna. Žádná vůle v kloubu ale vymlácené lůžko uložení ramene. Jsem rád že je to jen tohle protože to je investice za pár stovek. Rovnou je nechám vyměnit na obou stranách.

• o 3 roky později...
Vloženo (editace)

Zdravím,

stala se mi taková věc. Dal jsem auto do servisu na rozvody, vodní pumpu, filtry, olej. Předtím bylo vše v pořádku, ale když jsem odjížděl ze servisu, zdálo se mi, že v zatáčce doleva, když jsem trochu pod plynem, tak hrozně vibruje pravé přední kolo. Levá strana to nedělá. Je to jako kdybych najel za krajnici a jel s ním po kamínkách. Zkoušel jsem přehodit přední kola za zadní (stejně jsem to chtěl dělat, kvůli vzorku) a nepomohlo. Když jsem měl kolo vyndané, tak jsem se díval, jestli tam není něco viditelně poškozeného a nebylo ...

Je mi divné, že to začlo až po návštěvě servisu ..

Díky za rady, co by to mohlo být.

edit//

Ještě doplním že vlastním Octavii 1.9 TDi, SLX, combi, r.v. 99

Editováno: , autor: unihoxis
Vloženo

Dneska jsem za ním byl, prý vyndal jen kolo, a hučelo mu to taky, když se s tím projížděl, takže asi jen náhoda, že to ložisko začlo zrovna po servisu. Díky za rady :)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...