Listopad 4, 20195 r Zdravim Páni na nete som našiel že pri motoroch CFHC píšu interval výmeny až 210 000, čo je interval výmeny už prakticky väčšiny motorov tohto typu vrátane motorov 1.6 tdi . jasné že ak má niekto svoje auto aspoň trochu rád tak to vymení ďaleko skôr. Pozrite si toto https://www.vw.sk › media › default › vw-taschenkarte-zahnriemen-sk vw-taschenkarte-zahnriemen-sk.pdf
Květen 29, 20205 r Zdravím pánové... Prosakující nafta přes netěsný filtr kapala na klínový řemen (asi od alternátoru), který vlivem nasáknutí praskl a vletěl do rozvodovéhi řemene, který se rozletěl. No a v rychlosti cca 130 se stalo, co se při prasklém rozvodovém řemenu obvykle stává. Motor total kaput. Takhle mi to bylo vysvětleno v servise. 2.0 TDI CR 103kw r.v.2012 A má otázka, je tohle možné, aby se to takhle stalo? Měl jsem za to, že rozvodová sada, hlavně tedy řemen je překrytý nějakým deklem... Děkuji za reakce
Květen 29, 20205 r je to možné,docela časté,řešili jsme to u nás asi 3x,ale slyšel jsem o více případů.Proto i u novějších modelů udělali inovace palivových filtrů a jejich baněk.
Květen 29, 20205 r Děkuji. No a pokud jste to už dělali, předpokládám, že pracujete v servisu, jaké jsou možnosti opravy? Výměna motoru? Případně cena opravy alespoň řádově... Já jen jestli se teda vůbec vyplatí to nechat dělat. Mám z toho docela stres...
Květen 29, 20205 r Oprava sa neoplati zohnat druhy motor z havarie a prehodit 800az 1000€ motor plus robota to uz kto ako berie
Květen 29, 20205 r Dělali jsme to,ale motor nikdy nebyl KO.Majitelé po prasknutí plochého řemene vždy stačili auto odstavit než se stačil pořádně namotat a roztrhnout rozvoďák.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.