Garfield RS Vloženo 31. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2013 Zdravím.Nevím si rady s problémem který mě potkal.Při zrychlování cca od 2500 ot/min a více začne auto škubat-cukat.Když přidávám plyn pozvolna pomaličku,tak v pohodě.Ale pokud přišlápnu plynový pedál více,např. při předjíždění tak to dělá.2x mi to spadlo do nouzáku a to při klidné jízdě ale nikdy při svižnější.Rozblikala se kontrolka žhavení a DPF.Po napichnutí na vag to hlásí něco jako příliš tlaku.Zkoušeli jsme měnit váhu vzduchu,snímač tlaku turba,zaslepit egr,turbo jsme prostříkli sprejem na čištění turba,vyměnit palivový filtr,tlakový ventil,nalít aditivum na pročištění a nic... DPF podle diagnostiky hlásí zaplnění z 27%.Dočetl jsem se že někteří měli problém že jim to škubalo od nízkých otáček a bylo třeba přehrát software ve Škodovce,ale to bylo u jiných typů motorizací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 31. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2013 máš čip nebo ne? pokud ti to padá do nouzáku tak si to dpfko či turbo.... dyžtak vykuchat dpfko, je na nic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garfield RS Vloženo 31. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 31. Srpen 2013 čip nemám.Nějak jsem nepochopil tu druhou větu,že pokud mi to padá do nouzáku tak dpfko či turbo co?? No vykuchat jsem DPF chtěl,ale když vag ukazuje zaplnění jen 27% ?? tak to může být i tak tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 31. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2013 Dej sem v první řadě výpis z diagnostiky (čísla závad),ať se případní odborníci můžou od něčeho odpíchnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas Krska Vloženo 31. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2013 já měl to samé, cukalo při zrychlení např na 2. rychl. st. kolem 1850ot. po vykuchání DPF a úpravě ECU a chipu je vše ok, spotřeba klesla o cca 1 litr. Octavia II 2.0 TDi 103kW kod motoru BMM. vyndání i chip byl u DieselPower.cz v Praze mohu vřele doporučit, cena i s chipem a testem na válcové brzdě byla oproti ostatním mnohem lepší. Projevy taky jako ty svítilo DPF, blikalo žhavení a kontrolka motoru svítila. Filtr (keramická vložka) byl údajně už celý popraskaný když ho "demontovali" fungoval pouze jako špunt. Regenerace byla jen dočasná úleva od problému s ucpáváním, cukání ale trvalo pořád ikdyž se filtr tvářil jako zregenerovaný. Každopádně bych první zkusil různá čidla. to mi původně doporučovali ale já už neměl nervy do toho cpát peníze za diagnostiku a regenerace, Navrhovali mi že to může být i EGR tak jsem zajel na vyčištění ale nepomohlo (nebo spíš egr nebylo skoro vubec zasraný). Dokonce když jsem jel na druhou vynucenou regeneraci do autorizáku tak mi sám technik tam doporučil to DPF vyndat Zajeď k rolbařovi na diagnostiku je z Prahy, ten ti řekne co by to mohlo být a když nic nepomůže pak už jen jedině vykuchat DPF, pokud je to problém sním, ale jak říkám, mě to cukání vyřešilo. Je fakt že se upravovala ECU tak to by ti třeba taky pomohlo :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garfield RS Vloženo 1. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2013 (editace) Pawouk: výpis z diagnostiky a číslo závady sem hodím zítra odpoledne až se vrátím ze servisu,z hlavy ho nevím Tomas Krska: Dík za info,o tom odstranění DPFka jsem už přemýšlel,ale aby to nebylo zbytečné a závada se neobjevovala dál Editováno: 1. Září 2013, autor: Garfield RS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas Krska Vloženo 1. Září 2013 Sdílet Vloženo 1. Září 2013 jasný proto píšu první projet ty čidla atd. je škoda ho kuchat když jestě funguje.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garfield RS Vloženo 2. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Září 2013 Chyba v paměti závad byla: P0234 Regulace tlaku přeplňování,nad hranicí regulace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motorpower Vloženo 2. Září 2013 Sdílet Vloženo 2. Září 2013 Co takhle najeté km, rok výroby, odkud jsi atd... Pak se dá radit i co se týká DPF. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garfield RS Vloženo 3. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2013 Najeto 175tis.km,rv-12/2006.Jsem z Hodonína,jižní Morava... Dnes jsem si vyžádal servisáka z Vistacaru,ať to se mnou jde projet a vyjádří se k tomu a řekl,že na 95% to je zatuhlá regulace tlaku turba.Takže vyhodit ven turbo,rozdělat a vyčistit regulaci... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas Krska Vloženo 3. Září 2013 Sdílet Vloženo 3. Září 2013 jen tak pro zajímavost zjisti i na kolik je zaplňen filtr pevných částic, když už to bude na diagnostice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Září 2013 Sdílet Vloženo 3. Září 2013 Píše to nahoře v příspěvku č. 1 a 3. A to 27%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas Krska Vloženo 3. Září 2013 Sdílet Vloženo 3. Září 2013 ajo:-) díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motorpower Vloženo 3. Září 2013 Sdílet Vloženo 3. Září 2013 Asi mi zavolej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rctypek Vloženo 9. Září 2013 Sdílet Vloženo 9. Září 2013 Zdravim vas, mam octavii 2 RS 2.0 TDI BMN , auto není čipováno, pouze odstraněn DPF u TDI Fun. V poslední době jsem začal pozorovat při jízdě nad 150km/h a při přidání plynu začne auto semtam škubat. i při razantní jizde do 150km/h to neděla nic. Závadu to nepíše žadnou. Setkal se stim už někdo někdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garfield RS Vloženo 12. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2013 Problém konečně vyřešen! Byla to zatuhlá regulace tlaku turba... Vymontovali jsme turbo,rozdělali,vyčistili a šlape to konečně jak má Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majopoprad Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 Ahojte mam octaviu RS tdi 125kW nieje cipovana ked jej troska pripeciem zhruba na 3 stupni od 3000 ot mi zacne skubat z motorom diagnostika mi neukazala nic akurat v skodovke mi vymenili minuli rok vsetky vstreky ale nepomohlo a len krcia ramenami .. neviete co to moze byt??? nerobi mi to vzdy dakujem 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 10. Září 2017 Sdílet Vloženo 10. Září 2017 V 9. 9. 2013 na 17:27, rctypek napsal: Zdravim vas, mam octavii 2 RS 2.0 TDI BMN , auto není čipováno, pouze odstraněn DPF u TDI Fun. V poslední době jsem začal pozorovat při jízdě nad 150km/h a při přidání plynu začne auto semtam škubat. i při razantní jizde do 150km/h to neděla nic. Závadu to nepíše žadnou. Setkal se stim už někdo někdy? V 6. 5. 2014 na 22:07, majopoprad napsal: Ahojte mam octaviu RS tdi 125kW nieje cipovana ked jej troska pripeciem zhruba na 3 stupni od 3000 ot mi zacne skubat z motorom diagnostika mi neukazala nic akurat v skodovke mi vymenili minuli rok vsetky vstreky ale nepomohlo a len krcia ramenami .. neviete co to moze byt??? nerobi mi to vzdy dakujem Povedlo se to někomu vyřešit? Nám na BMN umřela podávací pumpa a od té doby to má podobné příznaky ... na motoru je nové klapkové sání, vyčištěný egr ventil, vše řádně nastaveno, jediné co kuchnuté DPF, prý u dieselpower, ale tam o našem autě nemají záznamy .... takže nevím, kdo to dělal Vše maká jak má, log turba jak z učebnice, ale jak píši kolegové, hlavně při požadavku na výkon cca ve 3tis to začne škubat, ztratí výkon, po chvíli vystřelí, ale žádný nouzák, žádná chyba ... navodit se to dá tak, že jedu na 5 či 6 od 1500 na plný plyn a kolem 3tis to zakraví ... 2x ze 4 pokusu to udělá 2x ne Takže jestli jste to někdo vyřešil, šup sem s tím Díky předem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Surmi Vloženo 13. Září 2017 Sdílet Vloženo 13. Září 2017 Taktéž řeším škubnutí , ale dělá mi to většinou na 2-3 rych.stupeň a to na plný plyn (škubne v cca 2500). začalo to výměnou turba (na původním byla vůle) - posléze začala škubat, nechal jsem nachipovat u TDI fun -náběh turba prej OK, škubalo taktéž. Vyměněné DPF za starší(60tis najeto) z commonrailu pouze převařený spodek a vrch aby sedělo- projevy stále stejné. Opět vyměněno turbo - škube pouze po regeneraci DPF , po lehkém zanesení DPF již OK. na grafu je vidět ,že při škubnutí je propad na regulaci turba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 30. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2017 Problém vyřešen ... prvně se na auto vrátilo DPF, nahrál sériový software a škubání nepřestalo, šel jsem tedy po podávacím čerpadle, vyčištění, propláchnutí sítka na čerpadle atd ... nakonec jsem při vracení čerpadla přišel na to, že byli otočený hadice ... nafta do motoru šla přepadem, a vracela se přívodem nafty ... takže doporučuji zkontrolovat i toto, přišel jsem na to čistě náhodou a kdybych zapojil zpět hadice jak byli, problém řeším doteď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.