Karel M. Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 Dobrý den, tedy jak pro koho, že.. včera se mi stal nemilý problém s moji Fabií 1.2 HTP 47kw (2004). Vše, jako vždy celý den fungovalo v pořádku. Večer jsem opět vyjel, bohužel hned v první zatáčce se ozvala rána z pravé přední části a auto přestalo jet. Na volnoběh motor běžel, alespoň doufám v pořádku. Při přidání plynu něco dřelo a "rachtalo". Pod autem jsem našel šroub a kovovou část (něco jako ze stavebnice merkur), navíc se pod autem vytvořila malá loužička kapaliny. Při odtlačování auta se každý metr ozvalo klepnutí. Můžete mi prosím poradit, čím by to mohlo být? Na foru jsem se dočetl, že se občas stává, že přeskočí rozvodový řetěz, může to být způsobeno tím? Díky, Karel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 Než ti někdo začne radit, tak bys pro začátek mohl vyfotit ty věci ,co ti upadly a také motorový prostor - třeba tam bude někde olej. Mimochodem, ta kapalina byla olej? To bys mohl poznat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel M. Vloženo 29. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2013 V příloze zasílám fotky. Večer jsem neměl čas zkoumat, co je to za kapalinu, musel jsem auto dostat z cesty, nicméně teď jsem se tam byl podívat a louže tam už není, takže to olej nebude. Vyzkoušel jsem motor, zní správně na volnoběh i v otáčkách. Převody taky zapadají v pohodě. Když jde ale auto do záběru, ozve se rachtání a auto stojí.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 To vypadá jak šroub z uchycení poloosy ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 Zkus se podívat ze zdola z pod auta, zda tam někde neuvidíš, kde ti tyto díly budou chybět - třeba tam bude někde trčet zbytek toho ulomeného šroubu a nafotit to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 To vypadá jak šroub z uchycení poloosy ne? presne tak...povolilo sa uchytenie vnútorného kĺba (čiže celej poloosy) k prevodovke.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel M. Vloženo 29. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2013 Tak jsem auto zvedl a narazil na problém... Otázka je, proc se protáčí i druhé kolo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 Treba nove sroby skontrolovať zavity a poskladať. tie posledne šroby ktore ešte držali mohli trochu poškodiť zavity. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaveloSK Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 To bude asi diferencialom - podobne ako ked ti jedno koleso zapadne a druhe sa pretaca navolno.. Mna by skor zaujimalo ako a preco sa toto stalo a ako tomu pripadne zabranit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 takže presne ako som povedal... našróbuj to späť,zatiahni a jazdi ....len by ma zaujímalo prečo sa to povolilo,lebo z výroby by sa to stať nemalo..nerobili ste s poloosami nič,alebo s prevodovkou?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel M. Vloženo 29. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2013 Před necelým rokem mi v servise opravovali pravé přední kolo, se vším co k němu drží.. Je tedy možné, že je to chyba servisu? Je to na reklamaci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 29. Září 2013 Sdílet Vloženo 29. Září 2013 Na práci je záruka půl roku a na materiál dva roky pokud se nepletu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel M. Vloženo 4. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 4. Říjen 2013 Tak tedy dokončím příběh... V úterý mi odvezli auto do servisu. Kromě uchycení poloosy mi vyměnili i manžetu kloubu. Reklamaci "z části uznali", nicméně i tak jsem zaplatil 1 900 Kč (z původních 2 600, neplatil jsem odtah).. Za práci 1200, zbytek materiál. Prý jsem měl slyšet klapání a auto mělo "plavat". To jsem ale neslyšel, auto jelo do poslední chvíle v pohodě. No nic, alespoň zajímavá zkušenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.