Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Caute hosi nikde som nevedel najst,ze ci mozem dat namiesto 10 zuboveho Boschu starteru Valeo 11 zubovy,ci to bude sediet a nebude to robit problemy. dikes kod motora AHF 81 kw

Upraveno od duri26

Jsem si jist, že se to tady už probíralo, ale taky to nemohu najít.

Výsledek byl takový, že pokud byl ten Valeo 11 zubů určen pro daný motor i přes to, že původně tam je Bosch 10 zubů, tak tam pasuje.

Logicky u 11-ti zubového musí být jiná osová vzdálenost (stejný modul + větší počet zubů = větší průměr pastorku), ale s tím výrobce počítal a vyrobil ten startér tak aby pasoval.

• Autor

takze si myslis,ze by som to tam mohol dat teda...hej mal by mat ine vyosenie teoreticky,aby tam zapasoval. Lebo uz v tych novsich octaviach faceliftoch su vacsinou 11 zubove a myslim,ze aj tie lepsie otocia ten motor-rychlejsie. Tazko je uz zohnat dobry 10 zubovy

Ne-e, neváhej.

Fakt bych řekl, že se to tu už psalo, ale jak píšu, taky to nemohu najít.

Porovnávaly se Bosch vs Valeo. Vítězně vyšel Valeo, i díky většímu počtu zubů = větší tak otáčky motoru při startování.

PS:

Možná se to psalo někde v tématu k špatným teplým startům, kdy "chybí otáčky" startéru. Jedním z řešení bylo: Nový startér, právě Valeo.

Souhlasim Valeo mam uz ted na kazdem aute doma GIV a 2x octavie vsechno TDi 66kw a s tim starterem max spokojenost toci to lepe a hlav ne v zime bez starosti. Mel sem v zime stale problem jak bylo vic jak -10 tak to nechtelo tocit ani pres kabely. A repase starteru moc nepomohla a koupil jsem novy a startuje jak nova :D 

• Autor

Takze v pohode ti to slape startuje vymenou 10 zubov bosch za ten valeo 11 ? nemusim sa teda bat to tam dat,ze to dodzube zuby na zotrvaku ? mal som jeden doma valeo len ked som vybral moj,tak som sa naplasil.ze ten moj ma o jeden zub menej.

Méně/více zubů je irelevantní.

Důležitý je modul a osová vzdálenost.

Tenhle Valeo je konstruován jako přímá náhrada Bosch-e. takže kupuj a montuj.

• Autor

teda kazdy valeo 11-zubovy tam bude pasovat ? myslim tym z TDI,ci mam sa sutredit na nejake cislo toho starteru,myslim to 9 miestne,ci kolko.

Upraveno od duri26

• Autor

no asi to bude ono,lebo som sa tam tiez pytal,ale nedospelo sa k tomu,ci sa teda moze dat alebo nie   :kol-32:

Upraveno od duri26

• Autor

Souhlasim Valeo mam uz ted na kazdem aute doma GIV a 2x octavie vsechno TDi 66kw a s tim starterem max spokojenost toci to lepe a hlav ne v zime bez starosti. Mel sem v zime stale problem jak bylo vic jak -10 tak to nechtelo tocit ani pres kabely. A repase starteru moc nepomohla a koupil jsem novy a startuje jak nova :D

a ty si vymenil 10 zubovy Bosch za 11 zubovy Valeo ? mohol by si mi pozriet prosim ta cislo co mas na tom valeo ? 

Jj vymenil jsem 10 za 11 zoubku :) a toci krasne :). Pokud to bude videt aniz bych musel vyndat starter tak ti to rad napisu :)

• Autor

Zdravim chalani,tak dnes som namontoval namiesto toho mojho Boschu novy starter Valeo s cislom 02A 911 024G a toci ovela lepsie ako stary Bosch,takze spokojenost na mieste  :kol-47:

Upraveno od duri26

• 3 roky později...

Tak dneska jsem si vyměnil startér bosch 10 zubů za nový valeo 11 zubů  02A 911 024G , když jsem zkusil startovat tak to jenom škrtlo přez zuby , jak by pastorek nezajel do setrvaku, zkusil jsem dát rychlost a pohnout autem aby pootočil setrvak, druhý pokus to samé jenom škrt přez zuby. Startér jsem vyndal a dal zpátky původní bosch a startuje normálně. Čim by to mohlo být , má někdo nějakou radu. Mám Octavii 2001, 81kw , ASV , 6Q převodovka . 

Akú chceš radu 10 a 11 zubov je rozdiel v priemere ako chceš aby to pasovalo, musíš tam dať 10 zubový.

Takto ak by si postupoval odfajčíš ten 11 zubový.

Robievalo sa to tak ak máš identický štartér a počet zubov rozdielny tak sa štartery rozobrali a použil si starý pastorok - zuby štartera.

https://www.google.sk/search?q=pastorok+startera&biw=1025&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_8o-OrpHQAhVBOMAKHcPwDjgQ_AUIBigB

Upraveno od Eric_

Když jsem měl O1 66kw z 5q tak jsem dal 11 zubů valeo misto bosche 10 zubů a šlapal normálně , taky se dával ten 11 zubovy valeo pro lepší teple starty.

Akú chceš radu 10 a 11 zubov je rozdiel v priemere ako chceš aby to pasovalo, musíš tam dať 10 zubový.

Takto ak by si postupoval odfajčíš ten 11 zubový.

Trochu si o tom přečti. Ty stertéry jsou záměnné, je jeden má trochu posunutou osu.

Tak nevím ale proč nefunguje v mem autě 

Pro Wojnar, nevíš proč se nechce dostat ten pastorek do setrvaku a roztočit motor. 

Nevím proč ten Tvůj konkrétní kus.
Ale vím jistě, že do stejného motoru se prodávají jak 10-ti tak i 11-ti zubové. Oba jsou vzájemně záměnné.

před 6 hodinami, Wojnar napsal:

Trochu si o tom přečti. Ty stertéry jsou záměnné, je jeden má trochu posunutou osu.

JJ už som to tu prešiel celé aj ten odkaz.

V tomto prípade ma napadá potom či má taký istý modul zubov, či ho nezamenili náhodou ??

Upraveno od Eric_

před 18 hodinami, Wojnar napsal:

Nevím proč ten Tvůj konkrétní kus.
Ale vím jistě, že do stejného motoru se prodávají jak 10-ti tak i 11-ti zubové. Oba jsou vzájemně záměnné.

To jo ale tady nejde o motor ale 6Q a 5Q převodovku ,  já mám 6Q na ASV.

• 2 měsíce později...

Dneska jsem dával nový Valeo 11 zubový startér a to je teda parádička, točí fantasticky rychle a oproti BOSCH je na jehlovém ložisku.

• 2 měsíce později...

Jaké je číslo Valeo starteru na O1 tdi?

Je důležité to písmeno na konci?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.