Publikováno Říjen 15, 201311 r Caute hosi nikde som nevedel najst,ze ci mozem dat namiesto 10 zuboveho Boschu starteru Valeo 11 zubovy,ci to bude sediet a nebude to robit problemy. dikes kod motora AHF 81 kw Upraveno Říjen 15, 201311 r od duri26
Říjen 16, 201311 r Jsem si jist, že se to tady už probíralo, ale taky to nemohu najít. Výsledek byl takový, že pokud byl ten Valeo 11 zubů určen pro daný motor i přes to, že původně tam je Bosch 10 zubů, tak tam pasuje. Logicky u 11-ti zubového musí být jiná osová vzdálenost (stejný modul + větší počet zubů = větší průměr pastorku), ale s tím výrobce počítal a vyrobil ten startér tak aby pasoval.
Říjen 16, 201311 r Autor takze si myslis,ze by som to tam mohol dat teda...hej mal by mat ine vyosenie teoreticky,aby tam zapasoval. Lebo uz v tych novsich octaviach faceliftoch su vacsinou 11 zubove a myslim,ze aj tie lepsie otocia ten motor-rychlejsie. Tazko je uz zohnat dobry 10 zubovy
Říjen 16, 201311 r Ne-e, neváhej. Fakt bych řekl, že se to tu už psalo, ale jak píšu, taky to nemohu najít. Porovnávaly se Bosch vs Valeo. Vítězně vyšel Valeo, i díky většímu počtu zubů = větší tak otáčky motoru při startování. PS: Možná se to psalo někde v tématu k špatným teplým startům, kdy "chybí otáčky" startéru. Jedním z řešení bylo: Nový startér, právě Valeo.
Říjen 16, 201311 r Souhlasim Valeo mam uz ted na kazdem aute doma GIV a 2x octavie vsechno TDi 66kw a s tim starterem max spokojenost toci to lepe a hlav ne v zime bez starosti. Mel sem v zime stale problem jak bylo vic jak -10 tak to nechtelo tocit ani pres kabely. A repase starteru moc nepomohla a koupil jsem novy a startuje jak nova
Říjen 16, 201311 r Autor Takze v pohode ti to slape startuje vymenou 10 zubov bosch za ten valeo 11 ? nemusim sa teda bat to tam dat,ze to dodzube zuby na zotrvaku ? mal som jeden doma valeo len ked som vybral moj,tak som sa naplasil.ze ten moj ma o jeden zub menej.
Říjen 16, 201311 r Méně/více zubů je irelevantní. Důležitý je modul a osová vzdálenost. Tenhle Valeo je konstruován jako přímá náhrada Bosch-e. takže kupuj a montuj.
Říjen 16, 201311 r Autor teda kazdy valeo 11-zubovy tam bude pasovat ? myslim tym z TDI,ci mam sa sutredit na nejake cislo toho starteru,myslim to 9 miestne,ci kolko. Upraveno Říjen 16, 201311 r od duri26
Říjen 16, 201311 r Fakt bych řekl, že se to tu už psalo, ale jak píšu, taky to nemohu najít. PS: Možná se to psalo někde v tématu k špatným teplým startům, kdy "chybí otáčky" startéru. Jedním z řešení bylo: Nový startér, právě Valeo. asi myslíš toto,že? http://forum.skodahome.cz/topic/115591-starter-11zubovy-alebo-10zubovy/
Říjen 17, 201311 r Autor no asi to bude ono,lebo som sa tam tiez pytal,ale nedospelo sa k tomu,ci sa teda moze dat alebo nie Upraveno Říjen 17, 201311 r od duri26
Říjen 17, 201311 r Autor Souhlasim Valeo mam uz ted na kazdem aute doma GIV a 2x octavie vsechno TDi 66kw a s tim starterem max spokojenost toci to lepe a hlav ne v zime bez starosti. Mel sem v zime stale problem jak bylo vic jak -10 tak to nechtelo tocit ani pres kabely. A repase starteru moc nepomohla a koupil jsem novy a startuje jak nova a ty si vymenil 10 zubovy Bosch za 11 zubovy Valeo ? mohol by si mi pozriet prosim ta cislo co mas na tom valeo ?
Říjen 18, 201311 r Jj vymenil jsem 10 za 11 zoubku a toci krasne . Pokud to bude videt aniz bych musel vyndat starter tak ti to rad napisu
Říjen 18, 201311 r Autor Zdravim chalani,tak dnes som namontoval namiesto toho mojho Boschu novy starter Valeo s cislom 02A 911 024G a toci ovela lepsie ako stary Bosch,takze spokojenost na mieste Upraveno Listopad 3, 201311 r od duri26
Listopad 5, 20168 r Tak dneska jsem si vyměnil startér bosch 10 zubů za nový valeo 11 zubů 02A 911 024G , když jsem zkusil startovat tak to jenom škrtlo přez zuby , jak by pastorek nezajel do setrvaku, zkusil jsem dát rychlost a pohnout autem aby pootočil setrvak, druhý pokus to samé jenom škrt přez zuby. Startér jsem vyndal a dal zpátky původní bosch a startuje normálně. Čim by to mohlo být , má někdo nějakou radu. Mám Octavii 2001, 81kw , ASV , 6Q převodovka .
Listopad 5, 20168 r Akú chceš radu 10 a 11 zubov je rozdiel v priemere ako chceš aby to pasovalo, musíš tam dať 10 zubový. Takto ak by si postupoval odfajčíš ten 11 zubový. Robievalo sa to tak ak máš identický štartér a počet zubov rozdielny tak sa štartery rozobrali a použil si starý pastorok - zuby štartera. https://www.google.sk/search?q=pastorok+startera&biw=1025&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_8o-OrpHQAhVBOMAKHcPwDjgQ_AUIBigB Upraveno Listopad 5, 20168 r od Eric_
Listopad 5, 20168 r Když jsem měl O1 66kw z 5q tak jsem dal 11 zubů valeo misto bosche 10 zubů a šlapal normálně , taky se dával ten 11 zubovy valeo pro lepší teple starty.
Listopad 5, 20168 r Akú chceš radu 10 a 11 zubov je rozdiel v priemere ako chceš aby to pasovalo, musíš tam dať 10 zubový. Takto ak by si postupoval odfajčíš ten 11 zubový. Trochu si o tom přečti. Ty stertéry jsou záměnné, je jeden má trochu posunutou osu.
Listopad 5, 20168 r Tak nevím ale proč nefunguje v mem autě Pro Wojnar, nevíš proč se nechce dostat ten pastorek do setrvaku a roztočit motor.
Listopad 5, 20168 r Nevím proč ten Tvůj konkrétní kus.Ale vím jistě, že do stejného motoru se prodávají jak 10-ti tak i 11-ti zubové. Oba jsou vzájemně záměnné.
Listopad 5, 20168 r před 6 hodinami, Wojnar napsal: Trochu si o tom přečti. Ty stertéry jsou záměnné, je jeden má trochu posunutou osu. JJ už som to tu prešiel celé aj ten odkaz. V tomto prípade ma napadá potom či má taký istý modul zubov, či ho nezamenili náhodou ?? Upraveno Listopad 5, 20168 r od Eric_
Listopad 6, 20168 r před 18 hodinami, Wojnar napsal: Nevím proč ten Tvůj konkrétní kus. Ale vím jistě, že do stejného motoru se prodávají jak 10-ti tak i 11-ti zubové. Oba jsou vzájemně záměnné. To jo ale tady nejde o motor ale 6Q a 5Q převodovku , já mám 6Q na ASV.
Leden 30, 20178 r Dneska jsem dával nový Valeo 11 zubový startér a to je teda parádička, točí fantasticky rychle a oproti BOSCH je na jehlovém ložisku.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.