Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Caute hosi nikde som nevedel najst,ze ci mozem dat namiesto 10 zuboveho Boschu starteru Valeo 11 zubovy,ci to bude sediet a nebude to robit problemy. dikes kod motora AHF 81 kw

Editováno: , autor: duri26
Vloženo

Jsem si jist, že se to tady už probíralo, ale taky to nemohu najít.

Výsledek byl takový, že pokud byl ten Valeo 11 zubů určen pro daný motor i přes to, že původně tam je Bosch 10 zubů, tak tam pasuje.

Logicky u 11-ti zubového musí být jiná osová vzdálenost (stejný modul + větší počet zubů = větší průměr pastorku), ale s tím výrobce počítal a vyrobil ten startér tak aby pasoval.

Vloženo

takze si myslis,ze by som to tam mohol dat teda...hej mal by mat ine vyosenie teoreticky,aby tam zapasoval. Lebo uz v tych novsich octaviach faceliftoch su vacsinou 11 zubove a myslim,ze aj tie lepsie otocia ten motor-rychlejsie. Tazko je uz zohnat dobry 10 zubovy

Vloženo

Ne-e, neváhej.

Fakt bych řekl, že se to tu už psalo, ale jak píšu, taky to nemohu najít.

Porovnávaly se Bosch vs Valeo. Vítězně vyšel Valeo, i díky většímu počtu zubů = větší tak otáčky motoru při startování.

PS:

Možná se to psalo někde v tématu k špatným teplým startům, kdy "chybí otáčky" startéru. Jedním z řešení bylo: Nový startér, právě Valeo.

Vloženo

Souhlasim Valeo mam uz ted na kazdem aute doma GIV a 2x octavie vsechno TDi 66kw a s tim starterem max spokojenost toci to lepe a hlav ne v zime bez starosti. Mel sem v zime stale problem jak bylo vic jak -10 tak to nechtelo tocit ani pres kabely. A repase starteru moc nepomohla a koupil jsem novy a startuje jak nova :D 

Vloženo

Takze v pohode ti to slape startuje vymenou 10 zubov bosch za ten valeo 11 ? nemusim sa teda bat to tam dat,ze to dodzube zuby na zotrvaku ? mal som jeden doma valeo len ked som vybral moj,tak som sa naplasil.ze ten moj ma o jeden zub menej.

Vloženo (editace)

teda kazdy valeo 11-zubovy tam bude pasovat ? myslim tym z TDI,ci mam sa sutredit na nejake cislo toho starteru,myslim to 9 miestne,ci kolko.

Vloženo

Souhlasim Valeo mam uz ted na kazdem aute doma GIV a 2x octavie vsechno TDi 66kw a s tim starterem max spokojenost toci to lepe a hlav ne v zime bez starosti. Mel sem v zime stale problem jak bylo vic jak -10 tak to nechtelo tocit ani pres kabely. A repase starteru moc nepomohla a koupil jsem novy a startuje jak nova :D

a ty si vymenil 10 zubovy Bosch za 11 zubovy Valeo ? mohol by si mi pozriet prosim ta cislo co mas na tom valeo ? 

Vloženo (editace)

Zdravim chalani,tak dnes som namontoval namiesto toho mojho Boschu novy starter Valeo s cislom 02A 911 024G a toci ovela lepsie ako stary Bosch,takze spokojenost na mieste  :kol-47:

• o 3 roky později...
Vloženo

Tak dneska jsem si vyměnil startér bosch 10 zubů za nový valeo 11 zubů  02A 911 024G , když jsem zkusil startovat tak to jenom škrtlo přez zuby , jak by pastorek nezajel do setrvaku, zkusil jsem dát rychlost a pohnout autem aby pootočil setrvak, druhý pokus to samé jenom škrt přez zuby. Startér jsem vyndal a dal zpátky původní bosch a startuje normálně. Čim by to mohlo být , má někdo nějakou radu. Mám Octavii 2001, 81kw , ASV , 6Q převodovka . 

Vloženo (editace)

Akú chceš radu 10 a 11 zubov je rozdiel v priemere ako chceš aby to pasovalo, musíš tam dať 10 zubový.

Takto ak by si postupoval odfajčíš ten 11 zubový.

Robievalo sa to tak ak máš identický štartér a počet zubov rozdielny tak sa štartery rozobrali a použil si starý pastorok - zuby štartera.

https://www.google.sk/search?q=pastorok+startera&biw=1025&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_8o-OrpHQAhVBOMAKHcPwDjgQ_AUIBigB

Editováno: , autor: Eric_
Vloženo
Akú chceš radu 10 a 11 zubov je rozdiel v priemere ako chceš aby to pasovalo, musíš tam dať 10 zubový.

Takto ak by si postupoval odfajčíš ten 11 zubový.

Trochu si o tom přečti. Ty stertéry jsou záměnné, je jeden má trochu posunutou osu.

Vloženo (editace)
před 6 hodinami, Wojnar napsal:

Trochu si o tom přečti. Ty stertéry jsou záměnné, je jeden má trochu posunutou osu.

JJ už som to tu prešiel celé aj ten odkaz.

V tomto prípade ma napadá potom či má taký istý modul zubov, či ho nezamenili náhodou ??

Editováno: , autor: Eric_
Vloženo
před 18 hodinami, Wojnar napsal:

Nevím proč ten Tvůj konkrétní kus.
Ale vím jistě, že do stejného motoru se prodávají jak 10-ti tak i 11-ti zubové. Oba jsou vzájemně záměnné.

To jo ale tady nejde o motor ale 6Q a 5Q převodovku ,  já mám 6Q na ASV.

• o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...