Publikováno Listopad 4, 201311 r Zdravím, měl bych takový menší dotaz. Koupil jsem si supa 2,5 tdi, s motorem nemám žádné zkušenosti. Auto ve velice dobrém stavu, jak z venku tak zevnitř, jsem druhý majitel v ČR, první byl starší chlápek. Najeto 270tkm. Po nastartování na volnoběh nádherný zvouček, vše jak má být. Ovšem když se například rozjíždim pomalinku bez plynu tak při 900ot/min slyším takové divné klepání. jak to vleze nad, tak už nic, opět vše ok. Zátah dobrý vše dobrý. Jen mě toto trápí a myslím že ten zvuk by tam být asi neměl. Tak se chci pouze optat zda s tímto máte nějaké zkušenosti. Moc díky
Listopad 4, 201311 r Kámo, nezlob se, ale klepání kdesi je hodně šikoký pojem. Pochybuji, že kluci, kteří tomu rozumí, Ti budou vůbec odpovídat, spíš se Ti to tu přeplní názorama místních chytrolínů, že Ti z toho půjde hlava kolem. Bylo by dobré specifikovat, odkud ten zvuk jde (podvozek,spojka,převodovka,motor), ev. někoho svézt s otevřenou haupnou a aby poslouchal při rozjezdu a hledal, odkud to jde. Prostě co nejvíce specifikovat problém.... Taky doporučuji dát si do podpisu typ motoru a kilowaty... Upraveno Listopad 4, 201311 r od SUP1
Listopad 4, 201311 r Autor Je to 2,5 tdi 114 kw... ja vim tezko se to vysvetluje, aletreba nejvice to je slyset, kdyz dam rucni brzdu zaradim 1 a poustim jen pouze pomalinku spojku, tk jak se to dostane do zaberu, tk je to takovy hlasity klepot, nekde od motoru, zitra zajedu za mechanikem, tak to natocim a zkusim sem hodit video, treba nekoho neco napadne=)
Listopad 4, 201311 r Autor http://www.youtube.com/watch?v=GgcT6ZJmZd8&feature=youtu.be zde aspon odkaz na video, ktere jsem dnes natocil z auta... snad to uslyšíte poprve to dela od nejakych 14 az 16 vteřin..
Listopad 5, 201311 r Tak můj odhad je, že to jde od ventilů, resp. je možné, že máš vydřené vačky. Trochu častý problém na 114kW Ale opět pouze doměnka...
Listopad 5, 201311 r taky mi to přijde podobnej zvuk, jako když u téhle motorizace kluci dávali videa ohledně vydřenejch vaček,ale jak píše sup, doměnka
Listopad 5, 201311 r Autor Nevim no, je to jen kdyz se to dostane do zaberu a fakt bez plynu.. treba jak na tom videu.. mam rucku poustim pomalu spojku a jak je to v zaberu tak klepi klep.. dneska jsme to zkouseli s otevrenou kapotou a od motoru to temer nebylo slyset... nejvic to je slyset uvnitr....vacky jsou kontrolovane a ty jsou v cajku...=) na volnobeh to je nadherne tichoucke... pri pridani plynu take... takze to asi zatim nebudu resit a uvidim esi se to nejako projevi=)
Listopad 5, 201311 r Autor A mozna i jak uz jsem se zde parkrat docetl jsem ten schyzofrenik ktery resi kazdej divnej zvuk=D jinak bych si toho temer ani nevsimnul.. Potreboval bych slyset nejakou jinou 2,5=) kdyz by se zatahla rucka, pouze poustela spojka, tk co to v tom zaberu dela za zvuky..=)
Listopad 6, 201311 r No jasný, nějak bych to neřešil. Až pojedeš kolem nějakýho bazaru, si projeď jiný auto. Nebo na nějakém srazu můžeš porovnávat
Listopad 10, 201311 r Zamlátil vstřik či hydroštel,to jsou veci které se při tech rozvodech meli automaticky zkontrolovat taky ve 240ti.....
Listopad 10, 201311 r Autor No bohuzel ty rozvody delal majitel predemnou...=( muze z toho byt pruser, kdyz to nejaknebudu resit??
Listopad 10, 201311 r Pokud máš Motor AYM asi bych to řešil aby nejaký hydro nepřestalo mazat vačku a pak je zadeláno na zkázu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.