Přejít na obsah

BI-HALOGEN problém

vikinger

Doporučené příspěvky

Dobrý deň,

pred mesiacom som si vymenil klasické žiarovky H7  na halogenové, tie biele ....  ale to je v podstate jedno boli to H7,   a dneska som menil obrysové svetlá  a ked ich idem vyskúšať, skušal som si zapnúť aj stretavacie, no aj diaľkové.

Išlo mi všetko bez problémov a potom som vypol a zapol diaľkové svetlá a zrazu na lavej strane  to nešlo vypnúť .... na pravej idú bez problémov ale na lavej stale svietia, nejdu vypnúť, vymenil som aj žiarovku a tam nie je chyba...

vedeli by ste poradiť kde mam hľadať chybu?

tj. diaľkové svetlo na ľavej strane mi vždy svieti, ako to vypnúť? 

Môže byť že odišla clona, alebo motorček v svetle?? nejaky navod ako by som to rozobral?

Inak daju sa kupiť aj sučiastky do toho svetla? či celé treba?

Vďaka

Editováno: , autor: vikinger
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žárovku i čočku máš pro tlumené a dálkové stejné, tam se nic nepřepíná. Jen při dálkovém se elmagnetem odcloní clonka, před žárovkou, která zabraňuje oslňování. Píšeš, že ti pořád svítí dálkové, to znamená magnet pořád sepnutý. Nemohl sis při té výměně žárovky, nějaký drátek, co vede k tomu magnetu, spojit s nějakým jiným? Zkus v tom světle s těma drátama zahýbat. Nebo se clonka nějak zakousla a nechce se vracet.

Rozebrání světla asi nebude tak jednoduché.

Odkaz ke komentáři

ďakujem Vám za odpoveď,  no neviem či sa tam niečo vplyvom zlej žiarovky neroztopilo, ziarovka vyhorela a bola tam teplota, mohlo sa tam niečo roztopiť a tym padom odísť? lebo ked zapnem diaľkové, tak ako keby tam niečo išlo, len tú clonu to nevypne ..... skusim tam ešte pokukať kable

pozeral som demontaz, ale tam treba dať dole predny naraznik a až potom svetlo však?

mohlo sa stať že odišla aj struna ktorá drží tú čočku aby sa pohybovala ano?

dá sa potom kupiť tá sučiastka potom do svetla? nemusim kupovať celé?  dufam ze sa dá, lebo  svetlo je dosť drahé ....

dakujem za odpoveď

Editováno: , autor: vikinger
Odkaz ke komentáři

Dost to záleží na tom, jestli jsi tam narval homologovaný 55W žárovky H7, anebo jejich "klony" sice se stejnou paticí, ale s vyšším výkonem, který jsou určený do speciálních světlometů třeba na traktory a stavební stroje - ne na provoz na silnicích. Vím že se dělají až 120W halogenky - nenacpal sis tam nějakou takovou? V takovým případě bych se nedivil, kdyby se uvnitř něco roztavilo.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...