SandyZ Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 (editace) Po nastartování studeného motoru se ozývá z motoru poměrně výrazné klepání, které po zahřátí zmizí. Editováno: 14. Listopad 2013, autor: SandyZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubis001 Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 Těžko, radit po internetu. Otázka je jak to klepe. Pokud to spíše drnčí při zvýšených otáčkách po startu, u mé staré OII FL TSI ty byla uvolněná nějaká tyčka u turba či co. Pokud to spíše dieselově klepe, tak to vypadá na něco s automatickým nastavováním ventilů. Pokud ti to vadí, záruční servis! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 Nahraj to na YouTube, ať se můžeme něčeho chytit. Jinak samozřejmě nástup do servisu.Kubis001 - počítám, že jsi měl 1.2 TSI, když píšeš o tyčce turba? Prosím, neplést tyto motory - s motory v OIII nemají moc společného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chleidy Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 ...mě se to občas stává též....když nastartuju a otáčky motoru jsou postupně sestupný od 1250 do volnoběžných tak to nedělá, ale když hned po startu klesnou na standartní volnoběh tak je to slyšet, ovšem jenom v určitém spektru otáček, je to jako když ti klepe trubka do rámu...není to ale po každým startu, spíš sporadicky...v servisu nic neobjevili, vše OK...takže to neřeším a nechám projevit, na to jsou záruky ne ?... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucasse Vloženo 14. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2013 SandyZ: přestane klepání po sešlápnutí spojky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SandyZ Vloženo 15. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2013 Kolegové děkuji za rychlé reakce. Ještě upřesňuji. Klepání je nejvíce slyšet při volnoběžných otáčkách.Po sešlápnutí spojky se klepání výrazně sníží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SandyZ Vloženo 27. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Listopad 2013 Zadávám nahraný zvuk běžícího motoru.Výraznější zvuk je bez sešlápnuté spojky.Tišší zvuk je se sešlápnutou spojkou. https://www.youtube.com/watch?v=60qHD1V0C00&feature=youtube_gdata_player Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubis001 Vloženo 27. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2013 (editace) Zní to fakt děsivě, jako nějaká klepající hřídel. Ventily to nebudou. Na mé OIII 1,4TSI to nedělá, tam je slyšet jenom šepot květin. Sám bych do toho motoru nesahal, ať už ti tady poradí cokoliv = Záruční servis!!! Chtěj po nich aspoň náhradní auto zadara, protože tohle o přitažení šroubku asi nebude... Editováno: 27. Listopad 2013, autor: Kubis001 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 27. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2013 Tak to klepe tedy fest, když to přestane se sešláplou spojkou tak to bude něco na převodovce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 27. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2013 Tuty převodovka reklamace!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2013 No to je docela síla. Fofrem s tím do servisu. Ať makají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chleidy Vloženo 2. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2013 ...no poslechl jsem si to a to je síla, na nic nečekej a jeď do servisu, mě to klepe, ale je to slyšet jenom v interieru, toto je něco jinýho...tipl bych spojka, převodovka by mlátila furt.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
techteb Vloženo 19. leden 2014 Sdílet Vloženo 19. leden 2014 Už je vyriešené to klepanie? Čo bolo vadné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 19. Únor 2014 Sdílet Vloženo 19. Únor 2014 jak dopadl servis?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arakuk Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Hoj na mém Octavia 3 rs tdi taky řeším podobný případ jsem rád že nejsem sám v ADO Frýdek Místek už řešil jednoho zákazníka vyměnili mu spojku je to jen škoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Únor 2014 Sdílet Vloženo 21. Únor 2014 Hm, no dobrý, ale tady se řeší motor 1.4 TSI. Myslíš, že je u těchto motorů všechno identické, včetně spojky a převodovky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chleidy Vloženo 26. Únor 2014 Sdílet Vloženo 26. Únor 2014 ...jak jsem už psal někde výše, mě to dělá taky, ale je zajímavý, že klepání se projevuje jenom při studeném motoru a to pouze prvních 60 - 90 sekund při volnoběžných otáčkách, když podržím plyn 30 s na nějakých 1000ot/min a pak nechám spadnout na volnoběch tak to už neklepe...takže si myslím, že to spojka nebude, to by klepalo furt. Někde v diskuzi debatili o dvouhmoťáku, ale to se mi taky nezdá, protože by se to víc projevovalo při nižších otáčkách a při řazení...byt to traktor, tak řeknu, že je to někde kde se maže olejem a chvíli trvá než se vymezí vůle filmem...uvidíme, blíží se garančka a na seznamu závad to mám na prvním místě a dokud je v záruce ať se vady projeví... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 26. Únor 2014 Sdílet Vloženo 26. Únor 2014 TSi má dvouhmotový setrvačník????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chleidy Vloženo 27. Únor 2014 Sdílet Vloženo 27. Únor 2014 ...jak píšu, to se mi nezdá, ale je tu dost odborníků tak se snad někdo ozve, já měl za to, že je to doména TDi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dan1510 Vloženo 3. Březen 2014 Sdílet Vloženo 3. Březen 2014 Pokud vám můžu poradit,řešil jsem tento případ.Na doporučení ze ŠA byla vyměněna převodovka,problém přetrvával.Poté opět demontáž,po dalším doporučení výměna spojky, problém vyřešen.Pokud mohu radit,navštivte první autorizovaný servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Březen 2014 Sdílet Vloženo 16. Březen 2014 Podívejte se sem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SandyZ Vloženo 17. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 17. Březen 2014 (editace) Spojka vyměněna a závada trvá.Budu uplatňovat novou reklamaci. Jen poznamenávám,že poslední příspěvky/zápisy ze servisu/ od Pawouka jsou jako kdyby byly na mé auto, včetně toho zamrzlého řízení a tvrdé spojky. Editováno: 17. Březen 2014, autor: SandyZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mati-cb Vloženo 2. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2016 (editace) Dopředu se omlouvám a i když vím, že můj dotaz do tohoto fora nepatří, doufám, že ho admin nesmázne. U svého Golfa 1,4 92kW, 2016, řeším problém s nepříjemným klepavý zvukem. Zvuk mi hodně připomíná zvuk, který je v tomto tématu.https://soundcloud.com/user-383328577/14-tsi-92kw-studeny-stav https://soundcloud.com/user-383328577/14-tsi-92kw-teply-stav Dělá to jak za studena, tak i za tepla na volnoběh. Mám najeto 8,5 tis km, v 5 tis jsem měnil olej. Auto je teď v autorizovaném servisu a uznávají, že zvuk není normální. Diagnostika nic nehlásí a zatím si servis neví rady. Prý se budou dotazovat přímo ve VW. Nevíte, jsou u G7 a O3 u 1,4TSI stejné převodovky? Je možné, že ten zvuk je ta rachotící hlavní hřídel převodovky? Díky za každou radu. Editováno: 2. Říjen 2016, autor: mati-cb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dann21 Vloženo 17. leden 2018 Sdílet Vloženo 17. leden 2018 Nebyla to dvouhmota setrvačník či ložisko špatný jo? Já mám stejnej zvuk na Octávce 2003, 1.9 dieslu... 480 000 najeto. A mám měněnou celou spojkovou sadu. Tak mi je divné, že by to byla spojka ale všechno tomu naznačuje... Tak teda nevim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 11. Únor 2018 Sdílet Vloženo 11. Únor 2018 V 17. 3. 2014 na 12:00, SandyZ napsal: Spojka vyměněna a závada trvá.Budu uplatňovat novou reklamaci. Jen poznamenávám,že poslední příspěvky/zápisy ze servisu/ od Pawouka jsou jako kdyby byly na mé auto, včetně toho zamrzlého řízení a tvrdé spojky. Zdarec, jak si nakonec dopadl? ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.