Květen 20, 20187 r V 14. 11. 2013 na 19:03, chleidy napsal: ...mě se to občas stává též....když nastartuju a otáčky motoru jsou postupně sestupný od 1250 do volnoběžných tak to nedělá, ale když hned po startu klesnou na standartní volnoběh tak je to slyšet, ovšem jenom v určitém spektru otáček, je to jako když ti klepe trubka do rámu...není to ale po každým startu, spíš sporadicky...v servisu nic neobjevili, vše OK...takže to neřeším a nechám projevit, na to jsou záruky ne ?... Ahoj, jsem na tom úplně stejně, začalo se to zhoršovat při nájezdu 50tis. km, teď se blížím k 80tis. km a už to není jen trubka do rámu, ale hází to s celým autem, po zmáčknutí spojky klid, takže pokud je po startu cca 1200 otáček můžu spojku pustit, pokud 800 a méně nemůžu spojku pustit, protože se bojím že se mě rozletí motor (vždy po startu chvíli čekám a když to jde hned na 800 a méně otáček, čekám se sešlápnutou spojkou a pak hned jedu), vyhnu se tomu brutálnímu cukání s autem), proto mě zajímá jak jsi postupem času dopadnul ty? Přeci není po 80tis. km spojka na odpis? I když těžko říct jak s autem zacházel první majitel. Díky
Srpen 20, 20187 r Ahoj, řešil jsem problém s cvakáním související se spojkou. Když jsem sešlapnul spojkový pedál zvuk zmizel. Řešení bylo výměna spojkového ložiska v autorizovaném servise za 4tis. Auto mělo najeto 60tis.
Srpen 21, 20187 r @kijos Taky jsem to resil a taky mi vymenily spojku pri cca 5tis km?! ... Hlavne v zime to fest klepalo ...
Říjen 14, 20186 r Ahoj, chtěl bych konečně dořešit můj problém, který řeším už přes rok. Konečně se mě to podařilo natočit, v autorizovaném servisu jim to zrovna nikdy neudělalo tak to nemohli řešit. Dělá to jen když je pod 10°C a to když pustím spojku a když poté zapnu vyhřívané zadní sklo. Čím větší zima/mráz tím více chce motor vyskočit z auta. Pokud je po startu 1200 otáček neudělá to. Pokud je po startu 800 dělá to. Motor musí být studený. Video natočeno v 10°C takže to není tak razantní, ve větší zimě motor hází 2x až 3x více. V tomto případě motor škubnul pouze po puštění vyhřívaného zadního skla a to několikrát (od 19 vteřiny videa). Motor 1,4TSI, 103 kw, 4/2014, najeto 87 tis. km. Dokáže někdo poradit? Děkuji moc za každý názor. edit: ještě dodám, že po zmáčknutí spojky to přestane
Říjen 15, 20186 r Mě motor dělával semtam úplně stejný zvuk. Jak jsem psal ale vedle v tématu "chod spojky", zmizelo to přehráním softwaru(spolu s tím cukáním) a za těch pár měsíců už to neudělalo ani jednou.
Říjen 15, 20186 r Chtěl jsem v servisu, aby mě nahráli nejnovější software do motoru, ale pokaždé neúspěšně s tím, že tam mám nejnovější verzi. Takže nevím co s tím. Toto video jsem poslal včera i do autorizované servisu kam jezdím a zatím neodpověděli :-/
Listopad 17, 20195 r Zdravím mám taky problém toho cvakání fórum sem pročetl chci se zeptat jestli má někdo nový poznatky o tomhle problému díky mám najeto 184xxx rok 2013 Upraveno Listopad 17, 20195 r od Pavel.B
Prosinec 4, 20195 r Dnes jsem byl s klepáním v servisu , technik si to poslechl a řekl, že tam májí úplně stejný problém u jiné škodovky. Taky 1,4TSI 110KW najeto 40tis.km Poslali do ŠKODA s tím, že čekají na odpověď co a jak. Mám se zastavit bud v pátek nebo pondělí a podle toho co jim odpoví mi dají vědět. Jsem zvědavý, já si osobně myslím, že to bude ložisko spojky. Doufám že to uznají a bude klid.
Prosinec 20, 20195 r Byla mu provedena výměna spojky a přítlačáku a zatím se neozval ,že by mi to znovu blblo .Já to tam vezu 8 ledna a snad do pátku by to mělo být hotové
Prosinec 6, 20213 r Zdravím, trošku to tu snad oživím. Začala se mi zase projevovat výše zmíněná závada...no jo, zase začala zima. Je nějaké finální řešení problému? Nebo spíš takto, řešil to někdo v poslední době a s jakým verdiktem? Výměna spojky nebo jen ložiska? Díky Upraveno Prosinec 6, 20213 r od Folda
Prosinec 6, 20213 r Já to řešil zákazníkovi před rokem, demontáž převodovky, spojky, ložiska, rozborka převodovky, na nic se nepřišlo. Dala se nová sada sada spojky s ložiskem a je klid. Podle mne je to v lamele, kde v odpružení je už vůle, která se projeví a to hlavně za studena. Mi to dělá taky, mám najeto 250 tis, podle záznamů z autorizáku, co jsem z nich po koupi auta vydyndal měnili při 220 tis spojkové ložisko, zajisté byl někdo vlezený i v převodovce, předpokládám že někdo mimo autorizák, páč v záznamech o tom ani čárka, no většinou stačí sešlápnout a pomalinku pustit spojkový pedál a je klid. Další křižovatka je už klid...
Prosinec 10, 20213 r Dnes se mi to povedlo natočit. Dělá to v zimě. Motor už je trochu zahřátý a na volnoběh padnou otáčky níž. Řekl bych, že to drnčí i když lehce přidám plyn. Po sešlápnutí pedálu spojky je klid... Kdyby měl k tomu někdo nějaký poznatek, budu rád... IMG_5035.MOV Upraveno Prosinec 22, 20213 r od Folda
Prosinec 22, 20213 r Tak naprosto přesný zvuk dělá i muj rapid 1.0 tsi. Mám 29000 t nalítáno.Dělá to hlavně za studena, byl jsem s tím v servisu a řekli že to dělá lamela ale že jim tu výměnu škodovka neuzná.Taky při druhém zařazeném stupni jdou strašné zvuky od převodovky a reklamace nic.U Roumstra jsem měl stejný problem tak jsem po záruce za pár kaček vyměnil celou spojku i s ložiskem a klid.Zajímavé je že na lamele ani přítlačáku nebylo nic znát,vše bez vule.
Červen 4, 20223 r Tak už to dělá i za tepla...abych si chystal kačky na novou spojku 🙈 pokud to je ta příčina... IMG_5952.MOV
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.