Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Hodnota paralelního odporu záleží taky na tom, jakou mají tvoje LEDky spotřebu proudu. Vem si, že jedna 5Watt žárovka má spotřebu kolem 300 - 350 mA, LEDky řádově nižší, takže "chybějící" proudový odběr je potřeba dorovnat paralelním odporem.

Doporučuji následující postup - kup si několik výkonových odporů, já používám 18 ohm 2 Watty, spojím dva do série (tj. 36 ohm 4 Watt), zkusím, pokud nestačí, přidám do té série další... atd. Mě to v OII fungovalo spolehlivě při trojici těch odporů, ale měl jsem LEDky o celkovém odběru cca 300 mA

• o 11 měsíců později...
Vloženo

Poprosím zkušenější, nevíte někdo polaritu drátu který vede od spínače světel (předpokládám ža asi +) a potom který ze tří drátů, pod tepcírunkem, bude kostra -. Ještě k zapojení, pokud se zapojí kabel na spínač světel jde nastavovat intezita svícení, nebo se musí zapojit přímo na potenciometr regulace podsvícení ? Ptam se proto že budu dávat difusní Ledky do orig. OII lampiček.Díky

• o 9 měsíců později...
Vloženo

Hodnota paralelního odporu záleží taky na tom, jakou mají tvoje LEDky spotřebu proudu. Vem si, že jedna 5Watt žárovka má spotřebu kolem 300 - 350 mA, LEDky řádově nižší, takže "chybějící" proudový odběr je potřeba dorovnat paralelním odporem.

Doporučuji následující postup - kup si několik výkonových odporů, já používám 18 ohm 2 Watty, spojím dva do série (tj. 36 ohm 4 Watt), zkusím, pokud nestačí, přidám do té série další... atd. Mě to v OII fungovalo spolehlivě při trojici těch odporů, ale měl jsem LEDky o celkovém odběru cca 300 mA

Ja si len dovolim malu opravu.Zapojenie do serie nebude 4Watty ale 2.Pri paralelnom zapojeni by bolo 4 ale odpor polovicny cize 9 ohm.
Vloženo

někde jsem tady viděl podsvětlení vnitřních klik to je taky ze superba nebo dělaný dík za info.

Jo, jo, jak pise Stanson, jsou v LKcku. Akorat ty zadni sviti na muj vkus docela silne (oproti prednim), a tak nekdy v noci me perifernim videnim ta prava zadni proleza do meho videni, ani nevim, zda-li to vadi, nebo ne, nekomu by to ale vadit mohlo, jsem posunuty uplne vzadu, co el. sedacka muze.

Ale jinak to je moc atraktivni a hlavne uzitecna vychytavka, jeste me chybi k dokonalosti to cervene LED difuzni osvetleni prostoru kolem DSG joysticku ze "SUPa"...

• o 9 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahojte, chcel by som sa opytat ci by ste mi nevedeli pomoct kde by som mohol kupit stropne svetlo zo SUPA aj so svorkovnicou komplet? Aby som to vedel napasovat do O1 :-D

Vopred dakujem :kol-47:

• o 8 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo (editace)

jj černá se nedělá také jsem sháněl kde se dá :( vyřešil jsem to tak že jsem lampičku rozebral a nastříkal, problém byl akorát s tlačítkama protože jsou prosvětlené tak jsem je nechal šedé ale i tak to vypadá luxusně..

Editováno: , autor: rosta.rs
  • o 7 měsíců později...
  • o 1 rok později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo

Kluci...chci se zeptat...proc do superba davali difuzni osvetleni cervene?mam vw a tam to chapu,kdyz je podsvit budiku v kombinaci modra a cervena a co mam jeste opel tak tam je oranzova...takze vzdy asi do barvy...proc skoda nema zelenou?dekuji

Vloženo

Cervena barva je v noci dobra, netaha oci. Neumim to pospat, ale proste oko na ni reaguje tak, ze se zornice moc nestahuje. Proto ji pouzivaji treba i astronomove a armada. Takze mozna proto...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...