Diamant Vloženo 12. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 12. Září 2006 Tak som nakúpil toto: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 13. Září 2006 Sdílet Vloženo 13. Září 2006 Tak som nakúpil toto: A ? Jak to vypada ? Jsi spokojen ? Je to subjektivne lepsi ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 13. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 13. Září 2006 Založil som to až dnes, včera som nestihol. Prikladám fotografiu, ako vyzerá cesta osvetlená IBA diaľkovými svetlami. Vľavo pôvodné žiarovky (v podstate nové) a vpravo Osram Silverstar. Zdá sa mi, že nové žiarovky svietia silnejšie, máliko menej do žlta a zrejme kvoli kratšej banke je aj osvetlená oblasť tak nejako plnšia. Takže žiadny zázrak to nie je, ale určite je to lepšie, naž to bolo predtým. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 13. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 13. Září 2006 Na predošlom zábere vidieť v časti tesne pred autom, že je farba svetla málinko belšia u Osramu. A aj osvetlený priestor je o čosi väčší. Podotýkam len, že to bolo fotografované fotoaparátom na statíve, z rovnakého miesta a manuálne nastavenou expozíciou a vyvážením bielej. Teda u oboch záberov identicky. A ešte pridávam záber na auto, naľavo je Osram, napravo pôvodná žiarovka (nie je na nej výrobca, iba Hungary). Opäť vidno rozdiel v svietivosti ako aj vo farbe svetla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 13. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 13. Září 2006 A ešte pre úplnosť dodávam pohľad na tlmené svetlá (Xenóny) + diaľkové (už po výmene. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speeder Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 Zdravím, vedeli by ste mi odporučiť žiarovky H7 do obyčajných stretávacých svetiel, lebo tie čo tam boli v sérii nesvietili nic-moc takže si nechám poradiť. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 Diamant, ta tvoje preciznost mě fascinuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 18. Září 2006 Sdílet Vloženo 18. Září 2006 Stejně jsou PIAA lepší mám je tam a cenu jsem neřešil, když vím co stojí xenonové výbojky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brumla Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 Stejně jsou PIAA lepší mám je tam a cenu jsem neřešil, když vím co stojí xenonové výbojky... Jsou ty PIAA opravdu o tolik lepší než Osram Silverstar? Mě se zdá ta cena PIAA opravdu přemrštěná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 20. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 20. Září 2006 Ja do žiaroviek viac investovať nehodlám. Počkám na facelift a budem dúfať, že už bude aspoň bixenón. jirkaK - aká precíznosť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 20. Září 2006 Sdílet Vloženo 20. Září 2006 Určitě jsou lepší , ale vážně to nedokážu z fotek posoudit - myslím si, že viditelný žlutý pruh u těch PIAA není tady ho ještě na těch fotkách vidím.. Zase to závidi na foťáku atd.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 20. Září 2006 Sdílet Vloženo 20. Září 2006 Ja do žiaroviek viac investovať nehodlám. Počkám na facelift a budem dúfať, že už bude aspoň bixenón. jirkaK - aká precíznosť? no jak všechno pečlivě dokumentuješ. To srovnávací foto a tak... Prostě perfekcionalista. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 20. Září 2006 Sdílet Vloženo 20. Září 2006 Stejně jsou PIAA lepší mám je tam a cenu jsem neřešil, když vím co stojí xenonové výbojky... Jsou ty PIAA opravdu o tolik lepší než Osram Silverstar? Mě se zdá ta cena PIAA opravdu přemrštěná. O tom neni pochyb, jak jsem tu jiz nekde psal, pouzival jsem je v H4 cca 5-6 let (nez jsem koupil auto s HID), a laik to od xenonu nerozeznal. Barevna teplota kolem K5000 (tzn. skutecne bile az modrobile svetlo), o cca 30% vetsi svetelny vykon, takze nejake Osram Silvestar a podobna siditka se s nimi vubec nemohou srovnavat, to je zcela bez debat (to je skutecne jina liga). Bohuzel jejich zivotnost kolem 1 roku za tu cenu byla trochu nizka, to ale svitila temer trvale, kdyz jsem je mel v H4, a svitil jsem jako dnes ve dne v noci. V H4 je vlakno pro tlumena prave v te vyborne technologii Plasma Blue, a "dalkove" vlakno v Xtreme White (K4100, blize na PIAA webu). Vzdy odeslo bohuzel to vlakno pro tlumena. V H3 se dela take v PlasmaBlue (modrobile svetlo, barevna teplota totozna s HID), a myslim, ze zde bude otazka zivotnosti v pohode, nebot dalkova sviti oproti tlumenym vyrazne mene, a to samozrejme zivotnost prodlouzi. Take jim nesvedcily starty v rozsvicenem rezimu, coz je u dalkovych svetel rovnez v pohode. A ta cena ? Myslim, ze cca USD 70 za par zase neni az takova rana, kdyz jsem se to odvazil koupit poprve, take jsem narikal, ovsem kdyz se rozvitily, bylo po narcich. Ta vice nez 2nasobna cena na ceskem webu je samozrejme nehoraznost (!). Do tech dalkacu u O2 budou ke xenonum to prave orechove... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 20. Září 2006 Sdílet Vloženo 20. Září 2006 asi jsi mě přesvědčil. Nechám si je ale poslat z júesej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 22. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2006 To by chcelo zorganizovať nejakú akciu a zobrať ich viacej, nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 22. Září 2006 Sdílet Vloženo 22. Září 2006 ano, kontejner stojí myslím 1 000,- USD . Teda prázdnej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 23. Září 2006 Sdílet Vloženo 23. Září 2006 (editace) ano, kontejner stojí myslím 1 000,- USD . Teda prázdnej Mam ucet u "autosupermart.com", a tam stoji doprava do CZ cca USD 60. Vedle PIAA, take prodavaji zarovky Solaris, v USA dost oblibene, sam jsem je mel myslim 2x jeste pred PIAA, na linku : http://www.autosupermart.com/store/shop/br...pbwS&mv_pc=4057 jsou v HID provedeni v barevne teplote kolem K5000, coz je totozne s pravymi xenony. Maji vesti vyber patic, nez ma PIAA, dle mych zkusenosti stejna zivotnost, to je u H4 cca 1-2 roky, jak kdy... Editováno: 24. Říjen 2006, autor: omicron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 24. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Září 2006 JirkaK - no práve tak veľký objem som na mysli nemal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DUsoft Vloženo 24. Září 2006 Sdílet Vloženo 24. Září 2006 Ja do žiaroviek viac investovať nehodlám. Počkám na facelift a budem dúfať, že už bude aspoň bixenón. jirkaK - aká precíznosť? no jak všechno pečlivě dokumentuješ. To srovnávací foto a tak... Prostě perfekcionalista. No mě spíš fascinuje, že postavil auto v noci někam na cestu, vedle foťák na stativ a začal měnit žárovky v předních lampách, což není zrovna jednoduchá činnost, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 29. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2006 Priznávam, nebol som sám. Bolo treba nechať zapaľovanie zapnuté, foťák vedľa auta na statíve a vzhľadom na pomerne odľahlú cestu na brehu rieky to nebolo prívetivé prostredie. Tak som nechcel dostať po hlave. Samotná výmena nebola zase až taký problém. Najskôr som si to natrénoval doma v garáži a potom som to už zvládol pomerne rýchlo. Svetlo vyberať netreba (teda aspoň u mňa, ale ja nemám pred baterkou ešte vzduchový filter ako napr. TDI). Len sa vylúpne taká gumová krytka a po odpojení káblika od žiarovky už len stačí vyháknuť tie klasické drôtiky, čo zvyknú žiarovky držať a je to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 24. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2006 nechal jsem si dovézt z USA ty PIAA Super white bulb do dálkových, tak jsem na ten zázrak zvědav. Tam stojí cca 12 doláčů, u nás 1000,- Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 24. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2006 Super,já se na ně chystám taky. Nahoď je a napiš co a jak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redliner Vloženo 24. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2006 (editace) tomson1: tu su fotky mojich PIAA SuperPlasma GT-X, skusenosti ake su v noci este nemam, snad zajtra http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=11392&st=75 Editováno: 24. Říjen 2006, autor: redliner Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 24. Říjen 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Říjen 2006 Sem s tými skúsenosťami, som zvedavý. Ideálne by bolo urobiť také fotky, ako som urobil ja, teda zo statívu (alebo aspoň z nejakého pevného miesta) a s rovnakým manuálnym nastavením expozície a vyváženia bielej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson1 Vloženo 24. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2006 Ten rozdíl je na fotce dost znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.