wirer Vloženo 6. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 originál šablóny mi ani netrebalo. stačilo mať rozmeranú strechu z podobného auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 A ty krycí plasty jak se sundaj (urvou) sou fakt potom už nepoužitelný? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 12. leden 2016 Sdílet Vloženo 12. leden 2016 Po predoslom majitelovi hagusov musel iba jeden kfyt objednat, ostatne sa pouzit dali. Skus dielensku prirucku -- Z mobilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barborka017 Vloženo 5. Březen 2016 Sdílet Vloženo 5. Březen 2016 (editace) Tak hagusi sú už doma len nájsť trocha voľný ho času a nadhodiť ich už sa neviem dočkať kedy to spravím dám aj foto z mo takze ak to niekomu pomôže Editováno: 12. Březen 2016, autor: barborka017 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 20. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2016 (editace) A neválí se někomu doma hagusy (klidně jedna strana) co jsou po smrti po nějakej bouračce ale maj jakštakš zdravý ty dva spoje kde je ten hliníkovej černej eloxovanej profil nalisovanej na ty dvě litěný koncovky ve kterých jsou šrouby do karoserie? Prostě jenom jak to mam označený červenýma kroužkama. Laboruju s takovou myšlenkou si na tom něco poladit a je mi blbý rozřezat svoje zdravý abych zjistil jak je tam přesně rozloženej materiál. Editováno: 20. Srpen 2016, autor: Mr.Pavka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pegimen Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 Prosím ty co dodatečně montovali hagusy - jaké šrouby jsou orig. použity? 4xM6 a 4xM8 ? jaká je délka? Nechci dělat díry do střechy a pak shánět šrouby. Díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 Vydrž. Nedávno sem byl na vrakáči a sundaval sem si rozlámaný hagusy z auta co šlo přes budku kvůli tomu abych si je nechal na konturografu oměřit venkovní tvar a zjisti přesnej tvar toho hliníkovýho profilu. (hotovo, známej mi to udělal ve formátu DWG pro další použití na CNC mašiny za dvě čokolády). Chci si totiž udělat samodomo příčníky. A při tej příležitosti sem si vzal i šrouby. Vim určitě, že je to závit M8 a šroub má hlavičku s takovým tisícihranem. Délky nevim ale jsou dvě. Budeš potřebovat 4 kratší a 4 delší. Jdu hledat ty šrouby, pak písnu. Jinak ještě-ty profily nejsou eloxovaný, ale pod hodně odolnou barvou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 Tak ověřeno. Je to závit M8. Délky 50 a 40mm. Hlavy šroubů s takovýma těma tisícihranýma torxama, ale když tam dáš klasický torxový a nebo jenom imbusy, tak se asi taky prd stane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 12. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2016 Tak tak, M8x40 (4ks) a M8x50 (4ks). Ja som pouzil imbusovu hlavu, kupene bezne v zeleziarstve Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pegimen Vloženo 12. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2016 Chlapi díky za rychlé odpovědi.. možná jsem zapomněl dodat že se jedná o hagusy na roomstra. Bohužel je mám bez šroubů, ale dle rozměrů děr se bude jednat o jeden M8 a jeden M6 - viz fotodokumentace o montáži na první straně. Měřil jsem výšku těch děr na šrouby a vepredu to je 22mm pro M6 a 27mm pro M8, zadní je vyšší tedy 34mm pro M6 a 38mm pro M8. Dle fotky jsou matky těsně pod plechem kam dosedá prolis takze dle odhadu to bude přední M6 35mm, M8 40mm, zadní úchyt M6 45mm, M8 50mm. Raději bych ale kontrolu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 12. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2016 Aha. Room. Tak tam je to jinak. Jednoho co šel přes budku sem taky študoval-co sem tak koukal, tak pak ty krycí plasty nad šroubama na tom odlitku z hliníkový slitiny sou tam nějak nacvaklý tak, že se při opětovným sundání nějak vylomí a sou na vyhození-musí se koupit jiný. Na fabii combi ne-tam je to tak šikovně, že v mém případě se daly sundat a nandat 5x bez nějakýho pošpození a drží furt jak nový. (akorát je na to potřeba mít v ruce zažitej pohyb jak to dobře vycvakonout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crazyduke Vloženo 12. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2016 (editace) Myslím že je to jedno jak dlouhé šrouby... kup 40, 50, 60 mm to tě nezrujnuje. Nebo změř dle hagusu hloubku díry pro šroub a přičti cca 20 mm. Je tam v kastli dost místa... Koukni na moje obrázky na 1. stránce!!!! Tam je to komplet i s rozměry kde začít vrtat!!!! viz obr.. Editováno: 12. Říjen 2016, autor: crazyduke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barborka017 Vloženo 14. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2016 Tak konečne som sa dostal na fórum hagusy sú na aute už od apríla a neviem si ich vynachváliť, super vec , pri montazi mi veľmi pomohla origo sablona na vrtanie dier. PS ak by bol záujem šablóny sú na odstrel :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 (editace) Před rokem sem tady v tom vlákně naznačil, že budu něco ladit. Tak sem ladil, kreslil a přegumovával a zas kreslil. Vyrobil pár slepých konstrukčních cest najezdil mraky kilometrů za známým co dělá na laseru a známým co má soustruh a frézku. Nakupoval všelijaký druhy šroubů, honil rozměrově nejvhodnější materiály zkoušel sestavy na zkušebních vzorcích. Vývoj mě stál přes 6 tisíc, přes 100 hodin jenom rýsování. Občas sem mě pocit bezradnosti a chuť se na to vys.at a koupit si radši sériovku. Ale po těch útrapách a strastech sem to dokončení začal brát jako otázku osobní cti. A pokud bych to nedotáhnul do konce, tak bych to bral jako osobní selhání... Nu a zde je výsledek mého snažení-doposud můj nejsložitější projekt. Je to komplet z nerezu kromě šroubů-ty sou pozinkovaný. Pokud má někdo zájem, tak mam docela dost všelijakých fotek ze strastiplný cesty než sem se k tomuto dopracoval. Editováno: 23. Srpen 2017, autor: Mr.Pavka 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 (editace) Ještě dodám že výroba a špekulování nad nějakou novou konstrukcí mě naplňuje. Relaxuju tak, odpočinu si při tom. Vybouřim se při tom. Někdo jezdí k moři, někdo chodí do hospody, já si zalezu do dílny........ A každej složitější projekt je pro mě výzvou jestli to dám. Tak jako kolař freerider chce doskočit dál a výš. Editováno: 23. Srpen 2017, autor: Mr.Pavka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FannanekH Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 Jenom taková skromná otázka, v čem je to lepší než seriovka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 (editace) Že to přesně obepíná tvar profilu hagusu. Jeden známej mi ten tvar "obkreslil" do elektronický podoby. Pak sem to dal známýmu na laser a začly se vypalovat všelijaký vzorky na kterých sem zkoušel a přemejšlel jak to udělam. A pak vědět, že je to originál kterej nikdo jinej na tomhle světě nemá-pocit k nezaplacení...... Je to z nerezu-žádná nutnost povrchový úpravy. Na výkresu je jen pár z mnoha kot který sem musel naznačit aby to známej na laseru mohl vypálit. Editováno: 23. Srpen 2017, autor: Mr.Pavka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 Pekná robota. . Priečniky sú tiež nerez, prípadne masívnejší dural ? Nechcem zbytočne podj...vať, len sa opýtam, ako by to bolo pri nejakej dôkladnej a iniciatívnej kontrole ohľadom montáže doplnkov nechválených na .... .Asi vieš na čo myslím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 Pri demontáži a montáži na hagusy je nutné použiť kľuč ? Ak áno, tak je to na prd ... aj keď to vyzerá celkom dobre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 (editace) orlov : Vyrobiť atypický aj imbus kľúč nie je až taký veľký problém, ak myslíš ochranu proti krádeži Editováno: 23. Srpen 2017, autor: Effendi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 Nemyslím na krádež, kto už by toto kradol ... Ide mi o jednoduchosť. Ja som svoje priečky kúpil v TESCU asi pred 10timi rokmi za 1000 Sk a pri montáži mi netreba žiadny kľúč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 (editace) effendi -příčníky taky nerez jekl 25x25x1.5 -homologaci-typový zkoušky to nemá, ale dělal sem to co nejkratší aby to co nejmíň koukalo přes obrys auta a minimalizoval nebezpečí, že mi do toho drbne nějaký kolařský nebo chodecký nemehlo -odolnost je tam dost velká a je spíš nebezpečí, že se mi spíš vytrhnou hagusy z auta než aby ulítly příčníky když vidim jaký sériový homologovaný hrůzy z obchoďáků lidi vozí na střechách, tak tohle je zlatý -pokud bych chtěl udělat homologaci, tak někde v Praze, připravit si 50 tisíc a uříznutou střechu s hagusama pro zátěžový zkoušky-to fakt ne -pokud by neměly ty moje příčníky žádnou souvislost ani vliv na případnou nehodu, tak se bát nemusim -dopraváci když sem se jich na to ptal, tak řekli, že když by někdo prudil, tak mam říct, ž to nejsou příčníky, ale pouze řádně upevněnej náklad vezenej na střeše . . orlov -k demontáži mi stačí jeden integrovanej očkoplochej klíč kde je jedna strana upravená na imbus 5mm -časem chci udělat speciální bezpečnostní šrouby s extra atypickou dírou na klíč-i když kdo by to krad, už z důvodu originality, tohle prostě nikdo nemá a nikde nekoupí a kdyby to náhodou někdo ukrad, tak mu s přehledem dokážu výrobní dokumentací, že je to moje- výkresy, prototypy, počítačový programy pro výrobu výpalků. -demontáž a montáž spočívá v povolení nebo utáhnutí šesti šroubů(čtyřech M6 a dvou M8) -pohodovej čas potřebnej k montáži nebo demontáži +/-2,5 minuty Editováno: 23. Srpen 2017, autor: Mr.Pavka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FannanekH Vloženo 23. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2017 je to super.. díky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peterv Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 Mr. Pavka, je to paráda, výborné spracovanie. Nepoškodí sa však povrchová úprava pozdĺžneho nosníka, hlavne ak sa povezie na priečnikoch náklad (otrasy ...)? Alebo je pod pätkou nejaká guma, len ju nevidieť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 (editace) Je to kov na kov. Lépe řečeno kov nerezovýho výpalku na barvenej podélník z hliníkový slitiny. Při zátěžových zkouškách sem ten spodní šroub M6 s válcovou imbusovou hlavou schválně utáhnul až do stržení šroubu(takže docela dost). Na barvě příčníku sou jenom lesklejší místa od kontaktu objímky s podélníkem. Je to právě díky tomu, že je to vyráběný přesně na ten tvar profilu podélníku a při stažení objímky se její tlak rovnoměrně rozloží po celým jeho obvodu. Editováno: 24. Srpen 2017, autor: Mr.Pavka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.