S.M-A-RT Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 Zalezi dle rysek, kazdopadne preliti olejem je take spatne a muze poskodit motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 (editace) @Chlumec Takže nejdřív objednáš špatný filtr a teď se ptáš na tohle... Co takhle to raději nechat udělat někoho, kdo alespoň tuší, co dělá? Editováno: 10. Říjen 2016, autor: janmatejicek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chlumec Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 před 43 minutami, janmatejicek napsal: @Chlumec Takže nejdřív objednáš špatný filtr a teď se ptáš na tohle... Co takhle to raději nechat udělat někoho, kdo alespoň tuší, co dělá? Ja objednal filtr podle toho co mi vyjelo na netu :-) ale netušil jsem že jsou dva druhy. A s tím přelitím se jen ptám. Vím že tam má být 4,3l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chlumec Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 před 16 hodinami, Wittmann napsal: s tou "tyčkou" je tuším do PDéček, ty by jsi měl mít zřejmě tento: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l115562-olejovy-filtr-1-6-tdi-cr-2-0-tdi-cr-skoda-14395.html mám vzít asi tu prvovýrobu že? Nebo jaký rozdíl je mezi těmi filtry? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 nalej koľko je treba .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 10. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2016 Urcite neprekracovat doporucene mnozstvi oleje a co se tyce filtru tak je to jedno. Ono zas tak velky rozdily v cene olej. filtru nejsou, takze bych vzal origo a mas klid. Kazdopadne volbou BOSCH ci MANN, tim urcite nic nezkazis...Ja momentalne objednal olej Mobil ESP FORMULA 5W-30 + original olejovy filtr + VIF zimni aditivum a bude klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 před 14 hodinami, fobik napsal: Urcite neprekracovat doporucene mnozstvi oleje a co se tyce filtru tak je to jedno. Ono zas tak velky rozdily v cene olej. filtru nejsou, takze bych vzal origo a mas klid. Kazdopadne volbou BOSCH ci MANN, tim urcite nic nezkazis...Ja momentalne objednal olej Mobil ESP FORMULA 5W-30 + original olejovy filtr + VIF zimni aditivum a bude klid ty dáváš VIF do oleje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 (editace) @janmatejicek Ne davam to do nafty, ale klidne to zkus do oleje, co to udela (joke) Editováno: 11. Říjen 2016, autor: fobik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 @fobik no já jen, že tak, jak jsi to napsal, tak by to mohlo evokovat to, že to přidáváš do oleje... Když vidím, co jsou místní koumáci schopní vymyslet za revoluční věci, tak jsem se radši zeptal. Tak snad to nikdo ani zkoušet nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 11. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2016 @janmatejicek Omlouvám se za mystifikaci Nebylo to mysleno ze to liju do oleje, nýbrž ze jsem udelal objednavku a k tomu oleji prihodil VIF + voňavý stromeček Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chlumec Vloženo 17. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2016 Ahoj. Tak jsem s toho trochu zmatenej. Koukal jsem co lili do mého Superba na garančních prohlídkách než jsem ho koupil já. Dávali i tam Shell Helix Ultra Professional AV 0W-30. Já tam teď dal Castrol Edge titanium 5w30. Je to problém? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 18. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2016 @Chlumec Pokud oba ty oleje mají specifikaci VW 507 00 a meni ho v pravidelných intervalech, tak zadny problém to není pokud se teda bavime o 2.0TDI s DPF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chlumec Vloženo 18. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2016 Uf to jsem si oddych. Jojo 50700 maji a je to 2.0tdi 125kw, cfgb, pdf. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 18. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2016 5W30 má vyšší viskozitu, není tak dobrý na velmi časté starty jako 0W-30 ale zase se mnohem víc hodí na větší zátěž motoru a dlouhé cesty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 18. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2016 tady se furt dokola budou psát ty samé dotazy a ty samé odpovědi. Jednou pro vždy - sháníš olej? Koukni se do manuálu, jakou normu dle VW má olej splňovat a takovej si kup. Měň olej po 15 000 km, pokud chceš mít lepší pocit, a neřeš nesmysly, které nejsou podstatné. Je to úplně běžný naftový motor, žadný sofistikovaný raketový pohon, na jehož provoz musíš mít vlastní laboratoř! Tu práci v laboratoři už si s tím někdo dal, aby spotřebitel už jen kupoval olej dle číselného označení. Jednodušší už to být nemůže, ale stejně se vždycky najde hromada rádoby odborníků, kteří budou vymýšlet nějaké převraty. 5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2016 @foxdivemaster :takže toho vytečeného oleja bude viacej,ŠA vydala už TPI 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 2. leden 2017 Sdílet Vloženo 2. leden 2017 cau cau muzes napsat neco vic?diiky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 2. leden 2017 Sdílet Vloženo 2. leden 2017 uplne me unikla tvoje reakce ted v novem foru se nejak ztracim ja sem ted tyden zpatky menil olej a opet me to teklo uz sem si pripadal jak dement co neumi ani vymenit filtr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. leden 2017 Sdílet Vloženo 2. leden 2017 ide prakticky o toto: len doplním,že uťahovací moment 25Nm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rischwon Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 Co tenhle Repsol Elite 5W40? http://www.oleje.cz/p/repsol-elite-505-01-tdi-5w-40-5-l--17472 Je to dobrá volba pro tento motor (CR - 103kw)? Není to aj zbytečné pro běžné užití?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanius Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 Máš určitě DPF tak norma oleje je VW 507 00. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 před 5 minutami, Rischwon napsal: Co tenhle Repsol Elite 5W40? http://www.oleje.cz/p/repsol-elite-505-01-tdi-5w-40-5-l--17472 Je to dobrá volba pro tento motor (CR - 103kw)? Není to aj zbytečné pro běžné užití?? Ten olej co jsi postnul by ti odrovnal DPFko ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 A to ako? Ked je C3? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 Mno přesně tomu nerozumím, ale když nemá specifikaci 507.00 tak z oleje není odstranění nějaký prvek který zanáší DPF. V jednom servisu mi dali olej 5W30 PD se specifikací 504.00 bez 507.00 a po 3K km se mi rozsívilita kontrolka DPF. Výměna oleje a vynucená regenerace to zachránila, nicméně od té doby je ten filtr přicpaný a když se blíží regenerace tak si kucká.... všechno to způsobil ten olej. Takže za mě bacha. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 23. leden 2017 Sdílet Vloženo 23. leden 2017 504.00 bez 507.00? Nazov? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.