Přejít na obsah

S.M-A-RT

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení S.M-A-RT

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Dávám postupně dohromady Fabii, dnes jsem měnil spínač zámku dveří a nestačil jsem se divit, co nějaký expert dříve tam vyvedl. Chyběl zcela šroub vložky zámku (takže zvenku stačil šroubovák a bylo otevřeno), zlámané plasty a dále. Bohužel byl zlomený plast co ovládá táhlo kolíku na zámku a už jednou slepovaný (v nejslabším místě), což nyní prasklo znova. Zrovna celý zámek se mi kupovat nechce, zvlášť když jsem ho dnes dal dohromady, nedá se někde koupit jen záslepka hnízda kolíku do tapece (kolík nepotřebuji vůbec) nebo ta samotná blbost? Nepodařilo se mi bohužel nic moc najít. Díky
  2. Zalezi dle rysek, kazdopadne preliti olejem je take spatne a muze poskodit motor.
  3. S.M-A-RT

    Žárovky

    Daji se sehnat levneji, take jsem to uz nasel. Kdyz date hledat cislo homologace vyhodi to FB stranku vyrobce a take nejakou diskuzi ohledne platnosti E9. Tenhle odkaz jsem mel jen ulozeny v zalozkach abych si pamatoval typ Hodne si je chvalili kvuli dobre kresbe svetla, prosli i merenim STK ovsem zivotnost tezko rict.
  4. S.M-A-RT

    Žárovky

    Ja uz narazil i na první homologované vlaštovky Tady jsou H4, v nabidce maji i H7 a H1 http://xenony-zlin.cz/led-zarovky/led-headlamp/headlamp-led-h4-phillips
  5. Zkus pro zajimavost zmerit proud pri vypnutem displeji. Na mem telefonu v rezimu rychlonabijeni pri zapnutem displeji napriklad telefon omezi proud jen na polovinu, protoze by se jinak prehrival. Btw. Rezim pouze nabit je jen z bezpecnostiho hlediska. Pokud chces napriklad pripojit telefon k neznamemu pocitaci a nechces aby tel. komunikoval.
  6. To zkratovani pinu ale neni info pro radio ale pro telefon (obvykle se to teda resilo napetovou urovni na datovych pinech pripadne kdyz telefon zjisti, ze neprobiha zadna komunikace). Mysli si, ze je pripojeny na sitovy adapter a tak zdima z portu co jde. Samozrejme zalezi na telefonu. Nektere pracuji s touhle signalizaci, jine si automaticky zjistuji maximalni mozny proud (monitoruji pokles napeti) a jine na to kaslou a zdimou to porad. Jsou na to i "udelatka" (napr. Satechi uCharger) do USB, ktere takto posilaji signalizaci. Klasicka nabijecka je nicmene stale nejlepsi reseni. Mimochodem i 1A na navigaci je nekdy malo. Musi se napajet displej, procesor, GPS, data a jeste k tomu chces nabijet.
  7. Zdravím s dalším problémem u Fábie, dnes začala zlobit zamykání dveří klíčem. U řidiče je vnější vložka rozbitá, takže zamykám přes dveře spolujezdce. Když jsem se snažil zamknout dveře, centrál se stále odemyká (jako když nejsou dovřené dveře i když všechny zámky zaskočí), navíc centrál někdy reaguje na otevření dveří zevnitř (snaží se jakoby znovu odemknout i když je odemčeno), předpokládám že se bude jednat o spínače v zámku?
  8. Ono to dojizdeni automaticky na ovladaci u ridice funguje (nahoru i dolu pro obe okna) takze to dojezdy zna, hapruje je to jen v tom zamku. Tam okna nesjizdeji vubec, jen vyjizdeji (a dneska jak jsme psal to fungovalo obracene, resp. jely dolu misto nahoru). Asi bude vadny ten ovladac u ridice, jen jsem netusil, ze to muze mit vliv i na ovladani pres zamek. Mel jsem za to, ze to resi komfortka.
  9. Ja se take pripojim s malym dotazem. Dnes pri zamykani auta jsem si vsiml nedotazeneho okenka spolujezdce, tak jako obvykle jsem ho chtel vytahnout klicem (mam pouze central ve dverich, nikoli DO), nicmene okna misto toho jela dolu a odmitala se vytahnout nahoru (opravdu jsem zamykal, zkousel sem to nekolikrat). I jsem zkusil zapnout a vypnout klicek, auto odemknout i zamknout avsak okna stale sjizdela dolu pri podrzeni klicku v zamykaci v poloze. Okna jsem nakonec rucne vytahnul ovladacem a nyni uz zase funguje vytahovani jak ma. Premyslim jak se to mohlo stat, mam opotrebovany ovladac na okno spolujezdce u ridice (spatne reaguje), muze to mit souvislost? Jeste bych se chtel zeptat, zdali maji umet okna i sjizdet pri podrzeni klice v odemykaci pozici ci je to pouze u DO (u me okna nesjizdeji). Dekuji.
  10. S.M-A-RT

    Žárovky

    V dalkach se mi osvedcily lepe nez v potkavacich (hlavne zivotnost je nizsi), ale kdyz mas denni sviceni tak te to moc trapit nemusi. Ja u aut bez denniho sviceni pouzil kombinaci Osram Silverstar do potkavacich a Nightbreaker do dalkovych a je tam videt rozdil. Nicmene kdyz mas H4 tak to resit nemusis a dal bych nightbreakery.
  11. Tak velké díky patří Jandaxovi. Byly to opravdu (jen a díkybohu) ložiska. Levé nejspíše originální FAG, vykazovalo větší odpor a nepatrné šelestění (takže sice nebylo úplně nejzdravější, ale něco by ještě najelo), zatímco pravá strana to byla katastrofa. Někdy v minulosti se již náboj měnil a dal tam MOOG (jak jsem koukal, tak by to mělo být USA průměrná kvalita), problém asi byl hlavně ve výměně. Náboj byl nejspíš zalisovaný a ještě křivě (rýhy v těhlici). Abych to shrnul, ložisko kladlo výrazný odpor, který ani nebyl plynulý ale skákalo (jak ovladač hlasitosti) a zvuk při otáčení opravdu uchu nelichotil. Po vytažení z těhlice přípravkem sice už ložisko neskákalo ale odpor byl pořád hrozný. Když se k tomu dostanu, tak ložiska rozeberu a nafotím (ložiska vytahována přípravkem, takže na ně nepůsobila skoro žádná síla). Výměnu Jandax zvládl za dvě hodinky, práce naprosto kvalitní, kontroloval i klouby a mohu plně doporučit. Dal jsem oba náboje FAGy. Auto je jak vyměněné a to nejen hlukem, ale celkově se zvedla dynamika motoru (auto zvládá mnohem lépe plachtit a i akcelerace je lepší, ložiska musela klást výrazný odpor což se projevovalo hlavně v nízkých otáčkách).
  12. Prave ze jsem to vcera zkouknul a resetuji se obe pameti A vymaze se to obvykle po cca 30 minutach vypleho motoru pri nasledujicim startu, asi to bude kratkodobe podpeti. Neco o samovolnem mazani jsem cetl, ale jak jsem to vcera kontroloval tak se smaze vsechno krome hodin (najezdy, spotreby, dojezd a vse ostatni). EDIT: Byla to baterie, vyměnil jsem jí za druhou a nyní se nic nemaže (asi jen jednička, ale to jsem zatím nepozoroval).
×
×
  • Vytvořit nový...