Červenec 4, 20169 r 5W30 je pro 507.00 typická viskozita. Když chceš 5W-40, tak vyber nějaký s ACEA C3 a nejlépe i s VW 505.01. Ale já se 5W-30 nebojím. A určitě se nedá jednoduše říci, že oleje xW-40 jsou stavěné na vyšší teploty.
Červenec 4, 20169 r Jj dam tam nejspise Mobil ESP Formula 5W-30, ten splnuje 507 normu a mel by to byt kvalitni olej.
Červenec 4, 20169 r Taky ho teď jezdím. :-) Před ním jsem jezdil Shell Helix Ultra Extra a pak Shell helix ultra ECT. A spokojenost, ve vyjetém oleji žádné pucky, kal nebo cokoliv ošklivého.V rámci dané specifikace nejsou špatné oleje. Větší problémy můžou nadělat nedodržené (přetažené) výměnné intervaly.
Červenec 4, 20169 r Jo to ani v planu nemam pretahovat vymenny interval. Kdyz uz, tak jen o par dnu, nez prijde olej. Jaky olej filtr? Orig? nebo staci MANN, BOSCH ?
Červenec 5, 20169 r Já dávám jedině originál stojí sice více ale to není zas takový rozdíl a nehledě na to že mám škoda servis vedle naši dílny.
Červenec 5, 20169 r a ten original bude nejaky castrol nebo jiny komercni olej jen v jinem sudu za vyssi cenu...
Červenec 6, 20169 r Da se nekde zjistit online cena orig dilu? Jako například na skoda-dily.cz kde mají na vyber i orig dodavatele? Jestli to souhlasi, rad bych mel nejakou predstavu o cenách orig dilu které nejsou az tak drazsi oproti jinym dodavatelum které tam nabizije a jsou z prvovyroby nebo jiné výrobce. Nechce se mi kvůli každý prkotine volat do Skodovky a zjišťovat. Např u filtru http://www.skoda-dily.cz/eshop/03l115562-olejovy-filtr-1-6-tdi-cr-2-0-tdi-cr.html Diky
Červenec 6, 20169 r Takze ty ceny z te stranky nesouhlasi jo? Nasel jsem ETKU 7.5 tak uvidime jestli pojede i na W10.
Červenec 6, 20169 r souhlasit nebudou, cena origo dilu ve skodovce bez slevy budoe vyssi nez cena origo dilu na skoda-dilech.cz. Alespon tech beznych, ktere maji skladem.
Červenec 6, 20169 r Diky Michale a jsou to origo díly na tech strankach? Nemam osobni zkusenost, tak se radsi ptam, at mi pak nekdo nenapise, ze co bych chtel za ty penize
Červenec 7, 20169 r Tak ty zakladni věci jako oleje a filtry objednam od nich, když je to prvovýroba za dobrou cenu. Skoda, ze zadny slevy ve skodovce nemam
Červenec 8, 20169 r já jsem si koupil tento Motul 8100 X-CESS 5W-40 v referencích a v různých diskuzích vyšel velmi dobře. Navíc obsahuje ester a není až zas tak drahý.
Červenec 8, 20169 r tak zkoušel jsi tu ETKU? Stahnul jsem si ted nejakou 7.5 ETKu, tak ji musim vyzkouset jestli pofici...
Září 7, 20168 r jsem z toho fakt mimo - mám 2.0TDi s DPF motor CFFB - do těď jezdilo auto na LongLife, výměna po 30tis km. Chtěl jsem přejít na krátký interval po 15tis a někdo mi doporučil Castrol Turbo Edge 5W40 Titanium FST - splňuje 505 00. Teď, když je olej v autě, tak najednou nacházím články, že tento olej není úplně ok pro tento motor - ale každý tvrdí něco jiného. Jak tedy. Mám to nechat raděj vylejt a dát tam něco jiného ? Nerad bych, aby se mi motor nebo cokoliv kolem kvuli oleji po-to... Díky
Září 7, 20168 r Intervaly můžeš zkrátit i s předepsaným olejem. Víc než nějaký údajně lepší olej pomůže motoru zkrácení výměnných intervalů. A nedávej to do servisu, vyměň si ho sám, jen to je záruka, že je opravdu vyměněný.
Září 7, 20168 r a přitom je to tak jednoduché - stačí dodržet normu oleje, kterou požaduje výrobce - v tomto případě 507 00, o nic dalšího se není třeba starat. Jenže místo toho se řeší značky, viskozity a všelijaké příměsi až tam skončí úplně něco jiného.... 50500 není kompatibilní s DPF. Možná se bude o něco rychleji zanášet. Přesný dopad ti nikdo řekne - ať tam naliješ cokoliv, tak se během těch 15 tis. km nic na první pohled viditelného nestane. Jen to asi něco urychlí.
Září 21, 20168 r Měli byste strach koupit olej po internetu? Jde o Castrol 5W-30 LL od firmy Pema. Nerad bych koupil ten nejobyčejnější olej za cenu podobnou Castrolu...jako to dělají v Rusku. Je vůbec možné koupit tento originální Castrol za 200 korun litr? U ostatních značek je cena podobná. Je nějaká lepší volba se spec. VW 50400/50700 ? Nejde mi o LL, stejně měním olej do 15 tisíc km. To musí být člověk trošku šílenec, aby platil ve Škodovce 750,- korun + DPH za litr, nebo mě něco uniká? Jakým olejovým filtrům dáváte přednost a proč? Meyle, Bosch, Filtron, Mann, Purflux, Febi-Bilstein, Mahle = seřazeno podle ceny Upraveno Září 21, 20168 r od VL4D7S
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.