McMatej Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 5W30 je pro 507.00 typická viskozita. Když chceš 5W-40, tak vyber nějaký s ACEA C3 a nejlépe i s VW 505.01. Ale já se 5W-30 nebojím. A určitě se nedá jednoduše říci, že oleje xW-40 jsou stavěné na vyšší teploty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Jj dam tam nejspise Mobil ESP Formula 5W-30, ten splnuje 507 normu a mel by to byt kvalitni olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Taky ho teď jezdím. :-) Před ním jsem jezdil Shell Helix Ultra Extra a pak Shell helix ultra ECT. A spokojenost, ve vyjetém oleji žádné pucky, kal nebo cokoliv ošklivého.V rámci dané specifikace nejsou špatné oleje. Větší problémy můžou nadělat nedodržené (přetažené) výměnné intervaly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Jo to ani v planu nemam pretahovat vymenny interval. Kdyz uz, tak jen o par dnu, nez prijde olej. Jaky olej filtr? Orig? nebo staci MANN, BOSCH ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 5. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2016 Já dávám jedině originál stojí sice více ale to není zas takový rozdíl a nehledě na to že mám škoda servis vedle naši dílny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 5. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2016 a ten original bude nejaky castrol nebo jiny komercni olej jen v jinem sudu za vyssi cenu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 5. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2016 Ale né, bavíme se o olejovém filtru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 Da se nekde zjistit online cena orig dilu? Jako například na skoda-dily.cz kde mají na vyber i orig dodavatele? Jestli to souhlasi, rad bych mel nejakou predstavu o cenách orig dilu které nejsou az tak drazsi oproti jinym dodavatelum které tam nabizije a jsou z prvovyroby nebo jiné výrobce. Nechce se mi kvůli každý prkotine volat do Skodovky a zjišťovat. Např u filtru http://www.skoda-dily.cz/eshop/03l115562-olejovy-filtr-1-6-tdi-cr-2-0-tdi-cr.html Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 Určitě dá třeba ETKA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 Takze ty ceny z te stranky nesouhlasi jo? Nasel jsem ETKU 7.5 tak uvidime jestli pojede i na W10. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 tady nikdo netvrdí že ty ceny nesouhlasí to si četl kde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 souhlasit nebudou, cena origo dilu ve skodovce bez slevy budoe vyssi nez cena origo dilu na skoda-dilech.cz. Alespon tech beznych, ktere maji skladem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 Diky Michale a jsou to origo díly na tech strankach? Nemam osobni zkusenost, tak se radsi ptam, at mi pak nekdo nenapise, ze co bych chtel za ty penize Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 prvovýroba je opravdu originál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 7. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2016 Tak ty zakladni věci jako oleje a filtry objednam od nich, když je to prvovýroba za dobrou cenu. Skoda, ze zadny slevy ve skodovce nemam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 7. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2016 tak zkoušel jsi tu ETKU? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mhhory Vloženo 8. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2016 já jsem si koupil tento Motul 8100 X-CESS 5W-40 v referencích a v různých diskuzích vyšel velmi dobře. Navíc obsahuje ester a není až zas tak drahý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 8. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2016 pro tvůj motor výborná volba, ale pro TDI s DPF je lepší volit jiný olej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fobik Vloženo 8. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2016 tak zkoušel jsi tu ETKU? Stahnul jsem si ted nejakou 7.5 ETKu, tak ji musim vyzkouset jestli pofici... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petik Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 jsem z toho fakt mimo - mám 2.0TDi s DPF motor CFFB - do těď jezdilo auto na LongLife, výměna po 30tis km. Chtěl jsem přejít na krátký interval po 15tis a někdo mi doporučil Castrol Turbo Edge 5W40 Titanium FST - splňuje 505 00. Teď, když je olej v autě, tak najednou nacházím články, že tento olej není úplně ok pro tento motor - ale každý tvrdí něco jiného. Jak tedy. Mám to nechat raděj vylejt a dát tam něco jiného ? Nerad bych, aby se mi motor nebo cokoliv kolem kvuli oleji po-to... Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 používej olej s normou 507.00, to je třeba castrol 5W-30. je to hlavně kvůli dpf. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 Intervaly můžeš zkrátit i s předepsaným olejem. Víc než nějaký údajně lepší olej pomůže motoru zkrácení výměnných intervalů. A nedávej to do servisu, vyměň si ho sám, jen to je záruka, že je opravdu vyměněný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 a přitom je to tak jednoduché - stačí dodržet normu oleje, kterou požaduje výrobce - v tomto případě 507 00, o nic dalšího se není třeba starat. Jenže místo toho se řeší značky, viskozity a všelijaké příměsi až tam skončí úplně něco jiného.... 50500 není kompatibilní s DPF. Možná se bude o něco rychleji zanášet. Přesný dopad ti nikdo řekne - ať tam naliješ cokoliv, tak se během těch 15 tis. km nic na první pohled viditelného nestane. Jen to asi něco urychlí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VL4D7S Vloženo 21. Září 2016 Sdílet Vloženo 21. Září 2016 (editace) Měli byste strach koupit olej po internetu? Jde o Castrol 5W-30 LL od firmy Pema. Nerad bych koupil ten nejobyčejnější olej za cenu podobnou Castrolu...jako to dělají v Rusku. Je vůbec možné koupit tento originální Castrol za 200 korun litr? U ostatních značek je cena podobná. Je nějaká lepší volba se spec. VW 50400/50700 ? Nejde mi o LL, stejně měním olej do 15 tisíc km. To musí být člověk trošku šílenec, aby platil ve Škodovce 750,- korun + DPH za litr, nebo mě něco uniká? Jakým olejovým filtrům dáváte přednost a proč? Meyle, Bosch, Filtron, Mann, Purflux, Febi-Bilstein, Mahle = seřazeno podle ceny Editováno: 21. Září 2016, autor: VL4D7S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 21. Září 2016 Sdílet Vloženo 21. Září 2016 to je normální cena, je to jen 4litrové balení, 5 litrů stojí kolem 1000 Kč 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.