Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

já kupoval tento olej: 

Motul 8100 X-CESS 5W-40, 5

tak uvidíme jak se osvědčí.

do 2.0 TDI s DPF, když to neplní normu 507 00? Tak to se asi moc neosvědčí...

Tak podle pročtení diskuze dám do mého TDI 125kw s PDF Castrol Edge 5w30. Ještě se zeptám jaký ten filtr? Boch, Champion nebo ?díky

Ahoj, můžeš... splňuje normu 507.00... akorát ta viskozita... ale záleží na tobě... co vím tak pro naše podmínky by byl ideální olej 5W-40, ale takový si myslím, že nekoupíš s normou 507.00... možná se mýlím...

Upraveno od Deepness

před 5 hodinami, Deepness napsal:

... akorát ta viskozita... ale záleží na tobě... 

Shell 507.00 už len 0W-30

aha... díky, nevěděl jsem...

Proc davate neco jineho nez predepisuje vyrobce? (5W-30 507.00)

Protože 5W-30 začína být čím dál více nahrazována u výrobvů olejů 0W-30 s tím, že 5W-30 pak již nenabízí.

Upraveno od LiveBomb

Aha, dik. Me teda ta nabidka v 5W-30 zatim vyhovuje...

2016-09-21_17-02-45.jpg

Tak mi přišel olej Castrol Edge 5w30 titanium místo Castrol Edge FST vadí to? díky

Ma normu oredepsanou koncernem pro tvuj motor?

Ano -> nevadi
Ne -> vadi

Ma normu 507.00 takze ok. 

zdarec , poradíte? kolik ho tam nalejt CFFB:huh:  4 l pro motor 2.0 s dpf?

Upraveno od supr

Mělo by se tam vejít 4,3 l. Já to dělám vždy tak, že si z 5l kanystru odleju do litrovky a ty 4l tam naleju a pak podle rysky dolévám z té litrovky. Vychází to skoro na těch 300ml :)

preto sa bez momenťáku ani nepohnem ;) (30Nm)

davas aj vzdy novou podlozku?me se naposled stalo ze po vymene me to chcalo pres vicko filtru,musel jsem vratil starou gumicku a ok,nevim co tam byl za problem jestli blby rozmer

VŽDY,vždy nový šrób  a tam kde sa dá vymeniť samotná podložka,tak ide tiež nová ....

....ten únik cez viečko som si zažil počas týždna 2x a kolega vo štvrtok taktiež...sám neviem prečo ...stačí to povoliť a následne pomaly,rovnomerne utiahnuť a už je to OK ..podotýkam,že to taktiež uťahujem momenťákom ...akorát,že je v momente sa*raný blok motora od oleja :aggressive:

Jaký filtr do CFGB? Přišl mi filtr s tyčkou uprostřed podle specifikace auta co jsem zadal. Samozřejmě filtr je uplně jinej a nejde tam. 

jo to by odpovídalo že to bude do PDček. Soused má Audi A4 2008 CR a ten ma s tyčkou tak jsem myslel že je jedno jakej tam dám a ono ejhle a bylo to špatně :-). Díky

Zdravím. Ten olej co dávají v servisech cca kč/litr je v něčem lepší než např. Castrol Edge 5w30 co dávám? Kromě teda té ceny :-)

v klíčových parametrech by měl být stejný, ostatně jako každý olej splňující příslušnou specifikaci.

V 6. 10. 2016 at 9:26, Marek Melena napsal:

2.0tdi 103kW CFFB

Castrol EDGE Titanium FST Professional Longlife III 5W-30 (Koupil jsem 5x 1L za 1000kc .. veslo se +-4,3) + Olejový filtr BOSCH F 026 407 023

Vymena zcela bez problemu. Technik akorat rikal, ze zavit na vane je z hliniku, tak se to musi opatrne dotahovat (kdyby to nekdo delal doma).

(sorry za reklamu na prodejce, jsem pouze spokojeny zakaznik)

Co se stane kdyz tam naleju celych 5 l. Vadi to tomu motoru?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.