karlkox Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 ahoj, chtěl bych poradit ohledně reklamace vozu v záruce. Koupil jsem před třemi lety vůz Škoda Fabia, najeto 22000 km. První rok se na voze rozsvítila kontrolka airbagu. V servise se závadu podařilo odstranit až na počtvrté. Měl jsem tehdy nárok na odstoupení od smlouvy když se stejná závada projevila několik krát?? V posledních měsících se začala objevovat kontrolka EPC, v servise měnili různá těsnění kolem sání. Závadu vyřešili až po druhé návštěvě, výměnou svazku kabelu. Vozidlo je v záruce, ale ta brzy skončí a já mám přirozeně obavy z dalších závad. Navíc mě zaráží že autorizovaný servis nabídl náhradní vozidlo za denní poplatek, v rámci záruky mobility přece by zákazník měl mít nárok na vozidlo zdarma. Je možnost vozidlo reklamovat u výrobce? Vím že ze zákona při 3x stejné závadě má kupující nárok na odstoupení od smlouvy. Poraďte prosím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 Záruka mobility - přečti si pořádněš její podmínky v servisní knížce. Obávám se, že na tento případ se nevztahuje - jestli si to dobře pamatuji - muselo by se to stát až v určité vzdálenosti od bydliště, auto nepojízdné atd.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk-ov Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Ahoj, podle toho co píšeš máš vozidlo v prodloužené záruce. V tomto případě můžeš závadu pouze reklamovat u autorizováného servisního opravce. Na vrácení vozidla jsi měl myslet dříve a to v zákonné záruční hlůtě vozidla. S tím co teď operuješ je prodloužená záruka vozidla a jedná se o nadstandartní záruku, ale ta jistě nezahrnuje možnost vrácení vozidla. K záruce mobility pokud vozidlo dojede vlastní silou do servisu nemáš nárok na zapůjčení náhradního vozidla zdarma . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.