Publikováno Únor 16, 201411 r A propo kluci,má tu někdo z Vás zkušenosti s podložkami?Kolik se tak běžně dává,omezuje mě něco při výběru(krom zákona),můžu jima něco pokazit? Plán je, dát to pod tyto kola:6Jx17 ET 48
Únor 16, 201411 r Lucasse má vzadu podložky tuším 15 mm toto je údajně dobrá kvalita Upraveno Únor 16, 201411 r od Hravec
Únor 16, 201411 r Autor já jsem koukal na tyto: http://www.podlozky-pod-kola.cz/podlozky-pod-kola/eshop/1-1-Pruchozi-podlozky-pod-kola/5-2-Rozsirovaci-podlozky-20mm/5/98-Rozsirovaci-podlozka-sire-20mm-roztec-5x112-pruchozi-1ks
Únor 16, 201411 r lucasse má jak jsem psal 1,5 cm a je to až dost.... já mám třeba zimní širší disky 7x16" a pozitivní EZ a kola jsou pěkně vysunutá... a to není zdaleka ani 1,5 cm ... takže bych to nepřeháněl už kvůli šroubům a změnám v geometii nápravy, myšleno k pákovým poměrům, či jak to správně nazvat.... a hlavně není moc dobré, aby to bylo nápadné, když to není schválené....
Únor 17, 201411 r celkom ma zaujima tato tema chystam sa to riesit budem mat disky denom 17" ale et je tam priserne myslim ze 49...na passate som mal disky s et 35 a vzadu podlozky 15mm a kolesa boli takmer zarovno s karoseriov...zaujima ma ale vyssie spominane zmeny v geometrii a tie pakove pomery pretoze mne to dralo pneu z vnutornych stran aj ked geometria bola dobra
Únor 17, 201411 r Autor Dovolím si upřesnit,ty Denomy maji ET 48. No uvidíme jestli nám tu někdo se zkušenostmi poradí.
Únor 17, 201411 r dakujem za dopresnenie ale myslim si ze 15mm podlozka sa tam zmesti ako nic....nemam este auto doma inak by to bolo davno vyskusane Upraveno Únor 17, 201411 r od SniperWolf
Únor 19, 201411 r Zdravim, diskuze jsem si všiml až teď. Jak píše Hravec, vzadu mám 15mm na kolo a bez problémů. Při instalaci to pro jistotu pořádně namaž plastickým mazivem a nezapomeň objednat delší šrouby Aby byly vzadu kola srovnaný s karoserií, pak bys tam musel dát tak tipuju 20-25mm. To už mi příjde dost. Pak by mohl být problém ještě s tím, že když naložíš kufr + popř. obsazené zadní sedačky a najedeš na nerovnost, tak si kolama obrousíš karoserii Dopředu jsem nedával - vypadá to už v základu celkem OK a navíc by se pak už nejspíš musela dělat geometrie. Jinak při použití podložek se ti bude víc zasírat auto, počítáš s tím? Upraveno Únor 19, 201411 r od Lucasse
Únor 19, 201411 r a na briskoda píšou o rychlejším sjíždění boků pneumatik, ale tam mají podložky na RS, tedy na víceprvku a hlavně na širších kolech na discích 18"
Únor 19, 201411 r možná to bude opravdu tím víceprvkem...psali tam, že by to chtělo udělat geometrii zadní nápravy...
Únor 20, 201411 r Autor tak dneska jsem se na to díval pořádně a je pravda,že vpředu jsou kola o.k,tam podložek netřeba!
Únor 20, 201411 r Nad podložkama taky přemýšlím. Jestli se ale nepletu není poměrně mnoho podložek homologovaných pro provoz na českých komunikacích. A co si budem povídat. Kdyby se stala nějaká opravdu "rána" a došlo na vážná zranění auto půjde na expertízu a pojišťovna nasadí armádu právníků aby vinu hodila na řidiče a nemusela platit miliony postiženýmu až do smrti (příklad) a to už se pojišťovně vyplatí si myslím. Jednoduše si myslím že auto s podložkama nesplňuje technický stav pro provoz na komunikacích a něchtěl bych pak řešit důsledky. Takže hledat jen homologované. Je to jen můj názor.
Únor 20, 201411 r otázka tedy zní, jsou takové? silně pochybuji, neb je to zásah do konstrukce a vozidla a jeho parametrů.... nevěřím tom, že by výrobce vozidla takovou úpravu kdy dovolil... Upraveno Únor 20, 201411 r od Hravec
Únor 20, 201411 r Autor Taky pochybuji, že nějaké ty "homologované" vůbec existují. Co jsem tak koukal, tak každý prodejce uvádí: Rozšiřovací podložky nejsou schváleny pro provoz na pozemních komunikacích - určeno pro sportovní účely.
Únor 20, 201411 r ano mozem potvrdit ze ked som mal passat a disky s ET35 vpredu boli disky ok do zadu som dal podlozky 15mm a auto sa spinilo viac a aj sa drali pneu z vnutornej strany...ked tak pozeram Denomy su v predu celkom ok ale vzadu su utopene ako konecne na vsetkych seriovych autach...no uvidim ked mi pride masinka budem spekulovat co s tym...
Srpen 24, 201411 r chlapci ale potrebujem radu....chcel som nahodit podlozky ale zistil som ze dlhsie skrutky ktore mi zostali z passatu su sice dostatocne dlhe ale su konusove a nie pologule....aky polomer gule treba objednat pre original skoda disky denom?
Leden 10, 201510 r skuste pozriet podlozky od renovovanych znaciek ako je milotec,h&r,powertech a k nim su aj certifikaty tak ich mozete legalne mat na aute
Leden 12, 201510 r moj nazor je ked ma certifikat tak ta nikto nemoze zato buzerovat napr:nemecko,svajciarsko ak policajti uvidia tuninngove auto a ma podlozky a ma ich s certifikatom tak nic sa nedeje ak nema auto beru na odtahovku napr molotec robi len legalne doplky
Leden 12, 201510 r A to je celkem logicke, protoze to, ze je podlozka homologovana, jeste nezanamena, ze bude 100% "fungovat" na kazdem aute. (Napr. by mohla byt moc siroka a pneumatiky by drely o podbehy.)
Leden 13, 201510 r to mas pravdu ale aby ich zapisali do tp musia mat certifikat podla ktoreho splnaju kvalitu materialu a pod!logicky ich vyrabaju vo viacerych hrubkach aby ti nedreli.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.