Přejít na obsah

vyhřívání motoru 220V

Doporučené příspěvky

Čau všem. S autem jezdím 5km do práce a zpět a tak přemýšlím o předehřevu motoru- moje představa je že využiji místo na bloku motoru - pokud to půjde vyšroubuji mrazovku-  tam bych dal topné těleso na 220v a pak už je to jednoduchý.

1 otázka kde na motoru jsou tzv. mrazovky?

2 otázka tyto mrazovky jsou našroubované a nebo naražené?

Dělal jste to někdo na Fábuli?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyto motory nejsou z traktoru nebo Avie aby měly mrazovky. Pokud zadáš v hledání tuto problematiku tak najdeš odpověď.

Třeba tady

http://forum.skodahome.cz/topic/127041-elektrický-předehřev-motoru/?hl=p%C5%99edeh%C5%99ev

zadej do vyhledávání předehřev

Mám v Octavii I  Defa   Má to 600W nahřátí motoru na cca 40 stupňů asi tak 1,5 hodiny. Toto není přesně ten typ co mám já už asi 6 let v motoru TDI 66kw ale máš tady odkaz na něco podobného.

http://www.dalix.cz/eshop/962-elektricky-predehrev-motoru-defa.html

Editováno: , autor: Pepa007
Odkaz ke komentáři

Dík za foto a vysvětlení, já jen hledám někoho kdo to má - buď po domácku udělaný a nebo origo. a chci znát jejich názory jestli to má význam.Napadla mě jedna věc ale nevím jestli by to fungovalo. Prostě bych vzal spirálu z Ávie (novou, nejlíp tak 600w) dal bych ju do materiálu(výrobu neřeším)  rozřízl bych spodní hadici která vede z motoru do chladiče a sem bych vložil kus ze spirálou. nebylo by tam čerpadlo a tak si říkám jestli by to nepoškodilo hadici a nebo jestli by teplá voda šla i do bloku motoru

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...