Přejít na obsah

Blok magnetického ventilu (ventilový blok) 2.0 TDI

Toncek.y

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové, opět jsem zjistil zřejmě závadu na své OII, 2.0 TDi, 103 KW, rv. 2005/12. Při otevření motorového prostoru se mi od krabičky, do které vedou zřejmě hadičky vzduchu ozývá bzučení celkem dost hlasité a předtím to nikdy nedělalo. Bohužel se předem omlouvám, že nevím jak se to přesně jmenuje a co mě to bude stát. Asi to je velice známá věc, tak mě prosím omluvte, nějak tomu nerozumím. Jinak bzučení přestane po stlačení hadičky, ale za chvilku opět začne. Na přiložené fotografii jsem to označil v červeném kroužku. Pokud mi poradíte budu moc rád. Klidně i na email: Toncek.y@seznam.cz. Popřípadě pokud by to někdo vlastnil jako ND budu rád. A nebo postačí rada, aby to nebzučelo. Předem děkuji.

post-65040-0-99559900-1393694536_thumb.j

Editováno: , autor: Pawouk
Vlákno jsem přejmenoval a přesunul.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to ventilový blok http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0906625-blok-magnetickeho-ventilu-oe-13534.html na reguláciu podtlaku

....občas vie odísť,ale pokiaľ to funguje → neriešiť (cena je dosť vysoká) ...jedine skúsiť vrakovisko

http://forum.skodahome.cz/topic/57923-zadrn%C4%8Den%C3%AD-ventilov%C3%A9ho-bloku/

Editováno: , autor: libero
Odkaz ke komentáři

Těch bloků je celkem dost, nejčastější porucha je, že ti začne bručet pár vteřin po vypnutí motoru. Je tu o tom celkem dlouhé vlákno tuším na 1,9TDI, kde je naprosto stejný blok ventilů, takže kdo to nervově nevydrží, vymění ho a má tím pádem jeden navíc.

Každopádně vevnitř jsou tři magnetické ventily, které rychlostí otvíráním on/off (v%) ovládají velikost podlaku, kterým jsou zase řízeny turbo a EGR ventil a podle motoru i škrtící klapka. Patřím mezi ty, co nevydrželi a blok vyměnili, protože jim při chcípnutí vrčel. Takže mám doma jeden použitý co je zatím za jízdy potichu. Ještě pro úplnost starý ventil měl číslo 6Q0 906 625 nový 6Q0 906 625 E, jsou zaměnitelné, takže nějaké vylepšení na základě tkz. „zákaznického testování“ tu asi bylo. Jinak po výměně auto klidněji chcípá(1,9 - BJB).

Odkaz ke komentáři

• o 7 měsíců později...

Ahojte, podobnu temu som nenasiel takze ak existuje kludne ma tam mozete presmerovat a toto zmazat.

Uz davnejsie som si vsimol, ze po vypnuti motora mi zacne nieco vrcat. Dnes som otvoril kufor a ten zvuk vychaza niekde o riaiacej jednotky. Nahral som to aj na diktafon.

Da sa sem vlozit subor M4A?

Vdaka

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...