Přejít na obsah

Klimatizace (nechtěná aktivace)

Lucasse

Doporučené příspěvky

Už nějakou dobu se mě i dalším pasažérům při spuštěné ventilaci (ať už chlazení nebo topení) špatně dýchá - typicky jako v létě při spuštěné klimatizaci. Však to asi znáte jak..

Zajímavostí ale je, že klimatizaci manuálně nezapínám (mám klasickou jednozónovou), ale když se podívám v palubním počítači jaké spotřebiče jsou zapnuté, mám tam - klimatizace. Jak ji teda mám vypnout, když chci mít jen spuštěnou ventilaci bez klimatizace?

Něco mi uníká v tom smyslu, že čidlo na základě okolní teploty samo aktivuje klimatizaci podle nastavené teploty? ... :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš nastaveno ovládací kolečko ovladače směru proudění vzduchu v poloze čelní sklo? To by totiž mělo automaticky spouštět klimatizaci. Je to i v manuálu a takto to funguje už u OII.

Zrovna pročítám manuál ke klimatizaci apod, ale tohle mě nenapadlo. Většinu času mám nastaveno proudění vzduchu na nohy a trochu i na čelní sklo, takže to hned až budu v autě prubnu! Díky

Odkaz ke komentáři

Tak mi to nedalo a byl jsem to hned prubnout a problém stále přetrvává. :(

Klimatizace je stále "zapnutá" v jakémkoliv směru proudění vzduchu. Ještě dodám, že na tlačitku klimatizace A/C nesvítí signalizace.

Pawouk: pokud jsem nastavil proudění vzduchu pouze a jen na čelní sklo, signalizace se na tlačítku A/C rozsvítila. Při změně směru proudění vzduchu na jakýkoliv jiný režim, kontrolka zhasla - takže tohle "funguje" v pořádku.

V menu komfortních spotřebičů je ale stále aktivována klimatizace..

post-82858-0-89750100-1393852511_thumb.j

Editováno: , autor: Lucasse
Odkaz ke komentáři

DIval ses na to u sveho auta a mas to stejne? Mam tuseni, ze driv jsem tam nemel napsanou klimatizaci a to sem mel zrovna spustenou ventilaci.

Ale cert to vem, at tam ta klimatizace napsana je, ale proc se pak v aute hur dycha jakoby byla klimatizace normalne spustena? Takova capina a jak dokaze zneprijemnit jizdu v aute.

Odkaz ke komentáři

nene, po čase když máme zapnutou klimu, tak se dýchá hůř - jak píšeš, je to suchej vzduch. Příjemnej snad jen chvíli. V létě jsem to řešil tak, že klima byla zapnutá na přeskáčku s klasickou ventilací.

Když jedem k našim nějakých 150km, tak to jde hodně poznat jestli zapínám klimu. Kdyby se to projevovalo jen u mě, tak to asi kašlu, ale i mladé to nedělá dobře.

Samo neberu v potaz malé přesuny, to je fuk, ale když se jede těch 100km tak už to je hodně znát.

Odkaz ke komentáři

DIval ses na to u sveho auta a mas to stejne? Mam tuseni, ze driv jsem tam nemel napsanou klimatizaci a to sem mel zrovna spustenou ventilaci.

Ale cert to vem, at tam ta klimatizace napsana je, ale proc se pak v aute hur dycha jakoby byla klimatizace normalne spustena? Takova capina a jak dokaze zneprijemnit jizdu v aute.

Ano, mam to take tak - manualni klima, tlacitko A/C vypnute a ve spotrebicich je klimatizace videt. Kdyz zapnu tlacitko A/C, tak ten graf viditelne vzroste.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...