Přejít na obsah

Rychloměr na 200

lars3

Doporučené příspěvky

Zdravím. Mám problém s rychloměrem. Ručička je přetočená na 200 (spíše bych řekl, že je na doraz) a nechce jít zpět ani při vypnutém zapalování. Stalo se to z čista jasna za jízdy, kdy skokově šla na max. 

Otáčkoměr, teploměr a palivoměr je bez závad. Kupodivu i palubní pc ukazuje odpovídající hodnoty ( ø km/h atd.) 

Přístrojovka 6Y1919880CB41 byla venku, ručně jsem nastavil rychloměr na 0. Po namontování za jízdy šla skokově cca po 10km/h opět na doraz. 

Vzhledem k tomu, že palubní pc počítá průměrnou rychlost ok,a jiné hodnoty se zdají být také ok, předpokládám závadu v přístrojové desce. Kabelový svazek a snímač rychlosti G22 jsem z tohoto důvodu vyloučil.

Může mi znalec tady na fóru tuto myšlenku potvrdit nebo vyvrátit?

Pomůže to lépe identifikovat závadu?

Na diagnostiku zatím nemám možnost jít.

Fabia hatchback 1,4MPi/50kw ;r.v.2001 ; bez ABS/ESP/ASR;

post-22882-0-40760100-1393954907_thumb.j

Editováno: , autor: lars3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Závada bude buď přímo v budíku (malá pravděpodobnost), nebo (spíš) v palubovce = v integrovaným převodníku z impulsů na stejnosměrnej proud. 

Osobě znalý bastlení bych poradil propájet spoje a zkontrolovat všecky kondenzátory na desce přístrojů, mohlo by to pomoct  =  vypadá to že nefunguje (při příchodu impulsu od snímače v převodovce se MKO napoprvé překlopí a už se nevrátí do výchozího stavu = na jeho výstupu je trvale plný napájecí napětí místo hodnoty závislý na frekvenci impulsů ze snímače)  vstupníma impulsama spouštěnej monostabilní klopnej obvod v převodníku f/I - ale to laikovi absolutně nic neřekne. 

Pro laika je jediná rada - vyměnit celou desku přístrojovky. 

Odkaz ke komentáři

No čísla dílů budíků jsou vysvětleny v tomhle vláknu:

http://forum.skodahome.cz/topic/122140-bud%C3%ADky-kontrolka-otev%C5%99en%C3%AD-dve%C5%99%C3%AD-kufru/

Tam se sice řešily budíky po faceliftu, ale logika číslování je stejná, ty s tou šestkou jsou bez palubního počítače, s 8 s palubním počítačem, ovšem vždy bez spodní řady kontrolek (dveře, kufr atd.) pro benzínové motory.

A imobilizer u Tebe je nejblíž Vaša nebo cosby.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...