miklisek Vloženo 5. Březen 2014 Sdílet Vloženo 5. Březen 2014 (editace) Představuju vám moje řešení plynových vzpěr kapoty pro RAPIDa. Protože je zatím nikdo nenabízí, na OI jsem je měl a konstrukce je mým živobytím, navrhl jsem si kinematiku vč.výpočtu potřebné síly dle podkladů dodavatelů vzpěr. Vzpěry tím pádem nejsou použity standardní, jsou zakázkové. Držáky jsou uchyceny pod matice pantů kapoty, spodní kloub je našroubován místo šroubu blatníku. Síla plynových vzpěr se mi podařila vypočítat velice přesně, kapota jde velice lehce zavírat díky tomu, že vzpěry nakladou příliš velký odpor, jako tomu bylo třeba u vzpěr na OI. Díky nižší síle vzpěr se kapotě se musí lehce pomoci asi do 1/3 - 1/2 zdvihu. Ale to není nic, co by vadilo. Při návrhu dostala přednost jistota, vzhledem k subtilnosti provedení kapoty a jejích pantů nedochází k jejich namáhání či koucení při zavírání. A video zde: Editováno: 26. leden 2015, autor: miklisek 9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hollywood.2 Vloženo 5. Březen 2014 Sdílet Vloženo 5. Březen 2014 (editace) výborná práce líbí se mi to,co takhle vyrobit více kusů,byl bych hned první zájemce Editováno: 5. Březen 2014, autor: hollywood.2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 5. Březen 2014 Sdílet Vloženo 5. Březen 2014 Brachu klobouk dolu. Pokud to nekde nedrhne neprekazi a kapota furt licuje tak bych byl druhym zajemcem. Kdo by to do tebe rekl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tasum Vloženo 5. Březen 2014 Sdílet Vloženo 5. Březen 2014 Tak toto je iná paráda Miklišek môžeš začať výrobu, toto budeme chceť všetci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 6. Březen 2014 Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 to chci taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 6. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 (editace) Jsem rád, že se řešení líbí. Zkusím zkalkulovat náklady na nějaké větší množství, třeba 10 sad. Držák by byl asi zinkovanej, nebo matně černej. Jinak mě tahle sranda stála celkem 1582,-Kč, ale to bude tím, že jsem objednával jen dva ks vzpěr, při vyšší serii by asi šla cena dolů. Editováno: 6. Březen 2014, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 6. Březen 2014 Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 Jo,jo. Ty všechny šrouby uchycovací jsou původní? Já bych si musel nechat ty podložky stříknout do farby. Nebo jestli by černá k tomu neladila (spray z baumaxu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 6. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 Matice jsou původní, délka závitu v kapotě je dostačující, ještě kousek kouká. Já dal držáky do barvy auta, protože se mi zinek ani černá nelíbí, takhle to navíc vypadá jako originál řešení. Spreje mě stály 180Kč, dal jsem šedou základovku a pak svoji bílou candy. Pokud bych to dělal pro ostatní, mohl bych to nechat stříknout matným komaxitem u nás v práci. Podložka pod kloubkem na blatníku bude v budoucnu nerezová, teď jsou tam zinkované. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 6. Březen 2014 Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 No jasný, to by bylo fajne a tu bílou cady sis nechal namíchat do spreje jo? A když si to montoval, jak si to dělal, mám obavy abych si nějak nehnul s kapotou. Stačí že v autorizáku jí blbě dali a pak se kapota dřela o přední světlo, tak pak museli měnit odřené světlo a lakovat odřenou kapotu, tak abych si to neposral a s tou kapotou také nehnul a neměl to samé znovu. a VÍŠ CO JE NA TOM TO NEJLEPŠÍ? ŽE UŽ BY MI TAM NEPŘEKÁŽELA TA POSRANÁ TYČ PŘI DOLEJVÁNÍ DO OSTŘIKOVAČŮ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 6. Březen 2014 Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 A je pravda, že jsem našel obdobné, ale jen na O3, http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-iii/exterierove-doplnky/skoda-octavia-iii-vzpery-predni-kapoty-ki-r-2-ks-id:9626.eshop Na Rapida nikde nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 6. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 Jo, zatím nikde nic. Sprej mám normálně z barev-laků standardní ŠKODA odstín bílá candy. Pravda je trochu tmavší, než originál, ale neřešil jsem to, protože to je v motoru a rozdíl není tolik vidět. Zbytkem barvy se natřel i poškozená místa po povolování golou na maticích. Když se koukneš důkladně na fotky detailů, uvidíš u pantů čáry tužkou, jak jsem si značil polohu pantů na kapotě. Bohužel panty mají vůči šroubům poměrně velkou vůli, aby se to holt dalo ve výrobě dopasovat. Po povolení obou matek na pantu se kapota pohne. Ale dá se to docela při troše šikovnosti usadit zpět a při utahování srovnat. Zbytek doladění stejné mezery mezi blatníkem a kapotou se dá lehce udělat tak, že se normálně zatlačí na kapotu v potřebném směru a ono se to poddá. Kapota a pant je opravdu hrachovina oproti třeba OI, tam bylo vše o hodně festovější. Vidíš to dolívání kapaliny musím vyzkoušet. Na fotkách ještě tyč je, ale už jsem ji vyndal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 6. Březen 2014 Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 Ok, díky za rady. Ovšem pořád mi chybí to nejzásadnější a sice TY VZPĚRY. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 6. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 (editace) Probíhá příprava maloseriové výroby ....... Editováno: 6. Březen 2014, autor: miklisek 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 6. Březen 2014 Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 Jinak mě tahle sranda stála celkem 1582,-Kč, ale to bude tím, že jsem objednával jen dva ks vzpěr, při vyšší serii by asi šla cena dolů. Na to, že doufám pod kapotu polezu jen občas, je to luxus. Ty prachy dám raději do něčeho jiného ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 6. Březen 2014 Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 Také bych si zrovna za tohle u auta nepřiplácel, ale moc pěkná práce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 6. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 6. Březen 2014 Vývoj holt něco stojí.....A ano uznávám, je to spíš taková frajeřina, než praktická věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LUKY-007 Vloženo 8. Březen 2014 Sdílet Vloženo 8. Březen 2014 kazdopadne pekna a profesionalna praca, klobuk dole ! a dalsie + za vylepsovanie tvojho Rapida Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 Super prace pěkně udělané ! pokud to bude vyrabět taky mám zajem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 26. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2014 Tak příprava výroby vzpěr finišuje. Cenu se mi podařilo srazit lehce pod úroveń vzpěr pro OIII. Víc to nejde vzhledem k relativně malé sérii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 26. Březen 2014 Sdílet Vloženo 26. Březen 2014 Tak se toho neboj a cenu nám pověz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 26. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2014 Pro fóristy akční cena 1100,- 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lenny93 Vloženo 2. Duben 2014 Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 pokud by si dělal další várku za akční cenu pro fóristy tak bych měl taky zájem :-P už jsem nad tim uvažoval ale tohle je řešený dost profesionálněji :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 2. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 Výroba ještě běží, vzpěry jsou atyp, tak to trvá trochu dýl. Předpokladám, že první kusy budou kolem 15.dubna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lenny93 Vloženo 13. Duben 2014 Sdílet Vloženo 13. Duben 2014 vůbec nevadí, výplata bude stejně až v květnu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 15. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 15. Duben 2014 Poslední ladění detailů před finalizací nulté série: - úprava ucpávky mezi blatníkem a kapotou - držák hadičky ostřikovačů čelního okna 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.