Publikováno Březen 9, 201411 r Zdravím všechny. Rád bych se všech zeptal na radu, popř. na řešení. Mám Škoda Roomster 1.2 TSI 63kW 07/2010 a nejeto 75 tisíc km. To že mám třetí rozvodovou sadu opomíjím. V poslední době začal motor, nebo něco v něm při vytočení nad tři tišíce vydávat výrazně zadírající(řinčivý) zvuk. Ten zvuk lze slyšet jak na volnoběh tak i za jízdy např. na dálnici. Vždy od třech tisíc dále. Máte někdo podobný problém? Může s tím být i spojeno, že když řadím tak něco cvaká u spojky a na vyřazený plyn něco chrastí v náhonu. Nebudu Vám vyprávět, že auto jsem celkem 7x reklamoval a rozhodně bych už nic z vrakoviště Škody nekoupil. Mám i špatnou zkušenost se servisy. Proto bych rád znal Váš názor zde. Auto sice má záruku 4 roky, ale na kilometry již ne. Předem díky za radu, na fóru podobný problém jsem nenalezl. Miloš. Upraveno Březen 9, 201411 r od Sasa2002
Březen 9, 201411 r Takže je to slyšet, když stojíš a vytočíš motor nad 3000 ot.? Nahraj to. "a na vyřazený plyn něco chrastí v náhonu" - aby to nebyly rozvody.
Březen 9, 201411 r Autor Pokusím se to dneska nahrát. Ano, na neutrál to jde nejlépe slyšet. Ale zkusil jsem vytočit dvojku a slyšel jsem to taky. Ale tam to není tak jasně rozpoznatelné přes hluk motoru. A když jedu z kopce na neutrál tak něco možná na nápravě, nebo v motoru chrastí, ale to se mi nepovede nahrát.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.