Přejít na obsah

Neobvyklé chování stahování oken, klimatizace a napájení

Peto12

Doporučené příspěvky

Dobrý den pánové,

jsem čerstvým majitelem O2 r.v. 2005. 1.6 FSI. Najeto už 1500 km. V průběhu provozu se mi vyskytla zajímavá závada. Při sepnutí spínače stahování oken u řidiče nebo u spolujezdce (LP i PP okna) dochází k výpadku napájení stahování oken, klimatizace (ukazatelé teploty zhasnou) a palivového čerpadla v nádrži. Motor zhasne a nejde natočit. Přístrojová deska osvětlení pracuje správně. Stačí zamknout a odemknout auto a vše je v pořádku včetně stahování oken. Závada se nevykytuje pravidelně. Jinak vše běhá normálně včetně stahování všech oken. V paměti závad pouze čtyři sporadické závady (vadné jednotky stahování u všech dveří). Mám podezření na zatečení mycího prostředku do spínačů stahování oken u řidiče, nebo na relé napájení svorky 30.

Prozatím mě to nijak neobtěžuje, protože stahování oken prakticky nepoužívám. Problém nastává, pokud vezu spolujezdce, kterého nestihnu v dostatečném předstihu zasvětit. Někdy to zmáčkne, protože mi prostě nevěří. Jestli se s tímto někdo z vás již setkal, budu vděčný, když mi ušetříte spoustu času s hledáním a měřením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím,

problém byl v nedotažené matce na svorce 30 v pojistkovém boxu v motorovém prostoru. Osciloskopem jsem zjistil jiskření v okruhu a šel jsem tedy po kabelech, svorkách apod. Vada zřejmě vznikla při výrobě, nebo opravě. Stačilo matici dotáhnout a vše je již v pořádku. Myslím, že tohle není příliš obvyklá závada. Pojistka pod maticí se totiž chovala podobně jako bimetal. Při velkém odběru (příkon motorku ve stahování oken) se ohřála, prohnula se a rozpojila okruh. Problém byl, že se takto chovala jen někdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...