mike_k Vloženo 20. Duben 2014 Sdílet Vloženo 20. Duben 2014 Kdo nese vinu, kdyz se clovek srazi s houkajicimi policisty? Malem se mi to stalo, nastesti jen malem. Padla zelena, klasicky jsem se podival, jestli jeste nekdo nedojizdi na cervenou a jel a nejednou hosi policejni zabrzdili jen opravdu tesne od mych bocnich dveri. Houkani jsem vubec neslysel, za coz mozna mohla kombinace dobreho odhlucneni auta a pusteneho radia. Tvarili se, ze jsem nejvetsi kokot pod sluncem ale jeli jsme dal a nic z toho nebylo. Docela by me zajimalo, kdo by nesl pripadnou vinu. Oni me nesmi ani s houkackou ohrozit a ja jim musim dat prednost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chleidy Vloženo 20. Duben 2014 Sdílet Vloženo 20. Duben 2014 ...pokud blikali, měli přednost, siréna může být vyplá....to, že tě nesmí ohrozit je pravda, ale těžko bys jim to prokazoval, protože byla křižovatka určitě přehledná, tak ses asi dostatečně nevěnoval řízení ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 21. Duben 2014 Sdílet Vloženo 21. Duben 2014 No neměli by tě ohrozit,ovšem ty zase musíš věnovat pozornost dopravní situaci - tedy pokud skrze audio neslyšíš houkání tak si asi za vzniklou situaci můžeš sám.(Pokud ovšem vůbec houkali) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gappa Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 (editace) Nehoukali,blikali,nabourali do manželčiny Fábie a vše zaplatili. Editováno: 14. Červen 2014, autor: Gappa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 bez zvukoého znamenia nemajú prednosť ani právo porušovať rýchlosť 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 Suri. nemmáš pravdu, že musí furt houkat. Důležitej je puštěný zapnuté VZ ( „výstražné zařízení ), tedy výstražné světlo modré barvy (modrý maják) doplněné zvláštním zvukovým výstražným zařízením (houkačkou). Vždyť i sanitky a hasiči nehoukaj pořád a maj přednost. I mi zme jezdili jen na majáky bez sirén. Dovedeš si představit ten kravál třeba o půnoci?? Jinak ještě jeden detail mají přednost při tankování pohonných hmot i když nemájí zapnutý VZ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 U nás to tak asi nebude , 2010 sa stala dosť blbá nehoda u nás /šofér a doktor mrtvy/ vodička nedala prednosť sanitke , tiež v noci a na svetlách , vyjadrenia zo zákona mimo iné boli také že bez zvukového znamenia nesmie porušovať rýchlosť ani prednosti v jazde ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 http://auto.sme.sk/c/6832351/majak-bez-sireny-nerobi-z-auta-vozidlo-s-pravom-prednostnej-jazdy.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 15. Červen 2014 Sdílet Vloženo 15. Červen 2014 V ČR stačí blikat. Ostatní je věc vyšetřování. Kdo do koho narazil, v jakém místě a kam, přehlednost místa, puštění rádia atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 15. Červen 2014 Sdílet Vloženo 15. Červen 2014 Jak píšou kluci u nás stačí blikat,ale jen blbec při dojetí a předjíždění aut,jízdě po městě v deních a večerních hodinách cca do 22h a pak podle zavažnosti situace nehouká. K situaci prvního příspěvku pokažde když jedu na červenou je nutno auto skoro zastavit a pak pokračovat dál až pokud mám jistotu,že všichni o mně vědí,protože může být řidič sluchově postiženej a tu přednost mi zkrátka nedá.Je to o tom kdo má co v hlavě,když tam máš nasráno uděláš pruser jedna dvě,to že musím s majákama přemejšlet i za jiné je prioritní to samé dělám na motorce taky se snažím předvídat kdo mne vidí a kdo mi tam z vedlejší strčí nos,já zas miluju,když dojedu třeba 4 auta první tři uhnou protože koukaj do zrcátek a i slyší sirenu a ten čtvrtej přede mnou si myslí,že uhejbaj jemu a začne je předjíždět v době kdy já jsem vedle něho a mužu Vám říct,že je to už tak pravidelné,že to očekávam při každém kličkování mezi auty. 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.