Přejít na obsah

Porovnání s letadlem

boban1108

Doporučené příspěvky

Je to stejné :kol-28: . Tak jsem se o víkendu zamyslel, když mě to v letadle při startu zatlačilo do sedadla a pak jsem počítal. Dopravní letadlo při startu zrychluje 3-4 m/s2 (podle toho jak je těžké). Octavia 1,8 TSI s manuálem má dle katalogu zrychlení z 0 - 100 km/hod za 7,3 sekundy. Sice zpočátku zrychluje více, pak pomaleji, ale když to zprůměruji, tak je to 3,80 m/s2. A nemluvím o RS, která by už na dráze dopravní letadlo, alespoň zpočátku, předjela :kol-47: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já spíše nechápu, proč se taková porovnání dělají. :kol-44: Co to má dokazovat?   :wallbash:  

přesně tak, jak píše Sanek81 NIC - výsledek nula nula nic k ničemu nic, jabka s hruškama, tím spíš že F S2000 má omezovač rychlosti ... - jde jen o sledovanost, upoutávka běžela nejen na Primě ale i na Evropě 2

Ale Hravče já přeci píši o Dopravním letadle. Nebo Gripeny už přepravují pasažéry? :kol-28:

o jaké letadlo se jedná je úplně jedno, poslechni si řádně o čem v tom klipu mluv í.... pak pochopíš (možná) proč je to jedno - podobně jako kdyby tam místo F S2000 jela Octavia RS TSI

současně si dovolím tě upozornit, že jak píšeš dopravní letadly (správně letouny) nepřepravují jen pasažéry, či li osoby, ale i náklad  :kol-47:  tzv. cargo  :kol-41:

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři

Hravec: mám to chápat tedy tak, že Gripeny přepravují též náklady? :kol-27:

Ale ta diskuse je nepodstatná a zbytečná. Prostě jsem tu udělal porovnání pro zajímavost, že dnešní seriové cestovní vozy, konkrétně i OIII, zrychlují lépe než běžná dopravní letadla, což před nějakými 20 lety byla věc naprosto nemyslitelná. Už z toho důvodu, že i tenkrát letadla nebyla tak ohleduplná k pasažérům a zrychlovala více než dnes.

Je to samozřejmě technicky k ničemu, ale proč to nenapsat jako zajímavost?

Jinak asi nejsem takový expert na češtinu jako ty, ale osobně si myslím, že slovo LETADLO se používat i podle pravidel pravopisu smí.

Odkaz ke komentáři

v klidu, neplevelme to tu sračkama, já jsem nepsal že Gripen je nákladní letoun - ale věř že náklad také může přepravovat, ale to sem opravdu nepatří....

ano protože se letadla dělí podle využití a pak když je u nich přídavné jméno, je to letoun, alespoň tak mě to učili ve škole.... podobně jako fréza a frézka,, čistírna a čistička atp.... a vůbec to nesouvisí s češtinou ale odborností a znalostmi  :kol-47:  mimochodem jsem si na tebe dnes vzpomněl, byl jsem v Hradci

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři

v klidu, neplevelme to tu sračkama, já jsem nepsal že Gripen je nákladní letoun - ale věř že náklad také může přepravovat, ale to sem opravdu nepatří....

ano protože se letadla dělí podle využití a pak když je u nich přídavné jméno, je to letoun, alespoň tak mě to učili ve škole.... podobně jako fréza a frézka,, čistírna a čistička atp.... a vůbec to nesouvisí s češtinou ale odborností a znalostmi  :kol-47:  mimochodem jsem si na tebe dnes vzpomněl, byl jsem v Hradci

Letadlo - "Zařízení způsobilé létat v atmosféře nezávisle na zemském povrchu, nést na palubě osoby nebo jiný náklad, je schopné bezpečného vzletu a přistání a je alespoň částečně řiditelné."

Letoun - "Letadlo těžší než vzduch s pevnými nosnými plochami"

Laicky - Letadlo je vše co lítá (balón, vrtulník, rakety atd..), letoun je to čemu široká veřejnost říká "letadlo"... Snad je to k pochopení..   :kol-28:

Tak jen pro zajímavost...

(ano dělám v letectví)  :kol-18: 

Editováno: , autor: ChlebaSmaslem
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...