PedrosCZ Vloženo 23. Květen 2015 Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 No já ho měnil opačně, dával jsem MF za obyč volant. Vim že se řešilo, že když MF volant netroubí, tak může být špatná jednotka ve volantu, ( je jen u MF volantu ), protože klakson jde nějak přes ní. To je vidět i na kablíku. Takhle obráceně jsem to tedy nezkoušel, ale jestli máš správný kablík, vše správně zapojeno a není závada jinde, tak mě napadá jedině co na to může mít vliv, tak buď podvolantová jednotka nebo kodování. Překodoval si jednotku, že již nemáš MF volant ? Vim že podvolantovky pro multifunkci a pro obyč volant ( byť může mít auto polodot a tempomat ) maj jinak rozložený piny po desce, ale řikam takhle obráceně jsem to nezkoušel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LPG Vloženo 23. Květen 2015 Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 Kodování jsme nedělaly,nevím jestli se to musí kodovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 23. Květen 2015 Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 pokud chceš klakson na přímo, tak přepinuj ty fastony na piny 7 a 8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LPG Vloženo 31. Květen 2015 Sdílet Vloženo 31. Květen 2015 Takže když ty kabely přehodim na pin 7 a 8 tak mi to bude troubit? Nevím co myslíš tím NAPŘÍMO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 1. Červen 2015 Sdílet Vloženo 1. Červen 2015 Presne jak pisu, z pinu 7 na jeden faston klaksonu a z pinu 8 na druhy, thats all Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JasonB29 Vloženo 13. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2017 (editace) Zdravím všechny, mam dotaz chci vyměnit volant mam MR2008 před Fl bez multifunkce za volant z O3 4 ramený taktéž bez multifunkce.Musím k tomu mít i nějaký kabel k bagu?Kde se případně dá sehnat?A bude mi houkat?Kdyby ne co mam udělat?Děkuji za odpověď Editováno: 13. Říjen 2017, autor: JasonB29 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LancerXX Vloženo 5. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2018 Chtěl bych požádat o radu. Potřebuji vyměněnit na OII RS kroužek pod volantem a když vycvaknu airbag, tak auto začne troubit, proto jsem zkoušel odpojit baterii, ale tam je zase problém, že začne houkat alarm. Máte někde zkušenost, jak na výměnu, aby člověk nevzbudil všechno v okruhu několika kilometrů? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 6. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2018 Pokud baterii odpojujes s odemcenym autem, tak auto nemuze zacit houkat, protoze alarm neni aktivni. Nebo mi neco unika? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lexron Vloženo 4. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2019 (editace) Zdravím, našel jsem, že volant na O1 4 ramenný bez MF pasuje volant ze superb2 4 ramenný bez MF, a můj dotaz zní, zda je třeba tam ještě něco upravit či vyměnit či stačí prohodit volanty? Mám už volant hodně jetý a už se mi hýbe i věnec, tak bych ho rád vyměnil.... viz ... https://www.novinky.cz/auto/243520-skodovacky-bestseller-octavia-se-zacal-vyrabet-pred-15-lety.html Děkuji za odpovědi Editováno: 4. Červenec 2019, autor: Lexron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aerrie Vloženo 18. leden 2020 Sdílet Vloženo 18. leden 2020 Poradíte prosím, pasuje volant z O3 2013 kožený multifunkční 4 ramenný do O2 2011 po FL? Ani jeden nebyl vyhřívaný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FerySirek Vloženo 20. Únor 2021 Sdílet Vloženo 20. Únor 2021 Zdar lidi, mam dotaz. Mám Octavia II před fl volant bez multi, a dal jsem si volant z Octavia 3 s Multifunkcí, a dotaz zní co ještě potřebuji, někdo říká ze podvolantovy kroužek ze superba nekdo zase ze ne, nekdo ze řídící jednotka stačí, pokaždé někdo říká něco jiného, potřebuji někoho kdo tomu opravdu rozumí a řekne mi co mam sehnat a nejlépe i číslo dílu. Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kebula Vloženo 18. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2021 Zdarec, nemá někdo rozkreslené ty kablíky podle pinů pro OCT 2FL, tady se léta dokola řeší proč to netroubí a podstata je v tom, že ty dva kabelové svazky - kablíky jsou tak rozdílné, že to každému bude hned jasné. Tedy kabel pro MF Volant 3T0971584 a kabel 1K0971584 pro volanty bez tlačítek. Drátování je zcela odlišné, kdy klakson je sice postaru stále +Plus na Kostru a spojením těch dvou černých ve svazku to prostě troubí..., ale u MF jsou ty dráty vedeny jako napájení jednotky tlačítek (špatný typ kabelu způsobí, že pak ani nesvítí...) a klakson je vtipně přepojen až na konektor co spojuje obě tlačítkové strany.... Není to žádná věda a šikovnej kutil-amatér si ten kabel přepojí pomocí pájky za 1,50... Jedná se o sběrnicový systém a do volantové jednotky - tzv. kroužku vedou fyzicky stále jen 4 dráty (2x černý - sběrnice nesoucí i napájení 12V a 2x žlutá nezávislý odpal érbegu...). Vložením schémat se zabrání hloupým dotazům na 10 stranách, jedinou neznámou může být křížení volantů a kablíků třeba VWxAUDIxŠKODA, protože úmyslem výrobce je zmást obecenstvo, nikoli aby kupovalo kablíky po litru, ale nahánět zoufalce do servisů na draze placené úkony... třeba přeházením pinů nebo změnou tvaru konektoru... Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pr1hod4 Vloženo 30. Září 2023 Sdílet Vloženo 30. Září 2023 Octavia 1. Potřeboval bych poradit, přešel jsem z MF volantu na obyč a samozřejmě to netroubí. Vim že u MF volantu klakson jede datovým tokem. Ale potřeboval bych poradit jak to zapojit u toho obyč volantu anebo alespoň nějakou radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Září 2023 Sdílet Vloženo 30. Září 2023 To nemyslíš vážně? Proč se ptáš v sekci OII, když uvádíš, že máš OI??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.