Martin F. Vloženo 24. Červen 2014 Sdílet Vloženo 24. Červen 2014 Před nedávnem nám začalo v Superb combi zlobit elektrické zavírání 5. dvěří. V servisu zjistili, že se porouchala jedna vzpěra dveří. Cena je 8300,- Kč, což mě velmi nemile překvapilo. Máte někdo zkušenost s výhodnější koupí vzpěry, případně s její opravou (když je vzpěra ohřátá od slunce, občas funguje). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Červen 2014 Sdílet Vloženo 24. Červen 2014 nič ešte nekupuj...zabehni do servisu ŠA..zdá sa mi,že to začala škodovka riešiť kulanciou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin F. Vloženo 24. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 24. Červen 2014 V servisu ŠA jsem byl. Kulanci ověřovali, ale neprošla. Auto prý nemělo servisní prohlídky včas (před pár měsíci jsem ho koupil z Německa a tak to zpětně těžko dořeším). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Červen 2014 Sdílet Vloženo 24. Červen 2014 ahááá..tak to ma mrzí ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin F. Vloženo 21. Srpen 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2014 Když jsem dnes vyrazil do Škoda servisu, abych domluvil termín výměny vzpěry pátých dveří, dozvěděl jsem se, že se musí vyměnit obě, protože se do nových modelů Superb Combi dávají inovované vzpěry (3T0827851B a 3T0827852B) a původní (3T9827851A) nejsou skladem. Jedna vzpěra stojí 8084,- Kč a s prací to celkem vyjde víc než 17 000,- Kč. Poradili mi, ať zkusím sehnat starší vzpěru a nechám jí vyměnit (prý se ani nemusí měnit software v autě jako u nových vzpěr). Prolezl jsem internet a zjistil jsem, že je cena starého typu vzpěry také v ceně přes 8000,- Kč a tak mě napadlo, zda tu není někdo, komu vzpěry měnili za nové (třeba v záruce) a někde mu leží jedna funkční vzpěra starého typu - u starých se nerozlišuje pravá/levá, u nový ano. Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 31. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2014 hmm, to je teda věc. A to se mi soused smál, že on si v Supovi elekrický kufr objednal a že já ho nechtěl. Pak přišel s tim, že to funguje mizerně v zimě - právě kvůli zimě to chtěl, aby nemusel sahat na zasraný dveře solankou. No a koukám když se to podělá, tak takováhle řacha... daň za "vše v elektrice" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hansHK Vloženo 31. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2014 No je to bohužel tak a souhlas. Prodejce mě to právě tak trochu rozmlouval a nakonec jsem souhlasil. Pak jsem dost litoval, že jsem poslechl, ale když to čtu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 9. Září 2014 Sdílet Vloženo 9. Září 2014 Ahoj Martine, měl jsem podobný problém (levá vzpěra odešla). Koupil jsem použitou vzpěru 3T9827851A na www.mihocar.cz za cca 3200,-kč + poštovné a ve škoda servise mně jí vyměnili za cca 800,-kč. Takže celkem mně stála výměna asi 4150,-kč. Od té doby to zatím funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin F. Vloženo 9. Září 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2014 Díky. Našel jsem na internetu i někoho, kdo použitou vzpěru občas prodával za 1800,- Kč. Nejsou ale nyní nikde skladem. Po těch třech měsících, co vzpěra nedělá co má, mě to pěkně štve. Dnes ráno jsem ze zoufalství koukal, kde ji pořídím za plnou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 9. Září 2014 Sdílet Vloženo 9. Září 2014 To mně nemusíš povídat, mně to taky štvalo, když mně to nefungovalo. Dveře jsem otevíral na pětkrát a zavřít to taky nešlo. Záviděl jsem těm s mechanickým otevíráním a zavíráním kufru..:-) . Teď po opravě je to ok a jen se modlím aby se to zase nepo...lo. Pokud to funguje je to pohodlné, ale nesmí se to pokazit. Kolegovi to taky blblo, ale má supa služebního tak to neřešil a opravu mu hradila firma. Zřejmě je to dosti častá závada a ty ceny co chtějí za nové vzpěry jsou nehorázné. Držím Ti palce ať seženeš brzo funkční vzpěru a zase Ti to bude fungovat..:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HOUZJ5AJ Vloženo 13. Září 2014 Sdílet Vloženo 13. Září 2014 Zdravím, přidávám svou zkušenost - Superb z 12/12 a letos začalo zlobit el. zavírání kufru, resp. někdy od zimy. Nejdřív to v servisu dvakrát neobjevili (závada se neprojevila..), pak přišli na vadnou levou vzpěru. Před cca týdnem jsem dostal obě nové vzpěry s tím, že je to údajně nějaká novější verze, která už má fungovat bezproblémově. Vydrželo to týden. Dneska už to ani kufr neotevře, ani nezavře a vtipné je, že když ho otevřu ručně, tak mi ho to po chvíli samo zavře No asi pokrok Ale vážně, nemáte někdo zkušenost, jak dlouho vám to vydrželo fungovat po výměně? Mě už to neskutečně točí, protože jsem tím kufrem už dostal dvakrát po hlavě... Příští týden hurá do servisu, tak uvidíme... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin F. Vloženo 1. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 1. Říjen 2014 Tak jsem nakonec utratil nehorázné peníze za novou vzpěru. Čtyři měsíce jsem sháněl použitou, ale vzhledem k tomu, že už v obchodech docházejí zásoby původních vzpěr, šel jsem do ní. Kdybych čekal dal a nedokázal bych se vzdát komfortu, bylo by to o pořízení dvou nových vzpěr, které nyní škodovka prodává. M. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinPV Vloženo 12. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2014 Ahoj tak já už mám taky zkušenost ale já si na nic neztěžoval, kufr fungoval v pořádku a když jsem dal auto na pravidelný servis (po dvou letech a 60tkm) tak když jsem si ho šel vyzvednout tak mě bylo řečeno že mě vymenili obě el.vzpěry kufru a přehráli jednotku že na to je svolávací akce ze škodovky vše zdarma, poznatek nové vzpěry jsou rychlejší než ty staré akorád mě leze krkem že když dojedou nohoru na doraz tak jednotka hlasitě jednou pípne je to docela otravné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Damijan Vloženo 20. Březen 2015 Sdílet Vloženo 20. Březen 2015 Já jsem otevřel ručně dveře tak vysoko, že jsem je nemohl pak zavřít. Úplně tvrdé. Ani ručně ani elektrikou nešly zavřít. Tak nevím jestli jsem tím tahem nezničil motorky v tě vzpěrách. A 2x 8000,- se mi fakt nechce dávat. Nejdou tam jít dát klasické plynové vzpěry? Nevíte někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Meken Vloženo 20. Březen 2015 Sdílet Vloženo 20. Březen 2015 Klasické plynové vzpěry tam dát určitě půjdou, jen se musí udělat pár změn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 20. Březen 2015 Sdílet Vloženo 20. Březen 2015 V hořejší poloze je nutné párkrát zacukat s dveřmi a ono se to chytne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Damijan Vloženo 23. Březen 2015 Sdílet Vloženo 23. Březen 2015 Jsem s tím dělal snad všechno a nic. Pak jsem jel do Škody, přišlo 5 mechaniku a čuměli na to, že to nikdy ještě neviděli a samo nevěděli co s tím. Tak jsem je sundal a budu tam dávat plynové no Ani nevím jestli jsou dobré nebo kaput podle Škody jsou kaput. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HOUZJ5AJ Vloženo 18. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2015 Nechci to zakřiknout, ale mám pocit, že po roce se problém s elektrickými pátými dveřmi vyřešil Při poslední návštěvě servisu před cca měsícem bylo vyměněno tlačítko pro ovládání dveří na kufru + přehrán software a od té doby dveře zatím spolehlivě fungují. Čili pokud to někomu zlobí i po výměně vzpěr (jako tomu bylo u mě), tak doporučuji ještě zkusit vyměnit to tlačítko. U mě to zatím pomohlo. Jinak jsem docela rád za prodlouženou záruku, protože financovat hledání chyby by mě teda moc nebavilo, stačili ty návštěvy v servisu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 13. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2015 Já jsem také po výměně vzpěr. Auto je 09/2013 a měnilo se to letos na jaře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 Jak často otvíráš kufr já minimálně 6x za den. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Vloženo 15. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2015 Muj SUP otvírá zadek denně zprůměrovaně taky 5-8x poslední 3 roky , a vzpěry mam původní z továrny . 17.10.2011 někde kdysi proběhlo moudro , že byla naka špatná serie těch vzpěr , takže žiju s tim ,že mě postihla SERIE ta SPRÁVNÁ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tady_vrana Vloženo 17. Červen 2016 Sdílet Vloženo 17. Červen 2016 Nezkoušel jste někdo ty vzpěry promazat? Víko se mi otevírá i zavírá zatím bez problému, ale mám pocit, že otevírání jde od cca 1/3 otevření ztuha - podle zvuku a přijde mi celé otevírání pomalé. Případně nemáte někdo tu špatnou vzpěru k rozebrání, aby bylo vidět jak je to uvnitř řešené a jestli půjde (a je potřeba) ten převod namazat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HANZTD Vloženo 17. Červen 2016 Sdílet Vloženo 17. Červen 2016 nahoru to zvedá celou váhu vrat , dolu celá váha vrat tlačí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Froli Vloženo 19. Červen 2016 Sdílet Vloženo 19. Červen 2016 Tak se taky přidám s problémem s otvíráním dveří. Zjistil sem přes diagnostiku že je špatná levá vzpěra. Sehnat ten starý typ nebylo možné tak sem nehnal ten nový typ jsou tenčí jak ty staré. Po výměne pořád stejné problémy. To bude asi potřeba vyměnit i tu druhou za tu novější a přehrát sw ? Ještě sem tu vzpěru ani neplatil tak ještě přemýšlím nad předělání na klasické plynové vzpěry stím máte někdo zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Froli Vloženo 23. Červen 2016 Sdílet Vloženo 23. Červen 2016 Tak vyřešeno je potřeba vyměnit oboje za nové a přehrát sw. Nyní to šlape jak má. Kdyby někdo chtěl jedna stará vzpěra je na prodej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.