LaudaRS Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 Zdravím pánové, nenašel jsem tu téma na sjíždění pneumatik a mě to trápí Po 15.000 normálního ježdění mám na svém OIII RS Tdi combi sjeté přední gumy na 2 mm..zadky jsou 5mm. V servisu mi řekli, že je to tím, že jezdím rychle a je to prý sportovní auto. Má někdo nějakou zkušenost?? Děkuji Lauda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 (editace) Sportovní auto?Octavia RS tdi? :smich: Editováno: 16. Červenec 2014, autor: bitttpower Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LaudaRS Vloženo 16. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 to se někdy dovíš v servisu i horší věci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 A co takhle napsat přesný typ pneumatik (rozměry, rychlostní index, výrobce, model, atd.)? Vysokorychlostní pneu můžou mít třeba jiné druhy směsi, než "obyčejné", pak taky rychle odchází. A ještě - co to je u tebe "normální ježdění"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
molczik Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 Pokud to jsou to Conti Sportcontact, tak ty moc nevydrží. To je guma, co mizí před očima. Doporučuji přejít pak na Michelin a nájezd bude vyšší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 Kecy v kleci - který SportContacty? 2 nebo 3? V jakém rozměru? Já mám třeba dvojky, 205/55 R16, najeto je na nich přes 40 000 km a mají přes 4 mm vzorku. Podotýkám, že na nich nejezdím žádný rally. Takže takto to nelze generalizovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
molczik Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 (editace) Možná je na tom SportContact 3 líp, ale dvojky se prostě sjíždějí rychleji, než cenově srovnatelná konkurence (Pirelli, Michelin). A za tím si stojím. Ve VW klubu jsme tohle řešili furt, to samé na forech pneu e-shopů. Ale ty jsi pravděpodobně ona výjimka potvrzující pravidlo, protože já si fakt nedovedu 4mm na SC2 40 tisíc představit. Po 40 tisích nebudou mít 4mm ani Michelin Primacy HP a to je absolutní špička ve výdrži. Jinak samozřejmě velmi záleží na způsobu používání (dálnice a klidná jízda gumy jak známo šetří) a také na točivém momentu auta. Čím silnější kára, tím pro gumy horší. Ale v žádném případě se nechci přít. Třeba to s těmi gumami prostě umíš a nesjížděj se ti. Editováno: 16. Červenec 2014, autor: molczik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 A co takhle napsat přesný typ pneumatik (rozměry, rychlostní index, výrobce, model, atd.)? Vysokorychlostní pneu můžou mít třeba jiné druhy směsi, než "obyčejné", pak taky rychle odchází. A ještě - co to je u tebe "normální ježdění"? přesně jak píšeš, obecně čím je pneu širší a má nižší profil a současně vyšší rychlostní index, rychleji se sjíždí... na briskoda je na to několik témat, ale jelikož nemám RS neřešil jsem jen jsem zběžně shlédl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 molcziku a proto píšu, ať se uvádí všechny údaje o pneu a detaily o způsobu používání, jinak se nedá dobrat žádných závěrů. A chápu, že s eresem se bude jezdit jinak (dejme tomu ostřeji, protože to umožňuje podvozek a výkon motoru), než s mojí 1.4 TSI a tím pádem odejdou pneu dřív. Jen mi přišlo jejich odrovnání normální jízdou (?) za 15 tkm hodně rychlé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 (editace) nebyl jsi jezdit někde na okruhu? např. pár jízd na okruhu v Brně je jako bys za stejnou dobu najezdil jednotky tisíc km ... tak se opotřebovávají pneu jednak stylem jízdy ale hlavně díky povrchu vozovky.... chodili jsme tam kdysi jezdit na inlajnech a bylo to to samé, kolečka jen ubývala... také jsme četl statistiku jak na sjíždění pneu má vliv dennodenní ježdění po kruhovém objezdu a to malého i středního poloměru.... podobně jako příčné prahy ničí silentbloky náprav, motoru i výfuku Editováno: 16. Červenec 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 No tak já má cotíky spotr 2, 225/45/18 najeto na nich 10ti km a nepozoruji zatím opotřebení mám tam ještě ten zářez na vnější straně!!! Zítra odfotím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bodyia Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 já má najeto 27t, z toho na letních 18t a myslím, že tuhle sezónu nepřežijí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 Nemám sice RS, ale taky mám 2,0tdi a přední gumy (27"dunlope) už jsou dost sjete, nalitano muzou mit cca 15tkm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
molczik Vloženo 16. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2014 molcziku a proto píšu, ať se uvádí všechny údaje o pneu a detaily o způsobu používání, jinak se nedá dobrat žádných závěrů. A chápu, že s eresem se bude jezdit jinak (dejme tomu ostřeji, protože to umožňuje podvozek a výkon motoru), než s mojí 1.4 TSI a tím pádem odejdou pneu dřív. Jen mi přišlo jejich odrovnání normální jízdou (?) za 15 tkm hodně rychlé. Souhlas. Je to i hodně o tom, kde jezdíš. Třeba dálnice je pro gumy ideálka, tam se prakticky nesjíždějí. Nejhorší je pro gumy brzdění a akcelerace, o smyku případně ostré jízdě do zatáček nemluvě. A pak je tu samozřejmě i fakt, že každé druhé auto nemá gumy správně nahuštěné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 18. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2014 Foto mojich po cca 10ti km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 21. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 Koukal jsem a po 17tis. km minimální opotřebení, stejné jako kačer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
molczik Vloženo 21. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 Kluci, to je debata jak rozprávka. Je přeci jasné, že každému se to bude sjíždět jinak. Jinak se sjíždějí gumy na RSu a jinak na 1.6 TDI, jinak na dálnici, jinak ve městě, jinak mladýmu raplovi, jinak klidnému řidiči....a neodpusím si jinak Michelin a jinak Continental. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.