Dobrota Vloženo 5. Únor 2011 Sdílet Vloženo 5. Únor 2011 Ctěl bych poradit s problémem. Vyměnil jsem čidlo snímače ABS u levého zadního kola (závada zjištěna VAG). Před výměnou svítila kontrola ABS a ESP neustále. Teď když jsem to vyměnil, tak po nastartování svítí kontrolka ABS dokus de nerozjedu. Potom zhasne. ABS i ESP funguje do doby než přejedu 35 km/hodinu. Potom se to všechno rozsvítí. a ABS a ESP vypne. Potřebuji poradit co s tím. Zadní kotouč nemá na unašeči mřížku pro snímač ABS. Jedná se o RM 2005 OII, 1.6i 75Kw. Díky za každé info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel0805 Vloženo 24. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2011 Jak jsi to prosím tě vyřešil? Mám zhruba stejný problém.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirek.mika Vloženo 24. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2011 Nevím jestli je to ta samá závada ale mně museli vyměnit ložisko zadního kola které je i z nábojem. Je na něm totiž takoví kroužek, který se rozpadne a vypadnou z něj magnety. Prý se to stává docela často,nemoc nebo spíš vlasnost O2 . To ložisko co mi tam namontovali (orygo) už by prý mělo být kvalitnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romie Vloženo 31. Květen 2013 Sdílet Vloženo 31. Květen 2013 Ahoj, mám úplně stejný problém. Myslel jsem že je to čidlo, jak mi psal VAG, ale po výměně závada přetrvává bez jakékoliv změny. Můžu usuzovat tedy na výměnu toho ložiska? A zvládnu to doma svépomocí? Jsem docela technicky zdatný. Mám O II 1.9. TDI 2006, BXE Díky za reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
škůdkař Vloženo 12. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2013 Zdravím,také mám stejný problém.Na začátku to hlásilo pravé zadní čidlo po měsíci když jsem se odhodlal ho vyměnit svítilo ABS ESP a k tomu ještě blikala kontrolka ruční brzdy po výměně čidla to stále píše vadné a ještě k tomu to začlo hlásit i levou stranu.... je to taky těma kroužkama ABS? nebo závada může být jinde? Předem moc děkuji za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Schavi Vloženo 12. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2013 Vyměnit ložiska a bude klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Super Sprint Vloženo 21. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 Zdravím chlapi. Mám Oktávku 2, 2.0 TDI, 103 kw, r.v. 2007. Několik měsíců se mi rozsvicuje kontrolka ABS+ESP, občas svítí samotné abs, ale většinou obě naráz. V autorizovaném servise to projeli přes diagnostiku a řekli mi, že se bude muset vyměnit levé zadní ložisko, že je na něm pevně napojený nějaký kroužek od abs(patrně rotor abs co jsem dohledal na netu) a ten hlásí tu chybu(zatím jen "sporadickou", ale rozsvicuje se to čím dál častěji). A kvůli tomu kroužku se prý musí vyměnit i celé to zadní ložisko. Moje otázka zní, šlo by to nějak rozchodit bez nutnosti výměnit? Např. promazat to kontoxem apod... Pokud jediná možná oprava bude výměna, je nutná měnit celé ložisko? Díky za odpovědi;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Schavi Vloženo 21. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 Je tu o tom několik témat! Musíš vyměnit celé ložisko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 21. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 Promazat jako co? Buď je v řiti kroužek na snímání otáček nebo čidlo nebo kabeláž a nebo vše. Kroužek je součástí náboje kola s ložiskem, tedy je to celek který je třeba měnit celý. V servisu ti to předpokládám řekli česky, tady je to taky česky a ty to chceš opravovat Kontoxem? Zajeď si s tím za někým kdo tomu rozumí, opraví ti to a nešpekuluj. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host kisik20 Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 (editace) Tak jsem na tom zřejmě stejně: 00287 - ABS snimac otacek kola vzadu vpravo (G44) 003 - mechanicka chyba - Sporadická Poznám jestli se jedná o čidlo nebo o kroužek na náboji kola? Jste tu někdo z Havlíčkova Brodu a okolí na výměnu? "kola vzadu v pravo" je to z čelního pohledu na auto? Nebo je to pravé kolo z pohledu sedícího řidiče? Děkuji Editováno: 4. Listopad 2014, autor: kisik20 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 Taky řeším pravé zadní kolo. Musíš sundat kolo a strčit hlavu do podběhu a podívat se z vnitřní strany. Chlape musíš pootočit ložiskem, tzn. že musíš mít povolenou ruční brzdu, takže si dej pod druhé zadní kolo klín nebo šutr. Když pak potočíš kotoučem, tak z té vnitřní strany uvidíš to ložisko. Po jeho obvodu je magnetický pásek a ten je snímán čidlem. V 99% případů je tato závada ne na čidle, ale právě na tomto pásku, protože časem vyrezne, případně se vydrolí a čidlo pak nemá info a vyhodí chybu do ŘJ. Pravá zadní znamená z pohledu sedícího řidiče v autě. Ložisko stojí i 4500 Kč, ale sehnal jsem FAG za 2000 Kč. Pokud si to budeš měnit sám...na čem to máš a budeš to měnit sám? Jsem netušil že napíšu slohové cvičení. Po 4 dcl vína. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 Fór je v tom, že ložisko pokud Ti nehučí je v pořádku, ale ten ABS pásek je jeho součástí a musíš vyměnit celé ložisko. A pokud nechceš aby Ti to na palubovce svítilo jak na diskotéce, tak to musíš vyměnit. Druhý fakt je, že v zimě pokud se dostaneš na hladký povrch, tak Ti ABS pravděpodobně nepomůže (protože nebude mít adekvátní info z čidla) a ty se budeš nekontrolovaně šoupat neznámo kam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 4500,- za náboj je pecka. Když sem to vzadu měnil (3,5roku zpět) tak prvovýroba 2200,- a druhovýroba od stejnýho výrobce 1500,- koupil sem druhovýrobu a zatím 65tkm klid. Btw tenkrát se mi to tak pěkně odlupovalo že ten kroužek šmejkal o čidlo takže bylo taky KO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host kisik20 Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 Menit to sam urcite nebudu nemam zadne naradi a neni to muj obor , zjistuju info abych nechal vymenit jen to potrebne. Projizdel jsem to s diagnostikou a prijde mi divne ze vsechny 4kola ukazuji stejne hodnoty a vypada to jako by byly senzory abs v poradku. Nad 40km/h ale diagnostika prestane ukazovat hodnoty a do pameti zavad se zapise vyseuvedena chyba o pravem zadnim kole. Tak snad to bude opravdu ten snimaci krouzek na naboji. Postup te diagnostiky zda je to krouzkem na naboji jsem moc nepochopil jak se na nej podivat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 ABS čidla se aktivují nad 35km/hod. Proto Ti to dělá až při této rychlosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 Po jeho obvodu je magnetický pásek a ten je snímán čidlem. V 99% případů je tato závada ne na čidle, ale právě na tomto pásku, protože časem vyrezne, případně se vydrolí a čidlo pak nemá info a vyhodí chybu do ŘJ. dobre píše chalanisko ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 5. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2014 No pri vymene je nejvetsi problem ten, ze ve stredu naboje neni 6-ti hrana matka, ale torx XZN M18. Nikde hho nemaji a kdyz jo tak stoji jak navsteva servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2014 a ešte sa zapotíš pri povoľovaní... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 Nechal sem si to vyměnit v lidovým servisu, přijel sem ve stanovený čas a za 20min bylo hotovo, náboj sem si koupil sám. Jezdit s takovou prkotinou 40km do autorizáku ee a mordovat se pořád doma když není vybavená dílna taky není nic moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Schavi Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 Nezapotíš.. my jsme to povolili tak, že na ten torx nasadíš trubku dlouhou cca 1.5m a šlo to samo..prostě páka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 Přesně. Kdo chodil do fyziky poznal co to je páka! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelBrno Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Zdravim, Vag mi pise chybu na levem prednim cidle. Po vymene cidla beze zmeny. Muze to byt take loziskem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Může. Většinou je problém v ložisku ne v čidle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filltos Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Ahoj, svítí mi taky kontrolky ABS+ESP (rozsvítí se mi při rychlosti nad cca 35km). Byl jsem na VAGU, ale tam to nic nepsalo (jen nějaké podpětí na kontrolkách palubky). Může i toto být špatným páskem na ložisku (zapisuje se toto do VAGu?)? Díky F. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 (editace) Mě to vypsalo jako sporadickou závadu. Ale tak jak to popisuješ to vypadá na tento problém. Sundej kolo, podlož si kolem auto kdyby něco, strč hlavu do podběhu a podívej se škvírou na ten magnetický pásek. On jde vidět a když si ložiskem pootáčíš, tak si ho po obvodu zkontroluješ. Posvit si baterkou. Fotky máš výše. Ten magnetický pásek musí být pěkný neporušený. Jakmile bude vyrezlý je to ono. Editováno: 8. Duben 2015, autor: agent007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.