Publikováno Červenec 25, 201411 r Mimochodem mám taky už první problém . Příjde mě, že je snad špatně nalepené přední okno. Od rychlostí cca 120-130km/h se začne ozívat opravdu nepřijemný vzuk od spodní části předního okna (na řidičově straně). Zní to jako od větru, který se někudy dostává dovnitř a je to opravdu nepřijemné a slyšitelné i na zadních sedlech.... asi bude první reklamace... Někde to tady tuším, už někdo řešil, ale nenašel jsem to... nevzpomenete si někdo? Např. kolega Hravec je expert na vyhledávání v historii, mě se to nepodařilo.... díky za tip...
Červenec 25, 201411 r netuším že by se tu o tom psalo.... ale to dělá plast pod oknem, v levém dolním rohu, dohledal jsem briskoda ... už jsem si kdysi plast upravoval.... podlepil oboustrankou... fota z briskoda: jinak dle briskoda to prý byl i problém O II (já osobně jsem to ale nikdy nezaznamenal a O II a O II FL jsem měl dohromady 240 tis. km) Upraveno Červenec 25, 201411 r od Hravec
Červenec 26, 201411 r Autor Ok, možná se pletu a bylo to na jiném fóru.... na ten plast se mrknu, díky za tip... myslíš jako, že moc vyčnívá, případně se odlepuje ? To bych možná mohl i vidět, když se při jízde nakloním dopředu.... I když se mě to nezdá, ten zvuk zní jako když necháš pootevřené okénko a fičí ti dovnitř. Takový šelest, je to dost nahlas a opravdu nepřijemné.... Jinak u OII, kde mám zhruba podobný nájez jako ty, tak taky nic...
Červenec 26, 201411 r Ten plast má tendenci za jízdy vibrovat a taky jsem ještě udělal to (vlastně napřed) že jsem přes koleno přihnul horní část dveří (při staženém okně)
Červenec 27, 201411 r Autor Tak super , byl to ten plast, podlepeno .... Hravče díky za praktickou radu... sám bych nevěřil, jak dokonale funguje přenos (rezonance) zvuku, takový malý kousek ničeho a takový kravál uvnitř auta... Upraveno Červenec 27, 201411 r od Napalm
Červenec 27, 201411 r Autor Podlepil jsem to oboustrnakou, jak si psal... Nejprve jsem plast vycvaknul, stačí tak cca 10-15cm od kraje, jsou tam takové malé packy, nejlepší podebrat malým šourovákem a opatrně vyndat... pak jsem na hranu skla nalepil oboustranku a plast vrátil a přitlačil..... a nakonec jsem vzal ostrý řezací nůž a obřízl pásku co vyčnívalal na skle... Na pohled není poznat nic, ale hluk je pryč... ... je jen otázka zda např. po zimě neztratí ta páska lepící funkci a bude to stále fungovat... i když myslím, že jen ten měkký materiál mezi sklem a plastem by měl ten hluk utlumit....
Srpen 9, 20178 r Bylo by prosím možné hodit fotku přímo toho místa, aby člověk věděl přesně, kde, co a jak, kdyby to přišlo?
Srpen 12, 20178 r Jsem opravdu rád, že jsem na tohle téma narazil, jelikož jako majitel OIII FL mám tento problém taky. Příčinu jsem hledal cca týden a je to přesně jak říkáte - plastové rožky u stěračů ozývající se nad cca 120km/h. Co je ale na tom nejzajímavější je to, že OIII před FL, kterou máme doma, má ty plastové rožky prakticky napevno (nalepené) a nic nevibruje a nevydává zvuky. Tohle se nepovedlo, ještě navíc je to v místech, kde je veliký odpor vzduchu. To bych čekal, že je napadne.
Srpen 13, 20178 r Jsem momentálně na T&T, tak snad se to zobrazí. Jak už je zde uvedeno, jde o to, že vyfocený díl není pevně uchycený ke sklu. Je naopak pohyblivý a nad cca 120km/h vydává pazvuky.
Srpen 14, 20178 r Měl jsem doma zbytek pattexu, se kterou jsem lepil RZ na býválé OIII. Zkoušel jsem nalepit přímo na sklo a vypadalo to nevzhledně a šlo vidět, že pod tím plastem něco je. Nemyslím teď bílou barvu pásky. Takhle to drží zatím skvěle a prakticky to není vidět. Pokud to do budoucna nevydrží, budu řešit jinak. Zatím to pomohlo a v autě je nad 130km/h opět klid.
Srpen 14, 20178 r Přátelé okřídleného šípu, zdraví kolega z F1 sekce. A co tak trochu neutrálního silikonu? Ten jen tak nepovolí. Radek.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.