msekl Vloženo 22. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2014 Zdravím Vás lidi, potřebuji nutně poradit. Když zapnu topení tak jen cvaká, ale nefouká. Zkusil jsem vyměnit předřadné odpory topení, ale to taky nepomohlo. Kdo by věděl a poskytl jakou koliv radu budu moc rád. kód motoru AEE 1.6MPi. Toto topení co je na fotkách, jsem ještě v jiné felicii nikde neviděl. A mám klimatizaci. R.v. 1996. Výbava automobilu Laurin&Klement. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 22. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2014 je to talianska dorábková klíma značka DIAVIA , tam musíš ísť len po kábloch a hľadať odkiaľ kam napätie ide a kam už nie ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
msekl Vloženo 23. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 23. Říjen 2014 (editace) No tak jsem zkusil jít od pojistek až k motoru topení a něco je ve zkratu, protože mi to vyhodilo už druhou pojistku 25A a zjistil jsem, že to vyhazuje rychlost 4 u topení. Tak teda nevím co by to mohlo dělat.... nemá někdo fotku, nebo obrázek jak vypadá předřadný odpor, nebo je stejný jako u 1,3? Editováno: 23. Říjen 2014, autor: msekl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 29. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2014 Měly by bejt shodný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
msekl Vloženo 30. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 3x jsem to prošel a nic jsem nepřišel. Nevím si rady a do servisu si to dávat nechci, protože co jsem se ptal, tak s tady tím si vědí rady pouze ve škodovce a to je moc drahé.... Kdyby ještě někoho něco napadlo, tak budu velice rád, za každý nápad, či radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octa.diskuter Vloženo 23. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2014 Jestli to spali pojistku 25 A, tak by to melo jit snadno gohledat. Odpor toho neceho vandeho je mensi nez 0,5 Ohm a pritom normalne by mel byt vetsi. Jeste mi neni jasny termin "zapnout topeni". Rad bych si upresnil, ze se tim mysli "zapnout ventilator". Potom rychlost 4 podle dilenske prirucky pro stejny motor v Oktavce je vyobrazena, jakoze tam zadny predradny odpor neni a napeti jde z prepinace primo na ventilator. (Pricemz do prepinace to jde podle schematu prave pres nejakou 25A pojistku. To bude asi ta, co ji palis.) Uplne nejdriv bych tedy odpojil ventilator a zmeril jeho odpor. Pokud bude mene nez tech 0,5 Ohmu, tak je nejspis kaput. (I mene nez 1 Ohm by mi bylo podezrelych. Bohuzel nevim, kolik ma byt normalne. Budes si muset jit k nekomu zmerit odpor funkcniho ventilatoru.) (Kdyz to budes rozebirat, tak zrovna muzes promerit predradne odpory. Ale pokud tu 25 A pojistku prepalis pouze pri nejvyssi rychlosti, tak v nich problem nebude.) Ze zvedavosti bys mohl promerit svorky prepinace rychlosti ventilatoru, jestli neni nejaka bota tam. (Ale tam bych zkrat nekam na kostru moc netipoval.) Pokud furt nic, tak bys samozrejme mel jit po dratech a hledat zkrat na kostru. (Hledal bych hlavne cestou od prepinace pres odpory k ventilatoru.) A pokud tam je klima Diavia (nevim, jak felda normalne vypada), tak se muze stat, ze pri dodelavani klimy nekdo neco k temto dratum pripojil. Ale nejakou takovou klimu mam v Oktavce a podle schematu tusim, ze se tam spis zapojovalo neco pouze k 1. rychlosti. (Kdyz zapnes klimu, tak to samo pusti ventilator aspon na 1. rychlost.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dwdw Vloženo 30. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 Nazdar vie mi niekto poradit nejde mi vobec ventilator kurenia ani na jednej rychlosti vymenil som konektor a predřadny odpor a stale nic sem tam zapne na 4 rychlost ale uz mam hlavu smutku poradi niekto ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2015 Pojistka nebo ten přepínač, taky můžou bejt uklepaný dráty mezi přepínačem, odporem a motorkem. Chce to elektrikáře, pokud sám elektrice moc nerozumíš, najdi si někoho kdo to zvládne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dwdw Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 dnes aj prepinac vymenený a kúrenie stále nejde ! este mam podozrenie na relé alebo niečo v poistkovéj skrinke . PORADI NIEKTO ESTE ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 A proměřils vedení mezi tím přepínačem, odporem a motorkem? Neproměřil ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dwdw Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 no veru nie a ja to ani neviem teda budem musiet niekoho oslovit ! alebo to zvladnem aj ja sam ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 Jednodušší a rychlejší bude někomu říct - už jen vysvětlení celýho způsobu proměření (který problému znalej člověk učuní za 5 minut) by písemně vydalo asi tak na hodinu ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dwdw Vloženo 6. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2015 Zdravim vas uz po druhy krat sa mi stalo ze po natankovani lpg mi zacne ist ventilator kurenia na 4 stupni je to len sprosta nahoda ? je aj na kurenie nejake relee ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 6. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2015 Proměř nebo radši NECHEJ PROMĚŘIT ty dráty pod palubkou - nejspíš tam máš študenty jak prase a taky sem-tam nějakýho kraťase... Zaměřit se na pojistkovou desku nad nohama spolujezdce - jestli je v ní mokro, tak máš o práci postaráno - viz příslušný vlákna zde na fóru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.