Přejít na obsah

CB v autě

Martin.VIP

Doporučené příspěvky

Mám CB radiostanici a hodlám ho nějak šikovně zabudovat do mojí Octavie. Nemáte někdo rady, a fotky ohledně vhodného místa kam ji umístnit?

Uvažoval jsem že ji dám do přihrádky pod autoradio, nebo do přihrádky před spolujezdcem ( tady je to celkem nepraktické ale taky možnost - nepřitahuje pozornost), potom mě ještě napadlo že by šla pod loketní opěrku do otvoru kde je držák nápojů ale tam bude asi málo místa. Ještě nejsem rozhodnut.

Proto se vás ptám jestli někdo nemá lepší nápad. Díky za odpovědi.

Radiostanice Elix 77s a magnetka ML 145.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám dotaz,nač potřebuješ CB do soukromého auta? v oktě moc místa na kvalitní uložení není ! a ještě k tomu anténa nix mox ;)

pokud jezdíš hoooodně ,tak využiješ max 10 kanál na info RITA doprava,ale stejně tam kecaj kamionáci,ale občas upozorní ,to je jediná výhoda a 9 kanál je tísnový,zbytek je na nic,leda pro kecálky o ničem a o hovně ;) .....

kdyby někdo chtěl,valí se mi 3 CB v garážích ;);)

Odkaz ke komentáři

měl jsem CB v autě asi 3 tydny- z toho jeden jsem byli s kamosema v jiznich cechach a na domluvu behem cesty je to supr vec :-) Jinak i po Praze tam clovek neco zaslechne o Barrandaku atd. Mam rucku a v Praglu proste nemuzete nechat v aute nic co by bylo videt a slo ukrast, takze mel furt prudilo to vselijak schovavat a sundavat magnetku a tak dal...

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

CB používám už dlouho, zatím jsem ho měl v každém autě. Staničku jsem přidělal z boku na plastový tunelu levého kolena spolujezdce. Elektriku mám komplet schovanou, anténu pomocí udělaného držáku na hagusu. A ukostřený zpět na kostru. Jezdím hodně a nedám dopustit na toto zařízrní, jde o rychlost, náhodné měření, občas potřebuji poradit trasu cesty, v zimě při nehodách a kolonách..prostě je to dobrá věc. A když nechci , jednoduše ji vypnu. Používám značku president ASCL. zdarec

Odkaz ke komentáři

Taky jsem CBčkář už deset let :palec2: :palec2:

Když jsem si auto pořizoval, tak jsem chtěl dát pevnou mobilku do prostřed střechy. Mám President Alabama-výborná anténka pro montáž přímo do plechu. Pak jsem pořídil ještě magnetku od Presidenta.

No jo jenomže...pak jsem pořídil oktu co má šíbr. Takže prostředek střechy nepřipadá v úvahu a vrtat auto se mi najdenou nějak nechce :) Tak používám spíš tu magnetku lol Nicméně je taky dobrá, čili to není taková tragédie...

Co se týče staniček, tak mám svoji upe první stanici Formel 1, ta je do auta dostačující. Citlivá, jednoduchá na ovládání...ale má "jen" 40 kanálů...

Na expedičky beru domácího a téměř stabilního Presidenta George - toho bych zase v autě nenechal bez dozoru...čornuté autorádio by mě tak neštvalo jako tohle CB :smich:

Můžu zapojit přes redukci anténího konektoru i ručku Allamat 87 s extením napájením, ale to zas není tak pohodlný ;)

Jinak stabilně tedy v autě CB nemám. Pokud ho beru, tak otevřu kastlík před spolujezdcem, narvu tam staničku, koax zabouchnu do dveří a napájení si dotáhnu ze zapalovače...jenom nevím na kolik A má Octávka jištěnou zásuvku zapalovače :p:smich:;)

Editováno: , autor: TomášT
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Já mám Allamat 4O8, nechal jsem ji napevno zabudovat do kastlíku pod rádiem. Ani jsem nemusel dávat vnější reproduktor, je dobře slyšet ze zabudovaného repra. Mikrofon mám pověšený na zpětném zrcátku. Anténu mám pevnou, v zadní části střechy. Toto řešení mi vyhovuje. Kdo hodně jezdí, CB je užitečná věc a když už mně ty kydy lezou krkem, jednoduše ji vypnu.

Odkaz ke komentáři

Diky,som o mieco chytrejsi,ale ta skratka mi nesedi CB skor RD jako radio stanice,alebo ako pisal Tomas obcanske pasmo OP,ale je to jedno proste ty co to pouzivaju vedia co to je ale vyzera to ako dobra vecicka v aute,ale zase si poviem,navy dx,dvd,CB a kopec dalsich medii v aute a zlodeji maju vse v jednom po kope :feve:

Odkaz ke komentáři

CB=Citysen Band...(je to zkratka anglických slov ne českých!!!) :palec2:

Další takovou podnovinkou je pásmo 440MHz alias PMR(Portable Mobil Radio) - to jsou ty maličké stanice o výkonu do 0,5W, které koupíte v nejrůznějších tvarech v obchodech ;)

Editováno: , autor: TomášT
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...