dakule Vloženo 13. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2014 (editace) panove chtěl bych se zaptat - když startuji studeny motor tak když naskoči , starter ma zvuk jako by ještě chvilinku točil pak zvuk utichne při dalších startech už to neděla jen vždy při startovani studeneho motoru je to normalni? ma to tak byt? motor 1,4 TSI děkuji Editováno: 13. Listopad 2014, autor: Pawouk Necituj předchozí příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2014 A je to určitě zvuk od startéru?PS: Necituj přímo předcházející příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dakule Vloženo 13. Listopad 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Listopad 2014 (editace) zdase mi že necituji přispěvek ,otačky motoru mam v pořadku a co jineho by to mohlo byt za par sekund to utichne tak si myslim jestli nějak opožděně pastorek nezajede Editováno: 13. Listopad 2014, autor: Pawouk Odstraněna citace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2014 No je to možný. A protože to s tímto tématem přílíš nesouvisí, oddělím to do samostatného vlákna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lh13 Vloženo 23. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2014 Přesně tohle dělá i mě...taky se mi zdá,že při prvním studeném startu-startér točí déle než by měl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 9. leden 2015 Sdílet Vloženo 9. leden 2015 Má někdo dnes ráno začíná hluk? http://youtu.be/aGW25kKc0Z0 http://youtu.be/41wni5Pw3QI http://youtu.be/0YDFafhPvOA On ví, co slyší ?Děkuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lh13 Vloženo 15. leden 2015 Sdílet Vloženo 15. leden 2015 To je přesně ten zvuk,co dělá i mě?Co by to mohlo být?Dělá to jen při prvním studeném startu a potom už ne...Jde o to jestli jezdit a neřešit to a nebo raději s tím někam do servisu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dakule Vloženo 15. leden 2015 Autor Sdílet Vloženo 15. leden 2015 (editace) no ja to měl v servisu i přes noc, aby to měli rano studene, nic neslyšeli potom že něco jo dokonce si to nahrali, pry to poslali do boleslavi a že je to normalni,děla mi to taky uplně to same jedině zajet do servisu co na to řeknou u vas mechanici Editováno: 15. leden 2015, autor: dakule Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Takže ,hluk je normální a není vážně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Ty jo, úplně stejný zvuk dělá otcova strará jedničková Fabia (1,4, 16 V) - začalo to kolem 100 tis. km a nejdříve to dělalo jen v zimě, teď už celoročně, jen při studeném startu. Podle zvuku se mi zdá, že se startér ještě protočí, i když už není pastorek v záběru - zvýší se jeho otáčky. A nebo naopak, že pastorek vyskočí se zpožděním a motor s ním pěkně zatočí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Určitě nestartér Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 jak to víš? V každém případě je ze zvuku je patrné, že to je něco, co se pohybuje (rotuje, kmitá) rychleji než motor na volnoběh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Souhlasím s Wittmannem. Začala mi to dělat OI, někdy kolem 90k km. V servisu rozebral startér, šel najisto. Suché vše, co bylo namazané z výroby. Lehce promáznul LV1(2) a až do prodeje (270k) to již nikdy neudělalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dakule Vloženo 19. leden 2015 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Souhlasím s Wittmannem. Začala mi to dělat OI, někdy kolem 90k km. V servisu rozebral startér, šel najisto. Suché vše, co bylo namazané z výroby. Lehce promáznul LV1(2) a až do prodeje (270k) to již nikdy neudělalo. a byl jste už někdo s tim v servisu? popřipadě jim dat poslechnout ten zvuk s nahravky? zajimalo by mě jejich nazor a řešeni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 já ne. Auto jsem věnoval rodičům a otec je spíše pozorovací typ:-) A k tomu startéru jsem došel spíše vylučovací metodou, nehádám se, že to je od něj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Já s OI jsem v servisu byl, ale o OIII polemizovat nebudu, napsal jsem jen to, co vím z vlastní zkušenosti a jak mi ta nahrávka připadá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Auto je nové . 4200 km . Rok 10,2014 . Vyloučené startér . Vysokotlaké palivové čerpadlo je ? ! ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 A Ty si myslíš, že do nového auta se nemůže dostat vadný díl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Auto je nové . 4200 km . Rok 10,2014 . Vyloučené startér . Vysokotlaké palivové čerpadlo je ? ! ? vzadu u nádrže? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Tam ne, to je přímo na motoru na víku hlavy válců. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 Studovali jsme VAG fóra z Anglie, Francie, Itálie a Německa, a našel mnoho automobilů, které mají tento šum (motor 1,4 TSI 103 kW) .Nimeni nebyl nalezen řešení. Poslal jsem e-mail (s videem)) Škodových závodech a já jsem dostal pouze vyhýbavou odpověď. Myslím, že dál hledat řešení, nemá smysl.Automobilka a továrna, takže se nemusíte odpovědět na otázku. Je mi líto, že jsem si koupil tohle auto, lepší hůl na Škoda Octavia Tour 1,6 MPI 1/2008. Zdraví všechny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. leden 2015 Sdílet Vloženo 19. leden 2015 tak ono je možné, že to je prostě vlastnost, to by ale automobilka asi věděla a velmi ochotně by ti to sdělila. Pokud to dělá jen někomu, tak to tak úplně vlastnost není. Myslím, že automobilka také moc dobře ví, čím to je - ten problém není ani náhodou ojedinělý - ale oficiálně dělají mrtvého brouka... Pravděpodobně to není nic zásadního a kam by přišli, kdyby to každému, komu to dělá měli v rámci záruky opravovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 Velmi dobře. V případě, že nejde o nic vážného, a já vím, co to je, a já řekl tiše. Nemyslím si, že je obtížné zaslat odpověď e-mailem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 19. Únor 2015 Sdílet Vloženo 19. Únor 2015 Hi, It seems that the noise is normal for engines 1.4, 1.8 TSI . The noise is made by high pressure fuel pump , injectors and injector ramp . At cold start , in that split second, more fuel is pumped for start up because the engine is cold (you can see on RPM indicator, it rises at 1200 rpm as the noise lasts). Attach a video , at the end, injector noise is heard like the noise: http://www.youtube.com/watch?v=Hg1lhTlSZwE So that is the reason the noise is heard. The engine is cold, the noise will be heard. The starter has nothing to do with it. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Včera jsem si všimnul, že při prvním nastartování ráno se ozval nějaký jakoby bzučivý zvuk z motoru na cca 2 s ( jakoby se nevrátil pastorek od startéru hned zpět ) Slyšel jsem to pouze proto, že jsem nastartoval s otevřenými dveřmi. Při následném opakování startu se již toto neopakovalo. Další den při prvním startu po ránu se tento zvuk objevil znovu, ale opět jen při prvním startu pak při dalších startech po sobě ne. Vyzkoušel jsem to i během dne a opakuje se to vždy po delším stání a to opět jen při prvním startu pak již ne. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Mám to hned řešit nebo to nechat až kdyby se to nějak zhoršovalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.