dakule Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 (edited) panove chtěl bych se zaptat - když startuji studeny motor tak když naskoči , starter ma zvuk jako by ještě chvilinku točil pak zvuk utichne při dalších startech už to neděla jen vždy při startovani studeneho motoru je to normalni? ma to tak byt? motor 1,4 TSI děkuji Edited November 13, 2014 by Pawouk Necituj předchozí příspěvek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 A je to určitě zvuk od startéru?PS: Necituj přímo předcházející příspěvek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakule Posted November 13, 2014 Author Share Posted November 13, 2014 (edited) zdase mi že necituji přispěvek ,otačky motoru mam v pořadku a co jineho by to mohlo byt za par sekund to utichne tak si myslim jestli nějak opožděně pastorek nezajede Edited November 13, 2014 by Pawouk Odstraněna citace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted November 13, 2014 Share Posted November 13, 2014 No je to možný. A protože to s tímto tématem přílíš nesouvisí, oddělím to do samostatného vlákna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lh13 Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 Přesně tohle dělá i mě...taky se mi zdá,že při prvním studeném startu-startér točí déle než by měl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alunakis Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Má někdo dnes ráno začíná hluk? http://youtu.be/aGW25kKc0Z0 http://youtu.be/41wni5Pw3QI http://youtu.be/0YDFafhPvOA On ví, co slyší ?Děkuju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lh13 Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 To je přesně ten zvuk,co dělá i mě?Co by to mohlo být?Dělá to jen při prvním studeném startu a potom už ne...Jde o to jestli jezdit a neřešit to a nebo raději s tím někam do servisu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakule Posted January 15, 2015 Author Share Posted January 15, 2015 (edited) no ja to měl v servisu i přes noc, aby to měli rano studene, nic neslyšeli potom že něco jo dokonce si to nahrali, pry to poslali do boleslavi a že je to normalni,děla mi to taky uplně to same jedině zajet do servisu co na to řeknou u vas mechanici Edited January 15, 2015 by dakule Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alunakis Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Takže ,hluk je normální a není vážně? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Ty jo, úplně stejný zvuk dělá otcova strará jedničková Fabia (1,4, 16 V) - začalo to kolem 100 tis. km a nejdříve to dělalo jen v zimě, teď už celoročně, jen při studeném startu. Podle zvuku se mi zdá, že se startér ještě protočí, i když už není pastorek v záběru - zvýší se jeho otáčky. A nebo naopak, že pastorek vyskočí se zpožděním a motor s ním pěkně zatočí... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alunakis Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Určitě nestartér Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 jak to víš? V každém případě je ze zvuku je patrné, že to je něco, co se pohybuje (rotuje, kmitá) rychleji než motor na volnoběh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oct Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Souhlasím s Wittmannem. Začala mi to dělat OI, někdy kolem 90k km. V servisu rozebral startér, šel najisto. Suché vše, co bylo namazané z výroby. Lehce promáznul LV1(2) a až do prodeje (270k) to již nikdy neudělalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakule Posted January 19, 2015 Author Share Posted January 19, 2015 Souhlasím s Wittmannem. Začala mi to dělat OI, někdy kolem 90k km. V servisu rozebral startér, šel najisto. Suché vše, co bylo namazané z výroby. Lehce promáznul LV1(2) a až do prodeje (270k) to již nikdy neudělalo. a byl jste už někdo s tim v servisu? popřipadě jim dat poslechnout ten zvuk s nahravky? zajimalo by mě jejich nazor a řešeni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 já ne. Auto jsem věnoval rodičům a otec je spíše pozorovací typ:-) A k tomu startéru jsem došel spíše vylučovací metodou, nehádám se, že to je od něj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oct Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Já s OI jsem v servisu byl, ale o OIII polemizovat nebudu, napsal jsem jen to, co vím z vlastní zkušenosti a jak mi ta nahrávka připadá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alunakis Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Auto je nové . 4200 km . Rok 10,2014 . Vyloučené startér . Vysokotlaké palivové čerpadlo je ? ! ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oct Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 A Ty si myslíš, že do nového auta se nemůže dostat vadný díl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Auto je nové . 4200 km . Rok 10,2014 . Vyloučené startér . Vysokotlaké palivové čerpadlo je ? ! ? vzadu u nádrže? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawouk Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Tam ne, to je přímo na motoru na víku hlavy válců. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alunakis Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Studovali jsme VAG fóra z Anglie, Francie, Itálie a Německa, a našel mnoho automobilů, které mají tento šum (motor 1,4 TSI 103 kW) .Nimeni nebyl nalezen řešení. Poslal jsem e-mail (s videem)) Škodových závodech a já jsem dostal pouze vyhýbavou odpověď. Myslím, že dál hledat řešení, nemá smysl.Automobilka a továrna, takže se nemusíte odpovědět na otázku. Je mi líto, že jsem si koupil tohle auto, lepší hůl na Škoda Octavia Tour 1,6 MPI 1/2008. Zdraví všechny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 tak ono je možné, že to je prostě vlastnost, to by ale automobilka asi věděla a velmi ochotně by ti to sdělila. Pokud to dělá jen někomu, tak to tak úplně vlastnost není. Myslím, že automobilka také moc dobře ví, čím to je - ten problém není ani náhodou ojedinělý - ale oficiálně dělají mrtvého brouka... Pravděpodobně to není nic zásadního a kam by přišli, kdyby to každému, komu to dělá měli v rámci záruky opravovat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alunakis Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Velmi dobře. V případě, že nejde o nic vážného, a já vím, co to je, a já řekl tiše. Nemyslím si, že je obtížné zaslat odpověď e-mailem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alunakis Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Hi, It seems that the noise is normal for engines 1.4, 1.8 TSI . The noise is made by high pressure fuel pump , injectors and injector ramp . At cold start , in that split second, more fuel is pumped for start up because the engine is cold (you can see on RPM indicator, it rises at 1200 rpm as the noise lasts). Attach a video , at the end, injector noise is heard like the noise: http://www.youtube.com/watch?v=Hg1lhTlSZwE So that is the reason the noise is heard. The engine is cold, the noise will be heard. The starter has nothing to do with it. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xx30 Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 Včera jsem si všimnul, že při prvním nastartování ráno se ozval nějaký jakoby bzučivý zvuk z motoru na cca 2 s ( jakoby se nevrátil pastorek od startéru hned zpět ) Slyšel jsem to pouze proto, že jsem nastartoval s otevřenými dveřmi. Při následném opakování startu se již toto neopakovalo. Další den při prvním startu po ránu se tento zvuk objevil znovu, ale opět jen při prvním startu pak při dalších startech po sobě ne. Vyzkoušel jsem to i během dne a opakuje se to vždy po delším stání a to opět jen při prvním startu pak již ne. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Mám to hned řešit nebo to nechat až kdyby se to nějak zhoršovalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts