Přejít na obsah

Komfortní jednotka a klíč

Bezďa

Doporučené příspěvky

Zdravím,

z důvodu závady na stávající jednotce 433A jsem provedl výměnu za 433E.Tím pádem bych rád dodělal DO k centrálu. Je mi jasné že potřebuju klíč s výr. číslem 1J0, ale těhle klíču je více variant je třeba si dát pozor při výběru klíče ale následně fungoval a komunikoval s touto komfortní jednotkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

Čus chlapy, hledal jsem všude různě tady na fóru jestli nenajdu přesně vlákno co sedí mému požadavku, ale asi nikdo neřešil úplně stejnou věc, tak to tedy napíšu sem.
Bratrovi na Fabii I z roku 2001 shořela ŘJ centrální elektroniky. (6Q2 937 049B) Respektive to začalo tím, že se za jízdy začaly samy spouštět stěrače, ruzně pocukávaly a najednou se začalo hulit z auta.
Doma jsem mu pak na to kukal a zjistil jsem že je právě díra na tišťáku ty jednoty. (vypálená díra).
Proč k tomu došlo není úplně jasné, ale auto dlouho stálo, před tím nikdy žádnej problém nebyl a po dlouhé odstávce se sním jelo a nastala tato situace. I přes to, že došlo ke zkratu v jednotce, auto normálně dál jelo, fungovali blinkry, světla atd. Jen ty stěrače ne.

No tak jsem koupil úplně stejnou jednotku,  6Q2 937 049B a vyměnil jí.
Jenže auto nechce nastartovat. Startér se točí, ale motor nenaběhne.

No a teď k otázce. :) 
Je potřeba tuto jednotk nějak kódovat, nebo to se stratem, nemá nic společného?
Moc díky za věcné odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Ahoj tak nastartovat by mělo jít! Vrčí ti čerpadlo?  Jediná asi taková věc je  funkce EKP,ale i tak by se načerpalo po otočení klíče. Samozřejmě BSG se koduje taky podle stupně výbavy,ale start by měl jít. Zkontroloval jsi všechny pojistky i na baterce? Nejlépe proměřit.

Editováno: , autor: Mirek 835
Odkaz ke komentáři

Ano čerpadlo vrčí.
Je to jako kdyby nešel imobilizér.
Prostě startuje, ale nechytne. (asi nejde jiskra na svíčky). To bych vlastně moch zjistit.
Ty pojistky jsem zkontroloval jen v kabinovým prostoru. Kouknu jestli náhodu nejsou v lese ty co bývaj u ŘJ motoru, či baterky.
Každopádně i já jsem přesvědčen, že by startovat mělo jít. Imobilizér a věci startu přidružené, jsou dle mého osobního názoru v ŘJ motoru a ta je OK.

Odkaz ke komentáři

Čus chlapy. Tak, problém je vyřešen. Šlo o to, že jak auto dlouho stálo, tak asi byla zavzdušněná palivová soustava.
A po otočení klíčků sice čerpadlo natáhne, ale po dalším otočení již ne. Je totiž potřeba počkat cca minutu, a pak to zase natáhne. Nevím, takhle je to myslím záměrně, aby se to případně neulilo. 

No tak jsem párkrát vyndal/zandal pojistku od ŘJ motoru a tím jsem to donutil pořádně napumpovat. Pak jsem otočil klíčkem a hned to chytlo. Takže díky za správné navedení, tohle už šlape jako hodinky. :)

Ale je tu problém číslo 2.
Po výměně toho BSG-čka svítí na palubce kontrolka posilovače a kontrolka ABS. No není se čenu divit. Auto totiž posilovač ani ABS nemá. Je to z roku 2001 model chuďas.
Ale nechápu proč to dělá, jednotu jsem koupil úplně stejnou. 6Q2 937 049B za 6Q2 937 049B
Neporadí někdo, proč to tak je?
Chtěl jsem jí nějak přizpůsobit, ale nemá to dlouhý kódování který tak nějak znám.
Byl tam jen krátkej kód 121204 tuším. A ten je stejný jako z první jednotky ( z té poškozené (ona totiž funguje ,až na ty stěrače))
Tak nevím proč se tak děje   :(

Editováno: , autor: TOM-LA
Odkaz ke komentáři

Myslím že si nerozumíme. Zkusím to popsat ještě přesněji.

Nyní mám dvě jednotky BSG.
Původní jednotka ( v ní je vypálená díra na DPS) a nejdou stěrače,.... avšak ostatní věci fungují jak mají.

A tak jsem koupil jinou (modelově stejnou) jednotku. Tam už stěrače fungují,  ale je tam zas jinej problém, že na budkách svítí kontrolka ABS a Servo volantu.
A já žádám o radu, jak nakonfigurovat tu novou (nespálenou) jednotku tak aby věděla, že toto auto nemá ani ABS ani Servo volantu a přestala to zobrazovat na budíkách.

Odkaz ke komentáři

To nevím z jakého roku výroby jsou. Ani u jedný ani u druhý. Nevím, že se tam tenhle údaj taky uvádí. To mě nenapadlo, že se musí ještě dodržet rok výroby :( Říkal jsem si že když má stejný číslo i písmeno na konci, že se prostě jedná o stejnou jednotku.

Takže jestli dobře rozumím, tu „novou“ mam z pozdějšího data výroby (tedy je novější) a nic s tím udělat nejde.
Je to tak? :(

Odkaz ke komentáři

Na každe jednotce rok výroby i měsíc máš. Hned nad číslem. Asi sis nevšiml. Jsi myslím,žes dal novější. Pokaždé nemusíš dodržet rok výr. ale myslím že u fabek od roku 2002 došlo k malé změně v zapojení. Něco se stěračama asi cikl. Je tu někde i návod na přepojení. A pokud se jednotka správně nakoduje a nebudou nikde zapsány chyby adresa 9,11. Tak není důvod proč by abs i servo svítilo.

Odkaz ke komentáři

Díky za trpělivost i ochotu :)

Ale, proč bych musel přepojovat stěrače? Oni mi normálně fungují. S nima žádný problém není.
Jen mě trápí ty kontrolky na palubce.

Chtěl jsem jít ve VAGU na adresu 03 a 16 abych se porozhlédnul po nastavení jednotek serva a ABS. Jenže ty tam vlastně nejsou, takže tam se nic nastvovat nemůže. Pak jsem tedy hledal v Centrální elektronice, ale nic, co by mi pomohlo jsem nenašel.

Já bych opravdu potřeboval jen jedinou radu, kde přesně, a co mám nastavit.
Tzn adresa 09 a kanál xx a nastavit hodnotu xx

Odkaz ke komentáři

Tak jsem včera přijel k bratroj, přípích VAG, šel do Gateway, odečet Posilovač a ABS, dal uložit a voala, během necelé minuty vše vyřešeno. :D
Cosby, moc ti děkuji, za správné nasměrování, přesně takovou radu jsem potřeboval.
Moc ti děkuji.
Bych to asi jinak nenašel a vzdal. Díky moc chlape. :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...