Přejít na obsah

vykuchaný katalyzátor?


Tomáš732

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám HTP fábku 40kw z roku 06, v součastnosti mám komplet motor po GO,překroužkovanej, repasovaná hlava atd... A nechal se tam vykuchat kat páč byl vysypanej, chci se jen zeptat jestli s tím náhodou nemá někdo zkušenosti co to časem bude s tím odstraněným katalyzátorem dělat, jestli to třeba nevyhodí chybu a co třeba spotřeba? už jsem něco málo o tim přečetl a někdo říká že to bude všechno v pohodě a někdo zase že to byde vyhazovat chybu a někdo zase říká že to bude mít vyšší spotřebu a někdo zase že nižší, tak teďka babo raď ... Jinak moc díky za každou radu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bude ti hadzat check- emisie, nizka ucinnost katalizatoru, ja ko mam troska odpaleny tiez mi tam furt svieti ten vrtulnik, po zmazani sa objavi opät asi po 1500 km, tiet fabka 1,2 ale 47kw, co sa tyka vykonu a spotreby nepozoroval som rozdiel ked bol kat v poriadku a potom ked sa vinou zlej montaze LPG pototo...

Editováno: , autor: tuttinko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10000 za kat? kedze uz nemam znameho na stk tak budem muset menit(aj ked vsetky emisie su v pohode len co je zhruba o 5% vyssie) ale co som pobehal po nete tak najlacnesi som nasiel za 210€ novy a jazdeny original este lacnejsie ale holt nevies v akom stave je, moj je zvrchu ako novy ked som kukal cez lambdu a paradoxne je vysypany zospodu. Ked som pozeral zospodu od priruby chyba tam dost materialu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Vykuchaný katalyzátor by podle mě neměl mít vliv na spotřebu či životnost motoru. Horší by bylo, kdyby byla špatná lambda sonda. Systém zjistí, že účinnost katalyzátoru je nízká a vyhodí chybu (rozsvítí se check engine). Pokud si dokážeš zajistit emise, můžeš jezdit dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Takže namiesto katalyzátora tam máš nejakú trubku správnych rozmerov? Niekto písal že keď sa len vykuchalo vnútro katu tak to robilo dosť kravál. Demontovaný katalyzátor by inak mal mierne zvýšiť výkon, nie? Teda pokiaľ motor normálne funguje a nespadne do núdzového režimu. Úplne super by bolo keby niekto vedel sfušovať signál z lambdy a všetko by sa tvárilo OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Par HTP tak beha že ma vykuchane nie je to ani hlučnejši a ani vykon lepši som nebadal. Ale slaby učinok katu to vyhodilo po par km.

 

,,super by bolo keby niekto vedel sfušovať signál z lambdy a všetko by sa tvárilo OK,,   Ja som tam namontoval taky oblbovak aby ta druha sonda nezistila že nie su ok emisie.

 

K tej trubke tolko že ked už tam mam navariť trubku tak už tam navarim hned uni kat felicie ktora stoji 45€ a potom su aj emisie ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...