janmatejicek Vloženo 1. Prosinec 2016 Vloženo 1. Prosinec 2016 seřízeno mít můžeš, ale dokud budeš mít projektor, kterým s takový světlem nepočítal, tak to svítí všude možně a ne jen tam, kam by mělo. A teplota barvy výbojek? Citovat
Kane13 Vloženo 1. Prosinec 2016 Vloženo 1. Prosinec 2016 Pokud je to seřízené pořádně, tak IMHO žádnej problém není. Za měsíc používání ani jedno probliknutí... Citovat
marfan Vloženo 1. Prosinec 2016 Vloženo 1. Prosinec 2016 Ja mám HID xenony cez 2 roky a za tú dobu nebliklo na mňa ani jedno auto (len keď ma varovali pred policajtami), keď stretávam Fabie, Roomstri s HID xenonmi tak ma to nijak obzvlášť neoslní, najviac ma oslňujú dementi s klasickými žiarovkami v parabole a potom nové BMW X5,X6 tak debilne nastavené xenony som nevidel. před 6 hodinami, janmatejicek napsal: seřízeno mít můžeš, ale dokud budeš mít projektor, kterým s takový světlem nepočítal, tak to svítí všude možně a ne jen tam, kam by mělo. A teplota barvy výbojek? Toto sú zasa keci nijak nepodložené. V šošovkách resp. svetlách s natačaním alebo bez ktoré máme sa geometria vyžarovaného svetla nijak nezmení ak budeš mať zdroj svetla umiestnený na rovnakom mieste na aké je to svetlo konštruované. Takže my sme si len polepšili v sile vyžarovaného svetla nič viac. Geometria svetla sa zmení na 100% len v parabolách a to oslňuje jak hovado. Tieto diskusie o dorobených Xenonoch tu je viac a kto raz skúsi Xenony tak nechce naspäť žiarovky. Citovat
sekyji Vloženo 2. Prosinec 2016 Autor Vloženo 2. Prosinec 2016 Janmatejicek: presne tak na stk jsem s tim byl na osciloskopu a rikal super jelikoz mame v coce clonku nic se nezmeni. takze to co popisujes ty je do parabol ne cocek, jak rika mafran u me ani nepoznas zda tam mam xenony teplota svetla je 4300k vic jsem nechtel , tim bych debatu jestli oslnuju nebo ne ukoncil , neoslnuju , vim ze to tam byt smi jen s ostrikovacema a nivelaci . Citovat
sekyji Vloženo 2. Prosinec 2016 Autor Vloženo 2. Prosinec 2016 Jinak brzdy zrepasovany vycisteny , namazany , a dany do spravne barvy.ted cekam balik z posty bohuzel opet nic. Citovat
Sabiza Vloženo 2. Prosinec 2016 Vloženo 2. Prosinec 2016 Neboj, dočkáš se. V lednu balík přijde. 1 Citovat
janmatejicek Vloženo 2. Prosinec 2016 Vloženo 2. Prosinec 2016 před 4 hodinami, sekyji napsal: Janmatejicek: presne tak na stk jsem s tim byl na osciloskopu a rikal super jelikoz mame v coce clonku nic se nezmeni. takze to co popisujes ty je do parabol ne cocek, jak rika mafran u me ani nepoznas zda tam mam xenony teplota svetla je 4300k vic jsem nechtel , tim bych debatu jestli oslnuju nebo ne ukoncil , neoslnuju , vim ze to tam byt smi jen s ostrikovacema a nivelaci . 1) projektor na halogenovou žárovku a na xenonovou výbojku má mnoho odlišností s ohledem na rozdílné vyzařování světla. Ale místní tuzeři to ví nejlíp a konstruktéři světel tápou a dělají zbytečně více variant: Navíc, na tohle si @marfan odpověděl sám tím, že světlo výbojky nevychází ze stejného bodu jako u žárovky... 2) nové X5 a X6 mají adaptivní LED světla, která tě s největší pravděpodobností naoslňují, ale svítí všude kolem tebe, což může vyvolávat pocit, že tě oslňuje. Ale stát se může, ovládá to elektronika a není to bezchybné 3) argumentovat tyhle prasoúpravy tím, že už jste si na to zvykli a je to pro vás lepší, je jednání hodno školáka 4) to, že ti někdo kontroloval světla osciloskopem, to celé vysvětluje. Emise ti tam měří svinovacím metrem, předpokládám 5) furt ti chybí ty další 2 náležitosti - regulace sklonu (automatická a ne spolíhat na to, že tě to napadne...) + ostřik 6) pokud si ani jeden nemůžete dovolit auto, do kterého někdo způsobilý tomuto úkonu už během výroby montuje xenony splňující legislativu, tak si je buď nechte dodělat od někoho, kdo ví, co dělá a nebo se na to vykašlete a bude to lepší pro všechny... 1 Citovat
marfan Vloženo 2. Prosinec 2016 Vloženo 2. Prosinec 2016 Evidentne si proti xenonom aj keď si ich možno nikdy neskúsil (aspoň takto dorobené), tvoj názor ti neberem ale keď ti napíšu dvaja ľudia, ktorý to majú namontované a zatiaľ nemali problém z vodičmi tak je to pre teba hovadina podľa všetkého. Súhlasím s tým, že by to malo mať automatickú reguláciu sklonu ale Ostrekovače to NEMUSÍ mať ak to má svietivosť tuším do 2500lm. Niektoré svetlomety, ktoré sú stavané od výroby na Xenónovú výbojku tak majú totožnú šošovku akurát výbojka je v 90% patica D1S,D2S,D3S. K tomu poslednému bodu, by som povedal len toľko ak by boli original Xenony tak už ich mám na aute. Ty si myslíš, že ten kto montuje Xenony tak čo spraví ? Vymení svetlá ? Šošovku ? Ani jedno pretože na fabiu Svetla s Xenonom neexistujú alebo o tom neviem a povie ti, že na tento typ auta Xenony nemontujú alebo montujú ale dajú tam podobnú Xenonovú sadu ako som si dal ja alebo Sekyji. janmatejicek: Keď máš na to takýto názor tak načo si k tomu sem písal, zbytočne vytváraš nejakú negatívnu diskusiu na obe strany autorov príspevkov. Sekyji: prepáč, že ti to tu zasieram ale chcel som sa vyjadriť k tým Xenonom. Citovat
janmatejicek Vloženo 3. Prosinec 2016 Vloženo 3. Prosinec 2016 1) Negativní vlnu v první řadě vytvářejí neodborně namontované věci, které na auto nepatří a jsou nebezpečné i pro ostatní řidiče. Proti xenonům nemám nic, naopak, nedokážu si už představit mít na autě halogenová světla, ale mezi xenony je velký rozdíl a jsou halogeny, které svítí líp, než některé xenony. Samozřejmě, lidem, kteří prostě musí mít bílé světlo, to je fuk, hlavně že to vypadá cool, že jo... 2) Legislativa říká, že výbojky do 25 W nemusí mít ostřikovače. Vy tam máte oba výbojky s 25 Watty? Asi ne, že ano? 3) Věta o tom, že světla jsou totožná, pokud může mít auto z výroby i xenony, je samozřejmě blbost. Tahle to není a nemá to mezi sebou žádnou souvislost. 4) Ten, kdo montuje xenony, osadí světlo XENONOVÝM projektorem jasného původu, dodělá elektriku tak, jak má být, a světlo seřídí tak, aby dodržovalo všechny parametry pro bezpečnou jízdu a efektivitu, ne jen pro efekt. Kdyby ses na to aspoň někde zeptal, než jsi to vyřešil sám bastlící sadou z číny za pár korun, nežil bys aspoň v tom, žes to udělal správně. 5) Ohrožujete i sami sebe. Až vám to shoří v obchoďáku na parkovišti, tak se nezapomeňte pochlubit, co na to řekla pojišťovna... http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=1660625 1 Citovat
sekyji Vloženo 3. Prosinec 2016 Autor Vloženo 3. Prosinec 2016 Janmatejicek : do meho tematu uz neprispivej ,pac o tom vis hovno ,jak to sviti , a chapu ze te to sere v parabole ale v cocce to neoslnuje . pacostrikovace dodelam a nivelaci pouzivam kolecko , tim to pro me haslo. a u emisi a osciloskopu si zrejme byl ale se svojim ze ti je merily metrem , a misto osciloskopu pouzily asi oko u nas to tak nechodi bohuzel. 1 Citovat
janmatejicek Vloženo 5. Prosinec 2016 Vloženo 5. Prosinec 2016 Nezlob se, že mi vadí tyhle dodělávky, které v provozu prostě nemají, co dělat. Říkej si co chceš, ale zjednodušuješ tady něco, co tak jednoduché rozhodně není. Nemluvě o tom, že ať už argumentuješ jakkoliv, tahle (a určitě nejen tahle) úprava na tý tvý pimp-my-ride není legální a schválená pro použití na veřejných komunikacích, tečka. Jen pro zajímavost, světla se kontrolují na regloskopu, ne osciloskopem... Citovat
sekyji Vloženo 5. Prosinec 2016 Autor Vloženo 5. Prosinec 2016 Ano mas pravdu je to regloskop, plete se mi to mas pravdu a ano nemelo by to byt ve svetlech. tim ma debata končí :-) Citovat
sekyji Vloženo 6. Prosinec 2016 Autor Vloženo 6. Prosinec 2016 Kotouce i desky doma , dneska se pustime do tech zadnich brzd :-) Citovat
JayBee1 Vloženo 7. Prosinec 2016 Vloženo 7. Prosinec 2016 Ad HID sada - někdo na předpisy úplně kašle, někdo používá zdravý rozum a někdo musí mít předpis na všechno. Janmatejicek bude nejspíš z poslední skupiny milovníků přeregulovanosti. Nic ve zlém, každý jsme nějaký a člověk prochází celý život osobnostním vývojem, takže nic není ztraceno. Jsem zastánce obvykle nejlepší zlaté střední cesty, zdravého rozumu - dělej si co chceš, pokud tím někomu neškodíš, a nes za to plnou odpovědnost. Co se týká dodělávky H7 HID xenonů do projektorů, pokud to neoslňuje a má normální +/- bílou barvu, ať si dá každý do auta, co chce. V některých státech je např. možné nechat si upravená světla proměřit a pokud vyhovují, člověk dostane povolení a může s tím do provozu. To je správný přístup. Perzekvovat formální porušení předpisů s nulovou společenskou nebezpečností je nesmysl zavánějící totalitou. Proč bych třeba za jasného letního dne na prázdné, přehledné silnici s dalekým rozhledem nemohl jet výrazně přes 90 km/h? Vždyť jsem tam sám! Typický případ, kdy sice člověk poruší předpisy, ale nikomu tím neškodí. Během posledního týdne jsem sledoval, kdo nejvíc oslňuje - nejhorší byly samozřejmě xenony v parabolách, potom halogenáři s jedním rozštelovaným světlem a nakonec pár naložených svítících do nebe. Třeba jsem špatně koukal, ale ani jednou nešlo o auto s xenony v projektorech! Buď nikdo takový nejezdí, nebo jde právě o druhou shora zmíněnou skupinu používající zdravý rozum, tzn. snažící se dobře vidět a zároveň neoslňovat. Pokud je to tak, mají mou podporu. Třeba v takové Indii jezdí v noci polovina řidičů trvale s dálkovými světly a když chtějí někoho probliknout, přepínají na potkávací. Zpočátku jsem nechápal, ale evidentně jim to nevadí. Obvykle nenosí ani za poledne sluneční brýle, takže předpokládám, že mají z toho rovníkového slunce oči odolnější proti ostrému světlu. V každém případě by z toho kdejakému našinci praskla cévka. Podstatné ale je, že předpisy ohledně řazení v pruzích, předností, hmotností, počtu míst (pětičlenná rodina cestující na motorce je tam úplně normální jev) apod. tam nedodržuje prakticky nikdo. Přitom tam mají v mnohem hustějším provozu menší nehodovost než u nás. Ergo o předpisech to není. Mnohem důležitější je klid, zdravý rozum a ohleduplnost. 5 Citovat
sekyji Vloženo 7. Prosinec 2016 Autor Vloženo 7. Prosinec 2016 Jaybee1: krasne receno Jinak aby se nereklo :-) 256 na miste .jak to brzdi se me zatim neptejte najel jsem s tim 3km az si to poseda poreferuji . :-) Omlouvam se za toho spindifu ale parkuju venku a v -5 to proste mejt nebudu :-) 1 Citovat
sekyji Vloženo 16. Prosinec 2016 Autor Vloženo 16. Prosinec 2016 Tak pomalu se poustim do zabudovani tech ostriku :-) zatim jsem udelal fake ostriky pro pcr kdyby nahodou chtela buzerovat :-) ale pres vanoce bych chtel zvladnout ty nefake aby pekne strikaly. jen premyslim jestli je udelat na zvlastni tlacitko nebo to udelam na packu ostriku , no to se jeste uvidi :-) par foto z priprav :-)jinak je to velkej merkur , mel jsem doma ostriky z oct 2 a tak jsem pouzil ty takze se udelal takovej krutoprisnej drzak nastesti neni vubec videt a na fci to nebude mit vliv tak jsem to udelal prasacky :-) jinak je samozdrejme pripravena 5.5l banka , hadice , vlastne uz mam uplne vse krome elektriky :-) Citovat
sekyji Vloženo 17. Prosinec 2016 Autor Vloženo 17. Prosinec 2016 Tak pomalu si delam ty novy ostriky :-) uz nalakovano , a co mi to asi tak prislo :-) Citovat
sekyji Vloženo 23. Prosinec 2016 Autor Vloženo 23. Prosinec 2016 PyroSVK: jo jo , a chces slyset bombu???sem blazen ale koukej , kola co jsem schanel a ja jinak nemohl .. Citovat
1TOM1as1 Vloženo 23. Prosinec 2016 Vloženo 23. Prosinec 2016 Ahoj, ty ostřiky pecka. Ty červené krytky, ty jsou taky z Octy 2 ?? Jde mi o to, že já mám už dlouho koupené jen ty krytky (ale přímo pro Roomster), a jestli by se dali namontovat na trysky z Octavky. Sehnat ostřiky na vrakáči na Roomster, Fabii 2 je nemožné, ale na těch Octavkách se přeci jen občas vyskytují. Citovat
sekyji Vloženo 23. Prosinec 2016 Autor Vloženo 23. Prosinec 2016 Ahoj, ano kryty jsou taky z oct 2 , jinak ti poradim taky mam kryty na roomstera , a ty jdou nasadit na ostriky golf 4 ktery jsou taky sehnatelny :-) ty mam mimochodem taky doma ale ty ulz oct 2 mam 3 kousky a tak z toho duvodu jsem se rozhodl pouzit ty . :-) Citovat
1TOM1as1 Vloženo 23. Prosinec 2016 Vloženo 23. Prosinec 2016 Díky za info. Třeba se k tomu časem dokopu to poshánět. Ne že bych ty ostřiky potřeboval (mám ty obyčejné H4 světla, a v nich obyčejné žárovky), jen mě to prostě lákalo zkusit si je dodělat. Ale hlavně ta nutnost protahovat elektriku do kabiny, to mě dost odrazuje od takového hraní si. Citovat
sekyji Vloženo 23. Prosinec 2016 Autor Vloženo 23. Prosinec 2016 Jde to vymyslet i bez protazeni elwktriky do kabiny :-) chce to dobrej napad sikovnyho elektrikare a je to :-) Citovat
1TOM1as1 Vloženo 24. Prosinec 2016 Vloženo 24. Prosinec 2016 Tak to by byla výzva A fungovalo by to pak jako origo, že ostříknutí světel by bylo pouze když se svítí, jo ?? Teď mě hned napadá zapojit napájení toho čerpadla na světla na napájení normálního čerpadla ostřikovačů oken. A ještě do toho obvodu dát relé, které by se spínalo od parkovaček třeba. Akorát při origo zapojení jsem myslím četl že tam je nějaký interval, počet ostříknutí okna X světel. Citovat
sekyji Vloženo 24. Prosinec 2016 Autor Vloženo 24. Prosinec 2016 Ty vubec nebudes hloupej ty to zvladnes vymyslet privod od svetel je spravne rele taky , jeste zarad pojisrltku , zpozdovac a budes skoro vyherce :-) Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.