radek kosař Vloženo 22. Duben 2009 Sdílet Vloženo 22. Duben 2009 Zdravím,prosím poraďte mi co to asi je.Při průjezdu zatáčkou vpravo a pod plynem se ozývá takové divné hučení a když sundám nohu z plynu tak to přestane.Je měněný sylentblok motoru,výměna ložiska u lp kola a dávaly se taky jiné gumy a dělá to pořád.Poraďte mi dík.Nemůže to být dyferák? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vever440 Vloženo 2. Červen 2009 Sdílet Vloženo 2. Červen 2009 (editace) Tiez mam podobny problem (1.6 MPi), staci jemne vytocit volant vpravo a je to trosku hlucnejsie iba v pripade ze idem pod plynom, pri otoceni vlavo nic podobne nepocujem. Najazdene 120tis km. Nikto nic nevie? Editováno: 2. Červen 2009, autor: vever440 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rota Vloženo 1. leden 2010 Sdílet Vloženo 1. leden 2010 Tiez mam podobny problem (1.6 MPi), staci jemne vytocit volant vpravo a je to trosku hlucnejsie iba v pripade ze idem pod plynom, pri otoceni vlavo nic podobne nepocujem. Najazdene 120tis km. Nikto nic nevie? Taky jsem měl přesně tento problém, hučení se s přibývajícími kilometry stále zvyšovalo. Až asi při 120 tis. to vypadalo na rozpadnutí převodovky. V servisu vyměnili velké dvouřadé ložisko na první hřídeli v převodovce a je klid. A taky jsem o 12 tis peněz lehčí protože závada se projevila po 2.5 roce provozu. Rota. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RemyZero Vloženo 1. leden 2010 Sdílet Vloženo 1. leden 2010 Zdravim...já měl také hučení od předního kola, v zatáčce to byl velkej hukot a taky prostě jenom pod plynem, když jsem sundal nohu z plynu, tak to přestalo. Já osobně jsem vyměnil homokinetický (vnější) kloub na přední poloose a je klid. Poznáte to tím, že když stočíte kola a kroužíte, tak by se mělo ozvývat takové křupání (lupání) ..Snad Vám to pomúže ... Výměna 1 kloubu mi přišla na 1900,-Kč (střední kvalita dílu) ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
re_ne Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 caute, posledne 2 tyzdne mam peklo zo zivota. Akonahle idem na mojej Octavii viac ako 50 km/h zacne mi auto neskutocne "hucat" (hluk vychadza asi s pravej prednej strany). Na zaciatku to nebolo az take strasne, ale teraz ten hluk uz ani radiom neodstranim. Kedze momentalne beham na zim.pneumatikach, skusal som auto kompletne prezut za ine zimne a aj za ine letne pneumatiky. Po prezuti na letne auto uz tak nehucalo, ale ako som sa blizil k 80 km/h bolo to stale o tom istom. Aj ked vyradim rychlost a idem na volnobech, stale huci.... Neviem uz co mam robit. Bol som v servise na zdvihaku a ze lozisko mam fajn... Stretol sa uz niekto s niecim podobnym..??? Viete niekto poradit ci to mozem dalsim pouzivam este viac pokazit..??? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 To je co za SUPEER SERVIS kde nevedeli najst pricinu odkial pochadza hucanie A co tak pouzit HLEDAT-HLADAT a nezakladat zbytocne temy.:feve: TVOJA TEMA: http://forum.skodahome.cz/topic/112960-hlucnost/page__pid__1546909#entry1546909 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
re_ne Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 (editace) sorry, prva tema bola mimo.... kazdopadne sa snazim prist teraz na pricinu sam, preto sa pytam... Editováno: 8. Říjen 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 (editace) NECITUJ PREDOSLE PRISPEVKY!!!!! Editováno: 8. Říjen 2011, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 lozisko,poloos, prevodovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 Tohle to přesně sem mu psal už v prvním tématu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 Ved to!! Nie ze bi sa riadil tvojou radou ale hned zalozil zas rovnaku temu. O pouziti funkcii HLEDAT -HLADAT ani nehovorim.:feve: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
re_ne Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 lozisko,poloos, prevodovka. nedalo mi to. Bol som to este vyskusat. ked som isiel cez lavo tocivu zakrutu, hluk skoro uplne prestal. Objednam lozisko na prave predne koleso a uvidim. Tak ci tak je tu lozisko asi zatial najlacnejsia varianta. Po vymene loziska uvidim, ci bude dalej treba este nieco riesit. Dik za rady : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 Tak do toho servisu uz nechod ked ti povedali ze LOZISKA su O.K. Ktore lozisko mas zle zistis jednoducho. Zdvihni cely predok auta a potoc kolesami. Hned zistis na ktorej strane ho treba vymenit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
re_ne Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 (editace) vo švtrtok to dam vymenit. Uz 2 tyzden mi to pije krv!! Najviac ma stve, ze som auto pozical a ked som si ho zobral nazad, tak to uz "hucalo", takze som nevedel pri com sa to vlastne stalo. Editováno: 8. Říjen 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 NECITUJ PREDOSLE PRISPEVKY!!!!!!!!!:feve: VAROVANIE!!!! auto a zena sa nepoziciava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 ked som isiel cez lavo tocivu zakrutu, hluk skoro uplne prestal. Pokud si jel levou zatáčku a přestalo to, tak to není pravý, ale levý ložisko. Levá zatáčka: Levý ložisko se odlehčí a při poškození se sníží hluk Pravý ložisko se zatíží a při poškození se zvýší hluk Pravá zatáčka: Pravý ložisko se odlehčí a při poškození se sníží hluk Levý ložisko se zatíží a při poškození se zvýší hluk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 8. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2011 nech si to dá zdvihnúť na zdvihák a tak skontrolovať,lebo zachvílu nebude vedieť ani ktorá je pravá a ľavá strana Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
re_ne Vloženo 9. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2011 (editace) lavu a pravu este zvladnem. pisal som koli serioznej rade, nie aby som tu riesil niekoho ego... :palec2: verstanden!!! Editováno: 9. Říjen 2011, autor: re_ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John!y Vloženo 10. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2012 (editace) Pokud si jel levou zatáčku a přestalo to, tak to není pravý, ale levý ložisko. Levá zatáčka: Levý ložisko se odlehčí a při poškození se sníží hluk Pravý ložisko se zatíží a při poškození se zvýší hluk Pravá zatáčka: Pravý ložisko se odlehčí a při poškození se sníží hluk Levý ložisko se zatíží a při poškození se zvýší hluk Nie vždy je to tak. Nedávno som riešil podobný problém na svojej Octavii a bolo to presne naopak. Ložisko hučalo pri jazde priamo a odbočovaní vľavo. Pri zatáčaní vpravo žiaden hluk od ložísk počuť nebolo. Nakoniec ten hluk ale spôsobovalo ĽAVÉ ložisko, ktoré paradoxne bolo ticho, keď bolo najviac zaťažené (pravotočivá zákruta). V servise mi chlapík povedal, ze týždeň predtým tam mali inú Octáviu, ktorej tiež hučalo ložisko a keď bolo najviac zaťažené, tak bolo ticho. Podotýkam, že keď v servise dali auto na zdvihák, točili ľavým aj pravým kolesom, tak nebolo cítiť žiadnu vôľu a nebolo počuť žiaden rachot, typický pre rozbité ložisko. Ložisko hučalo len pri rýchlosti 50km/h a 80km/h. Editováno: 10. Srpen 2012, autor: John!y Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_5022 Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 Dobrý den, když jedu, tak se od 50 km/h začne ozývat nepříjemný hukot ze předku auta, když při jízdě víc zatočím volantem tak se začne ozývat takovej zvuk, joko kdyby byl pokřivenej kotouč (před pár dny to nedělalo), ale když sešlápnu brzdovej pedál tak vybrace na volantu necítím. Měl jsem sundaný obě přední kola a zjistil jsem, že destičky - vnější i vnitřní na obou kolech se dotýkají brzdovýho kotouče, pokusil jsem je odtlačit, ale jakmile jsem šlápl na brzdu znovu znovu se začali dotýkat, pak mě napadlo, že bych se mohl podívat, zda nejsou přidřený pístky, ale zdálo se mi, že nejsou, protože se trochu vracely - nepatrně ale vracely. Párkrát jsem zkoušel po jízdě šáhnout na kotouče a zjistil jsem, že někdy sou horký tak, že na nich neudržím prst a jindy jsou jenom vlažný. Ložisko jsem měnit nezkoušel, protože si myslím, že to tím není. Můžete mi poradit co by to mohlo způsobovat? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Podloucký Auto: Octavia II (facelift), 1.6 TDi CR, 2011 Najeto: 110 000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 lozisko kola,sou tam naboje takze vymenis i sam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 ak má patričné náradie a je zručný tak vtedy áno ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_5022 Vloženo 31. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2014 nářadí právě nemám, ale můžu to mechanikovi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas_5022 Vloženo 31. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2014 Nebo si to nářadí můžu sehnat když píšete, že si to můžu udělat sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
renek Vloženo 2. Únor 2015 Sdílet Vloženo 2. Únor 2015 Mám Octavii 2 1.9 tdi 77 kw rok výroby 2007. Delší dobu pozoruji hučení od přední nápravy podobné přejíždění plné bílé čáry. Možná řeknete,že takových temat je tu mraky,ale tohle se dějě jak při jízdě rovně či do zatáčky. Nejčastěji se to děje,když jedu přes obec a snažím se udržet 50km/h a nastane moment,kdy motor nezabírá ani nebrzdí a pak se ozve to hučení jako ložiska. Neřešil to někdo.Jestli ano,tak jsem to nenašel. Prosím o radu. Dí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.