Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Publikováno 29. červenec 2015 - 14:51

Tak v utery jde auto opet do servisu po dva dny me tad trapil alarm samovolne se spouštěl. No a podle diody a frekvence blikani mi to značilo že mam otevrenou kapotu. No a dnes mi to odpojili a v utery se na to mrknou co to je. Mam radost. 

Aspire ty máš to auto uplně vychytané...... :kol-47:

Vloženo (editace)

Voice uz to musim napsat zbav se toho tveho a at uz mas klid na dusi . Ten alarm nebyl z vyroby. !!!!!!!! A doufam ze si cetl pricinu te zavady !!!! Uz jsem ti psal nereaguj na me odpovedi v tematech !!!!!!

Editováno: , autor: ASPIRE
Vloženo

Vidim, ze neco vyreklamovat je problem, mne pro zmenu rezonuje latkove calouneni ve dverich spolujezdce, je to slyset i kdyz na to calouneni zatlacim rukou.

Cena za jejich LL je tedy strasna.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Mam pojistku na 8tis tak snad to bude stacit. Pojistovna teda neco rikala ze pokud je to 5cm od kraje tam se sklo nemeni ale nejak lepi ci co ale i tak ho budu chtit vymenit i kdyby mi nahodou vypadl krumpac z ruky.

Vloženo

Mne (teda pojišťovnu) stálo to samé okno co máš ty cca 6500kč. Přesně teď nevím . Ohledně opravy, nebo výměny rozhodl technik. Já měl poškození podle fotky daleko menší, ale jelikož byla poškozena bezpečnostní folie co je ve skle tak nelze použít metoda opravy pryskyřicí, ale výměna. No a dál jak to probíhalo tě raději nebudu strašit.

Vloženo

Byť se bába v kanclu chvástala, že borci mají patnáctiletou praxi, tak zamrdaná kapota a kliky včetně sluneční clony od toho černého tmelu, politá přístrojovka a rádio od nějaké vody, nedocvaklé lišty A sloupku a pokrčené těsnící gumy, no hnus a poškrábaný ten černy plast pod stěrači, Naštěstí tam snad asi neteče. Takže možná že to dělali poctivě, těžko soudit ale tákové základní a na první pohled viditelné věci prostě odflákli, No první moment jsem auto odmítl převzít, ale jak tam ta bába naběhla s okenou a hadrou a začala mi na slunku dřít pokypanou kapotu, tak jsem ji raději slušně vyhnal a doma si to opucoval sám. Ale dost dlouho jsem to rozdýchával, auto bylo cca týden staré, a ta cena opravy taky nebyla malá, takže jsem si to představoval trošku jinak.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tak dnes se vrátilo auto ze servisu, okno vyměněno a celková cena 6.200,-Kč takže do limitu pojistky se to vešlo. Klika rozebrána a promazána a nějaké ty drobnosti taky opraveny. Rádio prohnáno diagnostikou ale bez výsledku, u nich se vada neprojevila tak mám sledovat dál.

Vloženo

Já jsem si včera všimnul, že mě docela klesla chladící kapalina, tak doufám, že to nebude pokračovat. A když mám otevřený okno tak slyším při rozjíždění cvakání spojky, když ji pustím. No dělalo mě to tenkrát i tsičko tak snad to bude ok :-) V servisu mě říkali, že to dělá nějaká pružina u nových spojek.

Vloženo

Ta spojka mi to dělá taky, hlavně to jde slyšet když je motor studený. Préj to je u u tohoto modelového roku normální podle as. Tak nevím, už to neřeším. Jinak naštěstí krom řazení které seštelovali, a měl jsem teď jak bylo horko několik "nestartů", kde krom intervalu teploty jsem žádnou logiku nenašel zatím ťuk ťuk. A koupil jsem si zimní gumy.

Vloženo

Cvakání jsem vypozoroval též ale díky tomu že mi to dělá i Berlingo tak jsem tomu nepřikládal žádnou váhu. Řazení se o trošku zlepšilo i když ta jedinička občas zadrhne, měli to tam týden a najeli cca 30km ale toto se jim prý neprojevilo. Kolem teploty 20°C je ten start takový jiný ale pokaždý mi to chytlo na první pokus. No a zimáky taky chystám, musím někde sehnat buď celou sadu a nebo aspoň disky.

Vloženo (editace)

Tak jsem pravděpodobně zjistil co způsobuje tu změnu podsvitu rádia. Pokud sedím po příjezdu v autě a hraje rádio tak po určité době (asi 10min) se to hodí do nějakého eko režimu a sniží se podsvit. Ten ale trvá pořád a je jedno jestli rosvítím nebo nastartuju ale jakmile jsem otevřel řidičovo dveře tak se rádio opět normálně rozsvítilo. Ještě tuto teorii musím ověřit ale je pravda že vždy se to podsvícení změnilo když jsem seděl v autě s vypnutým motorem.

Mimochodem začala vyskakovat guma u řidičovo dvěří, stejný problém jako na druhé straně ale to budu řešit až tam pojedu na olej.

Jinak ještě řeším dilema jestli nechat auto na zimu nějak navoskovat nebo zakonzerovat lak, auto totiž stojí na ulici. Rozhodně tomu asi neublížím ale i tak jsem pořád na vážkách.

Editováno: , autor: flacek

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...