Přejít na obsah

Co umí palubní počítač?

tibi

Doporučené příspěvky

Začnem trochu obšírnejšie.

V minulosti som z auatmi robil. Ešte v rokoch  60-90 minulom storočí. Keď však prišli nové technológie počítačové, prestalo ma to baviť, nakoľko som počítač nemal a ani som kupovať nemienil. 

V roku 2005 som si kúpil fábiu 1,2 HTP, kde som mal ABS, ASR, kontrolu žiaroviek, kontrolu náplne v ostrekovači a rôzne iné "méble".Podotýkam, že to nebolo zvlášť objednávaná výbava. V roku 2013 som kúpil novú fábiu  1,2 TSI v domienke, že tieto veci tam budu, dokonca ešte viac, nakoľko doba pokročila. V novom voze som však nemal ani palubný počítač. Preto som si ho dal dorobiť. Určite je ích viac druhov a verzií. Predpokladal som , že aspoň to, čo bolo v starej fábii, bude aj tu. To, že tam nie je  ASR, chápem, ale teraz zisťujem, že mimo kontroly žiaroviek tam nenie je  ani kontrola stavu hladiny v ostrekovači. 

Viete mi niekto povedať, podľa čoho zistím, čo vlastne v tom voze mám? podľa čoho zistím, čo mi vlastne počítač dokáže signalizovať a spraviť? Je k tomu potrebné VIN číslo, alebo typ palubného počítača? prípadne oba údaje?  

(Som s toho blbý, preto sa pýtam. ) :kol-27:   :kol-24:

Editováno: , autor: tibi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ta absence kontrolky nádržky ostřikovačů je taková zlomyslnost od Škodovky. Je to totiž jedna z mála věcí, která se nedá zkontrolovat pohledem :-)

No očividně jsi měl dřív vyšší výbavový stupeň, než máš teď. Zásadní rozdíl současných aut od těch z minulého století je rozpětí výbav. Mrkni sem: http://www.autocentrum-jc.cz/files/pdf_katalogy/fabia-cenik.pdf

Zde se například dozvíš, že ASR mají všechny verze, takže i ta tvoje

Editováno: , autor: Wittmann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...