filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 (editace) Zdravím všechny návštěvníky.Něco o mojem autě. Škoda Roomster 1.2 TSI 63kW r.v.2013Jak sem se k němu dostal?V roce 2014 sem vlastnil VW Polo už staršího ročníku 1999. Na dovči v Chorvatsku menší problémy, tak sem se po dovči začal dívat po autech. Projetí pár stránek, pár bazaru no však to všichni znají. První názory byly Roomster je krásnej, ale drahej. Tak sem se díval po Fabii v combiku. Po různých názorech sem se rozhlodl navštívit Autodružstvo a zeptat se trochu na nějaké nové vozy. S tím, že byl srpen, už moc Fabii neměli. Teda co bych chtěl neměli žádné.Tak co teď. No pan majitel autodružstva mi zdělil ať dorazím následující den v určitou hodinu, že přivezou nějaké auta předváděcí.Druhý den přesně načas sem dorazil na místo a ukázal mi na parkovišti Roomstera. Jen sem si říkal krásnej opravdu krásnej, ale cenovka bude jinde no. Takže při otázce co za to, sem vyvalil oči, že cena je nějakých 270tis kč, ale určitě s ní něco ještě uděláme. Dostal sem klíče do ruky se slovy ať se projedu a vyzkouším. Zajel sem k přítulce ta jen před barákem vyvalila očiska. Podívala se zasmála se, tudíž pro mě jednoznačné ANO. Vratil sem se zpět do Autodružstva, dořešit otázku ceny. Slovo dalo slovo a cena byla nějakých 235tis. Říkám paráda beru hned. Paní na pokladně mě potěšila dále, že když beru úvěr od ŠkoFinu, že dostanu ještě dalších 30tis slevu. Takže finální cena 205tis kč. No neberte to Auto při koupi mělo najeto 12 005km.Výbavu auta trochu zkrátím. Nemám žádnou brožuru u sebe, tudíž z hlavy co mám a nemám. Palubní počítač MAXIDOT Kožený paket (volant, ruční brzda, řadicí páka) Rádio Swing (CD, AUX) Tonovaná zadní okna Sunset ABS Přední mlhové světlomety Denní svícení Letní 15" ALU kola Elektrické stahování předních oken Elektricky ovládaná zpětná zrcádka Vyhřívaná zpětná zrcádka Vyhřívaní zadního okna Manuální klimatizace Gumové koberečky Vyhřívání předních sedaček Výškově nastavitelné sedadlo řidiče Co jsem už na autě udělal: Označení auta (nálepka Tazmánského čerta ) Odstranění plastových nesmyslů držících SPZ Elektronický odpuzovač hlodavců (kvůli nezvaným návštěvám motorového prostoru) Dokoupení 14" plechových disků na zimu Dárek od přítelkyně zahlavek Roomster (sice ze starým znakem, ale počítá se úmysl ) Síťový program do kufru Dokoupení bezpečnostních šroubů origo Škoda (přeci jen známe snědé spoluobčany) 22.6.2015 Koupení krytky na zadní tažné oko a odstranění nápisu TSI z 5tých dveřích. http://forum.skodahome.cz/topic/132206-roomster-jménem-taz/?p=2063532 Co bych časem chtěl: Tempomat Tažné zařízení Koncovku výfuku Zadní opěrka v prostřední sedačce Textilní koberečky na léto Nálepka ŠkodaHome.cz Líbili by se mi na léto 16" Alučka ale asi mi to finance nedovolí Zatím vše co mě momentálně napadlo. Snad zase dodám něco. 28.4.2015 - Odřený Taz , pachatel neznámý, ujel Stalo se to z 27.-28.4.2015 na noční šichtu sem zaparkoval ve 21:10 přímo první auto před vrátnici. Přijdu ráno v 6:00 a auto odřené. Jak je možné, že nikdo včetně vrátných nic neviděl? No nic policisté a nějaké řešení kvůli protokolu. Oprava v autodružstvu 1 000kč jen vyleštění a přestříkání místně nebo 5 000kč přelakování celého nárazníku s odstrojením apod. Takže pachatel stále neznámý, ale povedlo se mi to pročistit, vyčistit zaleštit a nejde to skoro vidět. Takže zatím přesouvám i stříkání min za dovolenou. Ale nasralo to pěkně no. Snad už nic víc nepříjde. 4.5.2015 - Přetěsnění výfuku - Reklamace Tak sem o víkendu v práci na rampě zjistil, že mi profukuje výfuk kolem spojky (taková objímka). V pondělí sem nakráčel do autodružstva za 20min nebylo co řešit. Zvedli zhodnotili sundali objimku napatlali to tmelem a vrátili objímku zpět. 20min sem to tam ještě nechal uschnout. (Foto dokumentaci bohužel nemám) 5.-18.7.2015 - První dovolená Chorvatsko http://forum.skodahome.cz/topic/132206-roomster-jménem-taz/?p=2074459 Editováno: 29. Červenec 2015, autor: filippatrik 5 Citovat
ASPIRE Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 No hura konecne . No tak plany jsou realne a pekne . Na tu operku sedacky mam takovy dojem ze ses me ptal na srazu a stale ji doporucuji. Tak honem do toho. Citovat
filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Autor Vloženo 21. Duben 2015 No hura konecne . No tak plany jsou realne a pekne . Na tu operku sedacky mam takovy dojem ze ses me ptal na srazu a stale ji doporucuji. Tak honem do toho. Jojo koukal sem na ni jak puk. Snad po dovči pujdu do ní, teď je třeba šetřit kapku. Roomik pěkný Hlavně ať slouží Diky moc, sem rád, že se líbí. Citovat
Ondra16V Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 (editace) Jo a ten tempomat si dodělej,nebudeš litovat EDIT: Nz. Editováno: 21. Duben 2015, autor: Ondra16V Citovat
filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Autor Vloženo 21. Duben 2015 Jo a ten tempomat si dodělej,nebudeš litovat EDIT: Nz. Ten tempomat sem zadupal, měl sem si ho nechat udělat hned při koupi na splátkách bych už to nepoznal a měl bych klid, tak samo i s tažným. NJ jenže vůně nového auta Nebyl čas vůbec na nic. Citovat
ASPIRE Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 Tempomat to bude pro tebe asi hodne velka investice jelikoz vidim co mas za vybavu tak to nebude takove jednoduche. Citovat
filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Autor Vloženo 21. Duben 2015 Tempomat to bude pro tebe asi hodne velka investice jelikoz vidim co mas za vybavu tak to nebude takove jednoduche. No taky se toho bojím, že to nebude pouze výměna páčky. Letos to stejně nebudu řešit. Páč po dovči budeme ohlížet s přítulkou nějaké byty. Takže auto půjde asi stranou. Citovat
ASPIRE Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 Presne tak jeste budes potrebovat i novou ridici jednotku. Mam to to same a tak jsem od toho upustil. Citovat
filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Autor Vloženo 21. Duben 2015 Aha, no slyšel sem o tom, ale pořád sem doufal, že to nebude až takový problém. No tak to půjde bokem no. Citovat
ASPIRE Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 No nejlepsi si je zjistit jakou mas ridici jednotku a nebo nejednodusi pokud mas cornery tak jen vymena pacek. Citovat
filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Autor Vloženo 21. Duben 2015 Já mám v mlhovkách jen denní svícení, to přisvicování tam nemám. Citovat
ASPIRE Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 No tak to je jasne budes muset koupit i tu ridici jednotku. Citovat
wirer Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 hurá, konečne ďalší Room čo pribudol pekné tutútko. a s tými plánmi a výdavkami to poznám veľmi dobre 1 Citovat
filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Autor Vloženo 21. Duben 2015 No tak to je jasne budes muset koupit i tu ridici jednotku. Tak díky tos mě moc nepotěšil ale neudělám s tím nic no. Jen tak se zeptám určitě si to zjištoval už, na kolik to tak vychází? hurá, konečne ďalší Room čo pribudol pekné tutútko. a s tými plánmi a výdavkami to poznám veľmi dobre Diky moc, no ještě to určitě není všechno. Tak budu částečně přidávat. Co plánuju. Citovat
ASPIRE Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 No ridici jednotka kolem 5 000,- nevim ted presne mam to nekde napsane sice to muzu zjistit v ETCE ale ta cena je tak kolem toho a packy s kabelazi 6 500,- Ja na to kaslu bo kdybych to koupil to bych chtel jeste ty corrnery a to by doma neproslo uz vubec 2 Citovat
filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Autor Vloženo 21. Duben 2015 Vidím to hodně podobně, jen mi kapku neštymuje, že by to bylo stejně udělané u 1.4 16V jako u 1.2 TSI. Víš jak jiné motory jiné řídící jednotky apod. Zatím to nechávám chladným, ale je to třeba zjistit. Citovat
ASPIRE Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 Je to tak. Vse ti muzu presne zjistit. V motoru nehledej rozdil. Vybava je to co dela ridici jednotku a tu mas ty stejnou. 1 Citovat
Galvi Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 Čím to auto myješ, že mi přijde, že má na poslední fotce jinou barvu než na prvních Jinak dobře, že si založil, pěkné to máš Citovat
filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Autor Vloženo 21. Duben 2015 Myju kopřivovým šampónem na vlasy co fasuju v práci :D A Jinak díky. Asi to nebudu mít tak dobré jako ty a Aspire ale jde o myšlenku. 1 Citovat
Malta Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 počkej chceš říci, že se šetří na novějších modelech, že nedávají na prostřední zadní sedačku hlavovou opěrku? Citovat
filippatrik Vloženo 21. Duben 2015 Autor Vloženo 21. Duben 2015 Hlavová opěrka tam je. Ale bavíme se o opěrce při sklopení prostřední sedačky jako takový ten stolek s opěradlem. Citovat
Pawouk Vloženo 21. Duben 2015 Vloženo 21. Duben 2015 počkej chceš říci, že se šetří na novějších modelech, že nedávají na prostřední zadní sedačku hlavovou opěrku? Skutečně se někde šetří - u Rapidů je za příplatek. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.