hootchi Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 (editace) Ahoj všem, již pár dní máme krásně teplíčko a již právě několikátý den pozoruji jednu podivnost u mého rapídka. Nevím tedy, zda má právě teplé počasí na toto vliv. Již se mi cca. 4x tento týden stalo, že po celodenním stání před prací, když chci odpoledne jet domů a nastartuji, tak je motor na volnoběh dost hlasitý a točí něco nad 1000 otáček. Úplně jsou cítit lehké vibrace na volantu i v pedálech. Při sešlápnutí brzdy jakoby vibrace klesnou cca. na vteřinu, ale vibrace zase začnou. Při vyšlápnutí opět to stejné, na chvíli přestane a ihned začne. Po rozjetí a dojetí k první křižovatce je již vše v pořádku, motor při stání na volnoběh utichne a točí krásných cca. 600 - 700 otáček. Dnešní nastartování jsem si i nahrál na video, ale je asi celkem zbytečné ho sem dávat. Koukal jsem na aktuální spotřebu a ukazovala 3l/100km. Standardně ukazuje cca. 0.8l/100km. Netušíte zda jde o standardní chování? Případně čím by to mohlo být způsobeno? Zatím mám jediné podezření na tu vysokou teplotu a celodenní stání, nikdy jindy se mi to totiž ještě nestalo, než takto odpoledne. Nemám sebemenší zkušenosti ani s TSI ani s turbem, takže netuším, zda to není záměr aby více chladilo např. nebo něco podobného. Díky všem za rady ---- Tak jsem ještě hledal a našel tento podobný příspěvek. Bohužel nemám možnost si přečíst tu servisní zprávu http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=13271 Děje se to někomu z vás s Rapidem také? h. Editováno: 23. Duben 2015, autor: hootchi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Buď v klidu - je to za určitých podmínek normální projev motoru. Více najdeš ZDE. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hootchi Vloženo 23. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Tak trochu jsi mne uklidnil, ale i tak se mi to chování moc nelíbí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 To TPI je zde. Sice je pro motor 1.4 TSI, ale ono se to chová obdobně. Nic s tím neuděláš = neřešit a jezdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hootchi Vloženo 23. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Tak to mi padnul kamínek ze srdce Už jsem se bál, že bude muset na reklamaci. Tak si holt budu muset zvyknout. Čili jak píšeš "neřešit a jezdit" ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 24. Duben 2015 Sdílet Vloženo 24. Duben 2015 ještě bych doporučil počkat na místě tu minutku, než ten volnoběh soadne na normální hodnotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodko-k Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 Zdravím, Posledné 3 dni ráno nízka teplota cca -15st. a môj Rapid 1,2 TSI po naštartovaní sám pridá až na vyše 3000 otáčok na 3 až 5 sekund a až tak spadnú na cca 1200 a po zahriatí na klasické pre voľnobeh. Tých 1200 otáčok je ok, to bežne pri zimných štartoch, ale vyše 3000 ot. na niekoľko sekúnd to sa mi nezdá celkom vporiadku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 23. Únor 2016 Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 Toho jsem si taky všiml, je to zajímavé chování, ale když to ničemu nevadí, tak jsem klidný Měl jsem předtím Citigo s 1.0 MPI v automatu a po prvním startování RS jsem měl pocit, že ten motor je diesl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.